Παρασκευή 6 Μαρτίου 2015

ΒΕΛΓΟΣ ΠΑΤΕΡΑΣ-ΚΟΜΑΝΤΟ ΄΄ΕΙΣΕΒΑΛΕ΄΄ ΣΤΟΥΣ ΤΖΙΧΑΝΤΙΣΤΕΣ ΚΑΙ ΕΣΩΣΕ ΤΟΝ ΓΙΟ ΤΟΥ..

Η ζωή του Βέλγου Ντιμίτρι Μπόντινκ, απόστρατου αξιωματικού των ενόπλων δυνάμεων, μοιάζει πολύ με αυτή των κινηματογραφικών ηρώων ταινιών κατασκοπείας, ενσαρκώνοντας στην κυριολεξία τη μάχη του καλού ενάντια στο κακό. Ο κύριος που βλέπετε οργανώνει καθημερινά το επόμενο σχέδιο με το οποίο θα μεταβεί στη Συρία και θα καταφέρει να αρπάξει μέσα από τα χέρια των τρομοκρατών του ισλαμικού κράτους, κάποιον Ευρωπαίο μουσουλμάνο που έχει προσηλυτιστεί από τους τζιχαντιστές. Ο Μπόντινγκ πέτυχε να επαναπατρίσει τον 19χρονο γιο του, που είχε μπλεχτεί για τα καλά στα δίχτυα των αιματοβαμμένων μαχητών.
Πριν από τέσσερα χρόνια ο καθολικός Τζετζόεν Μπόντινκ ασπάστηκε το Ισλάμ λόγω της σχέσης του με μια μουσουλμάνα μαροκινής καταγωγής. Στα τέλη του 2013 εγκατέλειψε το σπίτι του στην Αμβέρσα, μπήκε στους κύκλους των φανατικών ισλαμιστών της πόλης και δέχτηκε να πάει στην Συρία και να ενταχθεί στους κόλπους του Ισλαμικού κράτους. Μάλιστα, είπε ψέματα στους γονείς του ότι θα πάει με τους φίλους τους ένα μικρό ταξίδι στην Ολλανδία. Στην πραγματικότητα είχε προσηλυτιστεί από ένα γκρουπ στρατολόγησης τζιχαντιστών και μέσω Τουρκίας μετέβη στη Συρία. Ο πατέρας του όμως δεν ήταν από αυτούς που θα αποδεχόταν αμαχητί τη μοίρα τους. Σαν σε σενάριο χολιγουντιανής υπερπαραγωγής, δημιούργησε ουσιαστικά ένα δίκτυο κατασκοπείας με στόχο την ανεύρεση και τον επαναπατρισμό Ευρωπαίων αλλά και τη διάσωση ομήρων. 
Ο Μπόντικ δεν δίστασε να μπει στο πρώτο αεροπλάνο για την Τουρκία και να περάσει τα σύνορά της Συρίας μεταμφιεζόμενος σε ισλαμιστή μαχητή. Εκεί, λόγω των γνώσεων του, ήρθε σε επαφή με άτομα που γνωρίζουν καλά την περιοχή και τον τρόπο λειτουργίας του Ισλαμικού Κράτους. Σύμφωνα με τα λεγόμενα του, τον βοήθησαν και άντρες των μυστικών υπηρεσιών της Γαλλίας που έχουν πολύ καλή σχέση με τους ντόπιους. 
Ο 42χρονος Βέλγος, χρειάστηκε να πραγματοποιήσει συνολικά τρεις αποστολές στη Συρία για να βρει και να πάρει πίσω το γιο του, ενώ συνολικά έχει «υφαρπάξει» πέντε παιδιά κάτω από τη... μύτη των τζιχαντιστών στις εφτά αποστολές του στη Μέση Ανατολή!. Ο 42χρονος εντόπισε τον γιο του και μετά την επιστροφή τους στο Βέλγιο, ο πατέρας αναγκάστηκε να τον παραδώσει στις αρχές που τον ανέκριναν εξαντλητικά. Και μπορεί ο γιος του να δικάζεται πια στο Βέλγιο ως ύποπτος για συμμετοχή σε τρομοκρατική οργάνωση, το πιο σημαντικό όμως είναι ότι γύρισε στην πατρίδα του. Ο απόστρατος στρατιωτικός ισχυρίζεται ότι συνάντησε πολλούς νεαρούς τζιχαντιστές που θέλουν να γυρίσουν πίσω, αλλά μόνο εάν λάβουν αμνηστία. Το πρόβλημα για τη δύση, όπως λέει, δεν είναι αυτοί, αλλά τα ηγετικά στελέχη της οργάνωσης. 
Ο  Ντιμίτρι Μπόντινκ τονίζει ότι αρκετές ευρωπαϊκές χώρες έχουν υποτιμήσει τη δύναμη, την οργανωτική δομή και το βαθμό απήχησης του Ισλαμικού Κράτους που έχει στήσει μυστικό κύκλωμα με ισχυρούς θύλακες στρατολόγησης σε μεγάλες ευρωπαϊκές πόλεις αφού το σχέδιο είναι να εξαπολύσουν σύντομα πόλεμο κατά της Ευρώπης. Στα άμεσα πλάνα τους είναι η Μεγάλη Βρετανία, η Γαλλία και το Βέλγιο.
Ο πατέρας- κομάντο έχει φτάσει να συνεργάζεται με αραβόφωνες οργανώσεις εχθρικά προσκείμενες στο ισλαμικό κράτος αλλά και με μυστικές υπηρεσίες χωρών προκειμένου να φέρνει εις πέρας τις επιχειρήσεις του, γνωρίζοντας ότι εδώ και καιρό αποτελεί υπ' αριθμόν 1 στόχο των τζιχαντιστών. Η επιτυχία των αποστολών, του έχει δώσει το παρατσούκλι «Jihadi hunter», δηλαδή ο Κυνηγός των Τζιχαντιστών.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου