Τετάρτη 29 Απριλίου 2015

Η ΠΑΝΕΜΟΡΦΗ ΑΜΕΡΙΚΑΝΗ, ΒΕΤΕΡΑΝΟΣ ΤΟΥ ΑΦΓΑΝΙΣΤΑΝ ΠΟΥ ΠΟΛΕΜΑ ΛΑΘΡΟΘΗΡΕΣ!

Είναι τριάντα ετών, όμορφη, γυμνασμένη, δεν ντύνεται όπως τα άλλα κορίτσια της ηλικίας της και είναι ήδη βετεράνος του Αφγανιστάν. Η αγαπημένη της μπλούζα γράφει μολών λαβέ και ζει για την περιπέτεια. Της αρέσει να κάνει τατουάζ, το κορμί της άλλωστε είναι ένα πολύχρωμο μωσαϊκό, και αγαπημένα της αξεσουάρ είναι τα όπλα. Η αντισυμβατική σύγχρονη αμαζόνα Κινέσα Τζόνσον που χειρίζεται άνετα βαρύ οπλισμό, μετά τον πόλεμο αφιέρωσε την ζωή της στην εκπαίδευση Αφρικανών που κυνηγούν λαθροθήρες στην μαύρη ήπειρο.
Πολέμησε τέσσερα χρόνια στην πρώτη γραμμή κατά των ταλιμπάν και επέστρεψε στις ΗΠΑ αλώβητη. Τότε αποφάσισε να αφιερώσει το χρόνο της μαζί με άλλους βετεράνους κυνηγώντας λαθροκυνηγούς. Μετά από ένα ταξίδι στην Αφρική η νεαρή ρέιντζερ από την Ουάσιγκτον εντάχθηκε στην οργάνωση που βοηθάει στην διάσωση άγριων ζώων που είναι υπό με εξαφάνιση. Εξοπλισμένη με όπλα τελευταίας τεχνολογίας η Τζόνσον έχει τη δυνατότητα να πυροβολεί λαθροκυνηγούς εάν δεν παραδίνονται, μόνο και εφόσον αισθάνεται απειλή και κίνδυνο.  Η νεαρή ηρωίδα πολέμου είναι ιδιαίτερα έμπειρη αφού μπήκε στον αμερικανικό στρατό ως μηχανικός και έγινε στην συνέχεια εκπαιδεύτρια όπλων. Σήμερα μαθαίνει τους δασοφύλακες πώς να χειρίζονται τα όπλα και πώς να τα περιθάλπουν.
Οι σελίδες κοινωνικής δικτύωσης έχουν πλημμυρίσει από τις φωτογραφίες της Τζόνσον, πολλές εκ των οποίων ανεβαίνουν στο διαδίκτυο από την ίδια. έχει πάνω από 45.000 οπαδούς σε Facebook και Instagram και έχει εγκατασταθεί στην Τανζανία με την ομάδα της από τον περασμένο Νοέμβριο. Έχει ήδη παρατηρηθεί μια μείωση της δραστηριότητας της λαθροθηρίας στην περιοχή ευθύνης της από την στιγμή που κυκλοφόρησε η φήμη της. στόχος να προστατέψει και να σώσει ρινόκερους και ελέφαντες που κινδυνεύουν. 
Η Αφρική έχει το μεγαλύτερο πληθυσμό ρινόκερων και ελεφάντων, ζώων που βρίσκονται στην κορυφή της λίστας των λαθροκυνηγών. Τα τεράστια έσοδα από την πώληση των προϊόντων που προέρχονται από αυτά τα ζώα συχνά χρησιμοποιούνται για τη χρηματοδότηση πολέμων και τρομοκρατίας στην Αφρική. Γι αυτό οι δολοφονίες ρινόκερων και ελεφάντων έχουν φτάσει σε πρωτοφανή νούμερα και πλέον εκφράζονται έντονες ανησυχίες ακόμα και για εξαφάνιση τους μέσα στις επόμενες δεκαετίες. Η λαθροθηρία τροφοδοτείται από την αυξημένη ζήτηση για κέρατα και χαυλιόδοντες καθώς το παράνομο εμπόριο φουσκώνει τους τραπεζικούς λογαριασμούς των λαθροθήρων, που έχουν πλέον εξελιχθεί σε εγκληματικές ομάδες με διεθνείς διασυνδέσεις.
Το κέρατο του ρινόκερου,  κοστίζει 56 χιλ. ευρώ το κιλό, τιμή υψηλότερη ακόμα και από τον χρυσό, και χρησιμοποιείται κυρίως στην κινεζική ιατρική, για την παρασκευή κοσμημάτων και άλλων αντικειμένων, ενώ τα τελευταία χρόνια έχει διαδοθεί και στο Βιετνάμ, όπου επικρατεί η φήμη πως το κέρατο του ρινόκερου μπορεί να θεραπεύσει τον καρκίνο. 
Σύντομα αναμένεται να παρακολουθήσουμε την δράση της ατρόμητης αμαζόνας Κινέσα Johnson και της ομάδας της, σε ωριαίο ντοκιμαντέρ που ετοιμάζει το Discovery Channel.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου