Πέμπτη 12 Φεβρουαρίου 2015

ΑΦΗΣΕ ΤΑ ΓΗΠΕΔΑ ΚΑΙ ΠΗΓΕ ΣΤΑ ΣΤΡΑΤΟΠΕΔΑ. ΑΠΟ ΤΣΙΡΛΙΝΤΕΡ…ΥΠΟΛΟΧΑΓΟΣ!

Θα μπορούσε ποτέ μια ξανθιά πανέμορφη μαζορέτα του αμερικάνικου ποδοσφαίρου να αφήσει την αποθέωση των γηπέδων για την εμπόλεμη ζώνη του Αφγανιστάν;. Να αφήσει την ήσυχη ζωή της και τα φλας των φωτογράφων για να φορέσει στρατιωτική στολή και να σκοπεύσει με όπλο;. Η Ρέιτσελ Γουόσμπερν είναι η πανέμορφη ξανθιά που από τσιρλίντερ έγινε μάχιμη αξιωματικός και από τους χορούς και τις ζητωκραυγές τώρα βλέπει τον κόσμο μέσα από το σκόπευτρο ενός όπλου.
 Η Γουόσμπερν υπήρξε μια φημισμένη μαζορέτα που κατατάχτηκε στον Αμερικανικό στρατό και τώρα 4 χρόνια μετά έχει το βαθμό του υπολοχαγού. Η ιστορία της έγινε γνωστή όταν η ομάδα Philadelphia Eagles, για λογαριασμό της οποίας χόρευε από το 2007 έως το 2010, τη βράβευσε ως ηρωίδα για τη συμμετοχή της σε αποστολή στο Αφγανιστάν με ειδική μονάδα του στρατού. Η 25χρονη εντυπωσιακή Ρέιτσελ ανέφερε, σε δηλώσεις της, ότι αυτό που διδάχτηκε κατά την διάρκεια της θητείας της ήταν ότι κάθε φορά που ερχόταν αντιμέτωπη με έντονο άγχος κατέφευγε με το μυαλό της σε μια ευτυχισμένη στιγμή, και αυτή δεν ήταν άλλη από την πρώτη της συμμετοχή ως μαζορέτα στην ομάδα της Φιλαδέλφειας.


Η 25χρονη υπολοχαγός παραδέχεται πως στην αρχή δύσκολα πίστευαν οι στρατιώτες ότι έκανε τόσο μεγάλη αλλαγή στη ζωή της, ότι μία τσιρλίντερ, δηλ θα έκανε καριέρα στον επαγγελματικό στρατό. Βέβαια σε καμία περίπτωση δεν πρόκειται για μια αμόρφωτη κοπελίτσα που χοροπηδά, ενθαρρύνει τις ομάδες και διασκεδάζει τους θεατές στα γήπεδα. Όσο ήταν τσιρλίντερ ταυτόχρονα έπαιρνε πτυχίο στην Ιστορία, ενώ με πατέρα χειριστή ελικοπτέρου στο Στρατό, είχε μπει από νωρίς στο πνεύμα. Ο Λον Γουόσμπερν από τις 17 μεταθέσεις σε διάφορες πόλεις, στις 12 είχε μαζί του την κόρη που κόλλησε τελικά το μικρόβιο του στρατού. Η μέρα, όμως, που της άλλαξε τον επαγγελματικό προσανατολισμό ήταν όταν μαζί με τις υπόλοιπες μαζορέτες επισκέφθηκαν τις αμερικανικές στρατιωτικές βάσεις στο Ιράκ και το Κουβέιτ. Οι συζητήσεις με τους στρατιωτικούς, της άνοιξαν τα μάτια όπως λέει, και ξύπνησε το πάθος της για τις ένοπλες δυνάμεις. Αφού ακολούθησε εκπαίδευση η υπολοχαγός Γουόσμπερν βρέθηκε στο Αφγανιστάν σε ένα πρόγραμμα προσέγγισης των ντόπιων γυναικών.
 Η αποστολή της είχε στόχο να έρχεται σε επαφή με τον τοπικό γυναικείο πληθυσμό και να προσπαθεί να πείσει τις γυναίκες να αποδεχτούν κάποια από τα δυτικά πρότυπα τρόπων ζωής. Εκεί μάλιστα μία από τις πρώτες εμπειρίες της ήταν να βοηθήσει μια νεαρή Αφγανή να γεννήσει με ιατρικές οδηγίες από ασύρματο, ενώ ήταν αποκλεισμένη από χιονοθύελλα. Τότε απέκτησε και το χάλκινο μετάλλιο τιμής που κοσμεί την στολή της.
Η νεοσύστατη ομάδα που υπηρετεί η Ρέιτσελ ονομάζεται Πολιτιστική Ομάδα Υποστήριξης του στρατού και δημιουργήθηκε για να συνδράμει τους άνδρες των Ειδικών Δυνάμεων, που δεν επιτρέπεται να ασχολούνται με τον τοπικό γυναικείο πληθυσμό σε εμπόλεμες περιοχές. Οι γυναίκες στρατιώτες προσλαμβάνονται με μόνο στόχο την ασφάλεια των ντόπιων γυναικών και των παιδιών κατά τη διάρκεια αυτών των αποστολών. Η γοητευτική υπολοχαγός είχε δείξει από νωρίς την φιλανθρωπική της δράση και την στάση της προς του αδύναμους αφού ως επικεφαλής της ομάδας Eagles επισκεπτόταν συχνά ασθενείς και ηλικιωμένους σε νοσοκομεία. Μετά την επαγγελματικής της αποκατάσταση επόμενο της βήμα είναι μία δυνατή γνωριμία αγάπης και η δημιουργία μιας σωστής οικογένειας.




Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου