Δευτέρα 2 Φεβρουαρίου 2015

Η ΠΑΝΕΜΟΡΦΗ ΒΙΛΑ ΤΟΥ ΒΕΡΣΑΤΖΕ ΟΠΟΥ ΔΟΛΟΦΟΝΗΘΗΚΕ ΤΟ ΄97, ΓΙΝΕΤΑΙ VIP HOTEL!

Να ξαπλώσουν στο κρεβάτι όπου κοιμόταν τα τελευταία 10 χρόνια της ζωής του ο Τζιάνι Βερσάτσε και να κολυμπήσουν σε μια πισίνα καλυμμένη με ψηφίδες χρυσού 24 καρατίων θα έχουν και πάλι οι επισκέπτες της βίλας Casa Casarina στη Φλόριντα που μετατράπηκε σε ξενοδοχείο. Οι πόρτες αναμένεται να ξανανοίξουν και να φιλοξενήσουν όποιον έχει τη δυνατότητα να καταβάλει το ποσό των 2.200 δολαρίων για μια βραδιά και τη διάθεση να μείνει στο υπνοδωμάτιο που κοιμήθηκε η Μαντόνα ή η πριγκίπισσα Νταιάνα. Να περιηγηθεί στους χώρους όπου έζησε τα τελευταία 10 χρόνια της ζωής του ο διάσημος γνωστός Ιταλός σχεδιαστής και να απολαύσει το γεύμα του στο νέο εστιατόριο.  
Το ξενοδοχείο διαθέτει πια 10 πολυτελείς σουίτες 400ων μ2, όπου ο κάθε επισκέπτης θα μπορεί να κοιμηθεί σε τεραστίων διαστάσεων κρεβάτια με σεντόνια από αιγυπτιακό βαμβάκι και μαξιλάρια από πούπουλα χήνας. Επίσης, θα μπορεί να επισκεφθεί και να χαλαρώσει στα δύο σαλόνια που έχουν μείνει όπως ακριβώς τα είχε διακοσμήσει ο Ιταλός μόδιστρος, να κάνει τη βόλτα του στον κήπο, αλλά να απολαύσει τις υπηρεσίες σπα που προσφέρει το ξενοδοχείο.  Η βίλα στο Μαλιμπού της Φλόριντα που έχει χτιστεί το 1930, άλλαξε πολλές φορές ιδιοκτήτη. Ο Versace την είχε αγοράσει το 1992 και ξόδεψε τότε πάνω από 30 εκατομμύρια δολ. για να την ανακαινίσει. Το σπίτι έχει 10 κρεβατοκάμαρες, 11 μπάνια και μια πισίνα 16 μέτρων διακοσμημένη με χρυσό. Ο σχεδιαστής αγόρασε το παραμελημένο τριώροφο, μεσογειακού στιλ σπίτι, από πλούσιο κληρονόμο πετρελαϊκής εταιρίας. Αργότερα πήρε και το ερειπωμένο διπλανό ξενοδοχείο και δημιούργησε την έπαυλη των 23.000 τετραγωνικών μέτρων με την επωνυμία κάζα καζαρίνα.
Στην είσοδο της βίλας ο διάσημος μόδιστρος έπεσε νεκρός από τις σφαίρες του κατά συρροή δολοφόνου Άντριου Κιουνάναν στις 15 Ιουλίου του 1997. Μία δολοφονία που ακόμη και σήμερα παραμένει σκοτεινή. Τρία χρόνια αργότερα οι κληρονόμοι του την πούλησαν. Οι τωρινοί ιδιοκτήτες προσπάθησαν και πέρυσι να πουλήσουν τη βίλα με αρχική τιμή 100 εκατομμύρια δολάρια. Τελικά πουλήθηκε στα 41,5 εκ. δολ στην Jordache Enterprises που κατέχει 3 ακόμη πανάκριβα ξενοδοχεία και πολλές μαρίνες. Φήμες ανέφεραν ότι ο Ντέιβιντ Μπέκαμ προσέφερε 60 εκ. δολάρια και λίγο περισσότερα ο μεγιστάνας Donald Trump. Καθένα από τα δωμάτια διαθέτει βεράντες και μπαλκόνια και χλιδάτα ιταλικά μαρμάρινα μπάνια. Όλα δημιουργήθηκαν σύμφωνα με το πολυτελές γούστο του πρώην ιδιοκτήτη ο οποίος ήθελε τοίχους από διακοσμητικά ψηφιδωτά με βότσαλα, νωπογραφίες στην οροφή και γεύματα που σερβίρονται σε χειροποίητα σερβίτσια Versace.
Ο Τζιάνι Bερσάτσε γεννήθηκε το 1946 στην Kαλαβρία, κατόρθωσε μαζί με τ' αδέλφια του Σάντρο και Nτοναντέλα να δημιουργήσει μια αυτοκρατορία μόδας με τζίρους που άγγιζαν ετησίως το 1 δις δολάρια. Ξεκίνησε από μικρός στο πλευρό της μητέρας του που ήταν μοδίστρα, κ έτσι κληρονόμησε το πάθος για τα χειροποίητα ρούχα. Πάλεψε για χρόνια με τον καρκίνο επιδεικνύοντας  μεγάλη ψυχική δύναμη, ενώ δεν δίστασε να αποκαλύψει δημόσια την ομοφυλοφιλία του. ο 25χρονος δολοφόνος τον πλησίασε τη στιγμή που άνοιγε την πόρτα της βίλας και τον πυροβόλησε θανάσιμα στο κεφάλι. Θύμα ενός ψυχασθενούς, έγκλημα ζηλοτυπίας, σκιές οικογενειακής διαμάχης ή μπλέξιμο με την ιταλική μαφία;. 
Ο δράστης, ο οποίος είχε σκοτώσει άλλους 4 ανθρώπους, αυτοκτόνησε οκτώ ημέρες μετά και ακόμη και σήμερα  παραμένουν άγνωστα τα κίνητρα του.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου