Δευτέρα 22 Δεκεμβρίου 2014

ΕΦΥΓΕ Ο ΣΥΝΔΗΜΙΟΥΡΓΟΣ ΤΩΝ SIMPSONS ΑΛΛΑ ΠΡΟΛΑΒΕ ΝΑ ΜΟΙΡΑΣΕΙ ΤΗΝ ΠΕΡΙΟΥΣΙΑ ΤΟΥ

Ο 58χρονος Σαν Σάιμον συνδημιουργός των Simpsons, της σειράς κινουμένων σχεδίων που έσπασε κάθε κοντέρ τηλεθέασης, δεν ευτύχησε να αποκτήσει παιδιά και τα αμέτρητα πλούτη του τα διέθετε πάντα σε φτωχούς ανθρώπους, φιλανθρωπικά ιδρύματα, υπέρ την οικολογίας και των αδέσποτων ζώων. Αποφάσισε να κάνει όσο περισσότερο καλό μπορεί μετά την διάγνωση των γιατρών που του ανακοίνωσαν ότι του απομένουν 6 μήνες ζωής. Μπορεί να άφησε την τελευταία του πνοή, μα ο θάνατος δεν τον τρόμαζε ποτέ και ο σεναριογράφος, παραγωγός και φανατικός χορτοφάγος αποφάσισε να μοιράσει την περιουσία του, ενισχύοντας οργανώσεις υπέρ των δικαιωμάτων των ζώων και προσφέροντας χρήματα για την καταπολέμηση της πείνας όπως έκανε στο Λος Άντζελες όπου σίτιζε με έξοδα του ημερησίως 200 φτωχές Οικογένειες.


Ήταν πάντα γνωστός για την ευαισθησία του. Δημιούργησε το ίδρυμα Sam Simon αξίας 23 εκ. δολαρίων, που βοηθά τους φτωχούς και επίσης, υποστήριζε τη φιλοζωική οργάνωση PETA. λίγο πριν πεθάνει αγόρασε για μια άλλη οικολογική οργάνωση ένα τεράστιο αντι-φαλαινοθηρικό πλοίο το οποίο πήρε το όνομα του. Στο πλευρό του Σάιμον, που έχει κερδίσει 9 φορές το βραβείο Emmy, ήταν πάντα η αρραβωνιαστικιά του γνωστή σεφ Jenna Stewart. Ο Σαμ ήταν παντρεμένος με την ηθοποιό Jennifer Tilly από το 1984 εως το 91 ενώ αργότερα παντρεύτηκε την Playmate Jami Ferrell με τον γάμο να διαρκεί μόλις τρεις εβδομάδες. Δυστυχώς δεν απέκτησε παιδιά και γι αυτό μοίρασε σε φτωχά παιδιά και ανήμπορους τα χρήματα που κέρδισε στην καριέρα του. Στην τελευταία του συνέντευξη μίλησε για το τι σκέφτεται ένας άνθρωπος που έχει πολλά να δώσει, αλλά δεν έχει αρκετό χρόνο για να πραγματοποιήσει τα όνειρά του. 
Αναφερόμενος στην τεράστια περιουσία των 100 εκ. δολαρίων είχε πει ότι τα χρήματα από τους Simpsons αλλά και άλλα σήριαλ που έγραψε, αυξάνονται διαρκώς αν και αποχώρησε πριν από πολλά χρόνια από την τηλεόραση. Ο Samuel Simon γεννημένος 6 Ιουνίου του 1955 εκτός από σκηνοθέτης, παραγωγός και συγγραφέας ήταν και μεγάλος παίκτης του πόκερ. Μεγάλωσε άνετα στο Μπέβερλι Χιλς, ο πατέρας του σχεδίαζε και έραβε φθηνά ρούχα και ο ίδιος κληρονόμησε το ταλέντο. Αν και ήθελε να γίνει δικηγόρος τελικά πήρε πτυχίο στην ψυχολογία. Στα 20 του τον προσέλαβαν ως συγγραφέα και σχεδιαστή στο NBC. Στα 32 του, το 1987 συνεργάστηκε με τον σκιτσογράφο Ματ Γκρένινγκ και τον James Brooks και έτσι γεννήθηκαν οι θρυλικοί Simpsons για το FOX
Οι Σίμπσονς προβλήθηκαν για πρώτη φορά στις 17 Δεκεμβρίου 1989. Είναι από τις μακροβιότερες σειρές κινουμένων σχεδίων στην ιστορία της τηλεόρασης, με 530 επεισόδια και 24 κύκλους. Έχει αποσπάσει 25 βραβεία Έμμυ, και σύμφωνα με το περιοδικό Time είναι η καλύτερη σειρά του 20ού αιώνα. Η επίδραση των Σίμπσονς στην αμερικάνικη αλλά και στην παγκόσμια κουλτούρα είναι μεγάλη.




Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου