Τετάρτη 25 Φεβρουαρίου 2015

ΑΠΙΣΤΕΥΤΟ!17ΧΡΟΝΟΣ ΥΠΟΔΥΟΤΑΝ ΤΟΝ ΓΥΝΑΙΚΟΛΟΓΟ ΣΕ ΚΛΙΝΙΚΗ ΤΗΣ ΦΛΟΡΙΝΤΑ!

Ο Δόκτωρ Ρόμπινσον φορούσε την ιατρική ποδιά, ένα στηθοσκόπιο και μια χειρουργική μάσκα και περιφερόταν στην μαιευτική και την γυναικολογική κλινική στο νοσοκομείο Saint Mary στη Φλόριντα. Γιατροί, ασθενείς και συγγενείς τον έβλεπαν, συνομιλούσαν μαζί του και εκείνος προσπαθούσε να καθησυχάσει τις γυναίκες που από το κρεβάτι του πόνου περίμεναν ενημέρωση για το πρόβλημα τους. Μόνο που ο γιατρός Ρόμπινσον ήταν ο 17χρονος μαθητής λυκείου Μάθιου που έκανε στην πράξη όσα υποδυόταν ο ανήλικος απατεώνας Λεονάρντο Ντι Κάπριο στην ταινία πιάσε με αν μπορείς..     
Ο 17χρονος, όπως και ο διάσημος ηθοποιός στην ταινία, έκανε τον γυναικολόγο επί ένα μήνα χωρίς να τον καταλάβει κανείς από την διοίκηση και το προσωπικό της κλινικής. Πήγαινε καθημερινά νωρίς το πρωί, δήλωνε την ιδιότητα του ως νέας συνεργάτης του νοσοκομείου, έδειχνε την πλαστή ταυτότητα που είχε φτιάξει και φορούσε την άσπρη στολή με κεντημένο το σήμα του νοσοκομείου. Ένας ασθενής διαπίστωσε ότι κάτι δεν πήγαινε καλά τόσο με την ταυτότητα του γιατρού όσο και με την ηλικία του. Ρώτησε την προϊσταμένη για τον δόκτωρ και έτσι κινήθηκαν οι διαδικασίες για να αποκαλυφθεί η απάτη του νεαρού. Άνθρωποι που τον έζησαν από κοντά στην σύντομη ιατρική του καριέρα λένε ότι είχε παρακολουθήσει πολλές επεμβάσεις δίπλα σε καθηγητές και μάλιστα έδειχνε ιδιαίτερο ενδιαφέρον και είχε γνώσεις για το αντικείμενο. Ένας αρχίατρος δήλωσε πως όταν τον είδε σκέφτηκε πόσο έχει γεράσει και πως αυτοί οι νέοι γιατροί δείχνουν όλο και πιο μικροί.
Ο έφηβος ήταν σε θέση να ξεγελάσει όσους τον συναντούσαν με την πειθώ του ανοίγοντας πάντα επιστημονικές συζητήσεις. Ακόμη και ο αξιωματικός ασφαλείας του νοσοκομείου είχε πέσει θύμα του. Οι κάμερες παρακολούθησης στο νοσοκομείο έδειξαν πως ο 17χρονος, που συστηνόταν ως Δρ Ρόμπινσον, κυκλοφορούσε στη μαιευτική και τη γυναικολογική κλινική επί τουλάχιστον 4 εβδομάδες, συζητώντας με τις ασθενείς και μελετώντας τους φακέλους τους. 
Ο έφηβος συνελήφθη από την ασφάλεια, στις 13 Ιανουαρίου, όταν ο ίδιος ήταν σε μια αίθουσα εξετάσεων ενώ από τη διοίκηση του νοσοκομείου έγινε γνωστό πως ο νεαρός δεν... πραγματοποίησε τελικά καμία εξέταση. Ο νεαρός είχε ράψει δύο στολές ενώ η αστυνομία έψαξε το όχημα με το οποίο πήγαινε στο νοσοκομείο και βρήκε επιπλέον ιατρικό ρουχισμό, πλαστό δίπλωμα από σχολή ιατρικής αλλά και ένα πακέτο εγγράφων από άλλο ιατρικό Κέντρο, τον Καλό Σαμαρείτη και εξετάζεται το ενδεχόμενο να έχει περάσει και από εκεί ως μαϊμού γιατρός αφού ένα μέλος του προσωπικού είπε στην αστυνομία ότι τον είχε δει να περπατάει γύρω από το κτίριο.
Η μητέρα του 17χρονου ισχυρίζεται πως πάσχει από ψυχιατρική νόσο και δεν παίρνει τα φάρμακά του ενώ το αγόρι παρακολουθούσε συχνά επεισόδια με τον έφηβο γιατρό από την τηλεοπτική εκπομπή Dοogie Howser στην οποία πρωταγωνιστούσε ο Neil Patrick Harris. 
Μέχρι τώρα πάντως δεν έχουν απαγγελθεί κατηγορίες από το νοσοκομείο ή την αστυνομία εναντίον του.







Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου