Δευτέρα 12 Ιανουαρίου 2015

Ο ΠΟΛΕΜΟΣ, Ο ΑΚΡΩΤΗΡΙΑΣΜΟΣ, ΟΙ ΚΑΤΑΧΡΗΣΕΙΣ ΚΑΙ Η 2η ΖΩΗ ΕΝΟΣ 24ΧΡΟΝΟΥ ΜΟΝΤΕΛΟΥ

Ο Άλεξ μόλις στα 20 του χρόνια είδε την ζωή του να αλλάζει δραματικά, να φτάνει ένα βήμα πριν τον θάνατο. Η βόμβα που έσκασε το 2009 κι ενώ υπηρετούσε με τις επίλεκτες ομάδες των αμερικανών πεζοναυτών στο Αφγανιστάν, όχι μόνο τον άφησε ανάπηρο αλλά τον οδήγησε πολύ κοντά στην αυτοκαταστροφή. Η συγκλονιστική ιστορία του νεαρού πεζοναύτη που έχασε το δεξί πόδι στον πόλεμο και σήμερα είναι ένα επιτυχημένο μοντέλο εσωρούχων κάνει τον γύρο του κόσμου.
Τον χειμώνα του 2008 στα 19 αποφάσισε να καταταγεί στον στρατό και να πάει στο Αφγανιστάν. Λίγους μήνες μετά, την 1η Ιουνίου του 2009 το όχημα που μεταφέρει τον Άλεξ και τους άλλους στρατιώτες, πέφτει σε νάρκη και πιάνει φωτιά. Τραυματίζονται πολλοί. Οι ζωντανοί μεταφέρονται στο νοσοκομείο και ο Μίνσκι καταλήγει σε κώμα για 58 ημέρες. Η μητέρα του Τζάκι ταξιδεύει από τις ΗΠΑ και είναι διαρκώς στο πλευρό του. Οι γιατροί εμφανίζονται απαισιόδοξοι. Ο εγκέφαλος υπολειτουργεί, έχει κρανιοεγκεφαλικές κακώσεις και το σώμα του έχει πολλά εγκαύματα. Ξαφνικά ο Αλεξ ξύπνησε από το κώμα και επανήλθε, ωστόσο αγωνίστηκε πολύ για να ανακάμψει. 17 μήνες συνολικά έμεινε στο νοσοκομείο. Παρόλο που κατάφερε να περπατήσει και πάλι χάρη στο τεχνητό του μέλος, υπέφερε από αϋπνίες, έπεσε σε κατάθλιψη και ξεκίνησε το ποτό, τις ουσίες και τα μπλεξίματα με την αστυνομία.
Ο Άλεξ Μίνσκι μετά τον σοβαρό τραυματισμό του έπρεπε να συμβιβαστεί στην ιδέα ότι πλέον αν και σε πολύ μικρή ηλικία ήταν πια  ένας βετεράνος, ανάπηρος πολέμου που θα ζούσε με σύνταξη. Ένα ακόμη χτύπημα της μοίρας τον οδήγησε στον αλκοολισμό. Έχασε τον μικρότερο αδερφό του στα 19 του χρόνια. Και εκεί που η ζωή του είχε πάρει την κάτω βόλτα και μόνη του διέξοδος ήταν ένα μικρό γυμναστήριο στο Λος Άντζελες, η τύχη του χαμογέλασε. Ένας φωτογράφος είδε τυχαία το καλογυμνασμένο σώμα του που ήδη άρχιζε να γεμίζει με πολύχρωμα τατουάζ, ξεκινώντας από το αριστερό του χέρι που είχε τραυματιστεί σοβαρά από την έκρηξη. Ήταν θέμα χρόνου πια ο Αλεξ να βρεθεί σε μια νέα, εντελώς απροσδόκητη σταδιοδρομία ως σέξι μοντέλο εσωρούχων.
Πριν από τρία χρόνια, ο Αμερικανός πεζοναύτης δε θα φανταζόταν ποτέ ότι θα στεκόταν κάποτε μπροστά από επαγγελματική κάμερα φορώντας μόνο το εσώρουχο του και ένα υπέροχο χαμόγελο. Τώρα, έχει κόψει εντελώς το αλκοόλ και δηλώνει ευγνώμων για τη νέα του ζωή, ενώ η ιστορία του αποτελεί πηγή έμπνευσης για τους ανθρώπους που αγωνίζονται όπως ακριβώς έκανε κι εκείνος. «θέλω οι άνθρωποι να με κοιτούν και να μην τα παρατάνε, να μην παραδίνονται στη μοίρα τους, υποστηρίζει.» Κοιτάζοντας το πώς ο Αλεξ Μίνσκι άλλαξε τη ζωή του και ξεπέρασε όλες τις αντιξοότητες, προσαρμόστηκε και έμεινε δυνατός, αποτελεί ένα φωτεινό παράδειγμα αισιοδοξίας. 100 χιλιάδες άνθρωποι ενημερώνονται από τις δημοσιεύσεις στην σελίδα του στο Facebook που έχει κεντρικό τίτλο Όταν μια πόρτα κλείνει, μια άλλη ανοίγει.
Ο Άλεξ ζει τώρα την δεύτερη ζωή του και είναι πια περιζήτητος στην νέα του καριέρα ενώ πρόσφατα τιμήθηκε από τον δήμαρχο του δυτικού Χόλιγουντ που του παρέδωσε το κλειδί της πόλης.  




Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου