Τρίτη 24 Φεβρουαρίου 2015

7ΧΡΟΝΗ ΕΠΕΖΗΣΕ ΑΠΟ ΑΕΡΟΠΟΡΙΚΟ ΔΥΣΤΥΧΗΜΑ ΟΠΟΥ ΞΕΚΛΗΡΙΣΤΗΚΕ Η ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑ ΤΗΣ!

Όταν ο ηλικιωμένος κάτοικος σε απομονωμένο δάσος του Κεντάκι, Λάρι Γουίλκινς άκουσε μια παιδική φωνή έξω από το σπίτι του και άνοιξε την πόρτα, έκπληκτος αντίκρισε ένα  κοριτσάκι μέσα στα αίματα με σκισμένα ρούχα. Η 7χρονη Σέιλορ Γκούτζλερ μόλις είχε βγει από τα συντρίμμια του  μονοκινητήριου αεροπλάνου τύπου Πάιπερ που επέβαιναν 4 μέλη της οικογένειας της και έπεσε σε κοντινό σημείο..

Το κοριτσάκι κατάφερε να επιζήσει από τη συντριβή του αεροπλάνου. Ματωμένη, ξυπόλητη, με σπασμένα πλευρά, περπάτησε για περίπου 1,5 χιλιόμετρο μέσα στο δάσος για να αναζητήσει βοήθεια. Διέσχισε δύο λόφους, πέρασε από ένα ποταμάκι μέσα στο σκοτάδι δείχνοντας μια απαράμιλλη ψυχραιμία. Ταξίδευε μαζί με τους γονείς της, την 9χρονη αδερφή της και την 14χρονη ξαδέρφη της, όταν για άγνωστο λόγο ο 48χρονος πατέρας της Μάρτι έχασε τον έλεγχο και το αεροπλάνο συνετρίβη. Η σύγκρουση ήταν μοιραία για όλους τους επιβάτες, εκτός από τη μικρή Σέιλορ. Με  απίστευτη θέληση η μικρή μαθήτρια της δευτέρας δημοτικού, βγήκε από το φλεγόμενο αεροπλάνο και αντί να φωνάξει για βοήθεια ή να βάλει τα κλάματα όπως θα έκανε κάθε παιδί της ηλικίας της, βρήκε το κουράγιο να χρησιμοποιήσει ένα κλαδί ως δαδί το οποίο άναψε με τις φλόγες που ξεπηδούσαν από το κουφάρι του αεροπλάνου και να αρχίσει την πεζοπορία στο σκοτεινό δάσος.
Η μικρή Σέιλορ είδε μπροστά της ένα σπίτι και χτύπησε την πόρτα ενός 70χρονου ο οποίος εκείνη την ώρα παρακολουθούσε τηλεόραση. «Είχε πολλά αίματα, αιμορραγούσε στις γάμπες, στο πρόσωπο και τη μύτη. Ήταν ξυπόλητη και δεν φορούσε παρά μία κάλτσα» αφηγήθηκε ο ίδιος αργότερα στους δημοσιογράφους. Ο Γουίλκινς την ηρέμησε, ειδοποίησε τις αρχές και περιποιήθηκε τις πληγές της. Μετά από μισή ώρα η αστυνομία βρήκε τα συντρίμμια του Pipper με τους 4 νεκρούς. H μητέρα 46 ετών, ο πατέρας 48, η 9χρονη αδελφή και η 14χρονη ξαδέρφη της Σέιλορ. Η οικογένεια κατευθυνόταν στο Μάουντ Βέρνον του Ιλινόις, επιστρέφοντας από την Φλόριντα όπου είχαν περάσει ολιγοήμερες διακοπές.
Ο Μάρτι Gutzler ήταν ένας έμπειρος πιλότος με χιλιάδες ώρες πτήσεων από τα 16 του χρόνια ενώ τα τελευταία χρόνια δίδασκε ως εκπαιδευτής. Το συγκεκριμένο δρομολόγιο το είχε κάνει πάρα πολλές φορές μαζί με την οικογένεια του γεγονός που αποτυπώνεται και στις οικογενειακές φωτογραφίες. Η Ομοσπονδιακή Διοίκηση Αεροπορίας ανέφερε ότι ο πιλότος διαπίστωσε προβλήματα με τον κινητήρα λίγο πριν χάσει την επαφή με τους ελεγκτές εναέριας κυκλοφορίας στα 1.800 πόδια. Η επικοινωνία χάθηκε ξαφνικά όταν άρχισε απότομα η καθοδική πορεία. 
Το κοριτσάκι μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο, όπου οι γιατροί διαπίστωσαν ότι τα τραύματα που φέρει στο σώμα του δεν είναι σοβαρά, εκείνα όμως που, σύμφωνα με τους ψυχολόγους που το εξέτασαν έχει μέσα του, θα χρειαστεί πολύς καιρός έως ότου επουλωθούν. Οι ερευνητές ελπίζουν ότι η Sailor όταν συνέλθει και πάει στο σπίτι των παππούδων του, θα μπορέσει να τους βοηθήσει να βρουν τα ακριβή αίτια της μοιραίας πτώσης, περιγράφοντας τα δραματικά λεπτά που έζησε η ίδια λίγο πριν χαθεί για πάντα η οικογένεια της μέσα στο μικρό αεροπλάνο τους.   




Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου