Παρασκευή 5 Ιουνίου 2015

ΝΕΑΡΟΣ ΕΡΓΑΤΗΣ ΚΕΡΔΙΣΕ ΤΟ ΛΟΤΤΟ ΚΑΙ ΕΖΗΣΕ ΣΑΝ ΚΡΟΙΣΟΣ ΓΙΑ 10ΜΗΝΕΣ ΤΑΞΙΔΕΥΟΝΤΑΣ ΠΑΝΤΟΥ!

Αλήθεια, έχετε σκεφτεί τι θα κάνατε αν ξυπνούσατε ένα πρωί και διαπιστώνατε πως είχατε κερδίσει πολλά χρήματα στο λόττο;. Ενδεχομένως μια χλιδάτη ζωή, με σοφέρ, αεροπλάνα και πανάκριβα αυτοκίνητα;. αγορά ακινήτων, ξενύχτια και πριβέ πάρτι;. Την απάντηση έχει πρώην μεροκαματιάρης, εργαζόμενος σε εργοστάσιο που κέρδισε 1,5 εκατ. ευρώ στο τζακ ποτ της Bρετανίας. Ο Matt Myles είδε τη ζωή του να αλλάζει μέσα σε μια στιγμή. Από ένας σκληρά εργαζόμενος άνθρωπος μετατράπηκε σε εκατομμυριούχο
Στα 27 του χρόνια δούλευε 12 ώρες την ημέρα με ένα μισθό που έφτανε ίσα ίσα για τα έξοδα του μήνα. Οι βάρδιες, κυρίως οι νυχτερινές, τον κούραζαν αλλά πίστευε πάντα ότι η μοίρα του θα αλλάξει και κάποια στιγμή θα ζούσε όπως οι διάσημοι εκατομμυριούχοι που έβλεπε στην τηλεόραση. Ο Μάτ Μάιλς θαύμαζε πάντα την ζωή των κροίσων, εδώ και πάρα πολλά χρόνια κυνηγούσε την τύχη και να, που του χαμογέλασε και μάλιστα διάπλατα. Ένα δελτίο λόττο και 1,5 εκ. ευρώ στο τζακ ποτ χάραξαν μια νέα πορεία για το νεαρό Βρετανό. Φωτογραφήθηκε με την επιταγή έκανε λίγες δηλώσεις και έφυγε για άλλες πολιτείες..       
«Εζησα μια απίστευτη περιπέτεια σε πολλά μέρη της γης», λέει ο 27χρονος Matt, ο οποίος διέθεσε ένα μεγάλο μέρος των χρημάτων που κέρδισε και το ξόδεψε κάνοντας 10 μήνες διακοπές στο γύρο του κόσμου. Πήρε τον αγαπημένο του αδερφό Πητ, 26 ετών, λίγους φίλους, την οικογένειά του και με όλα τα έξοδα πληρωμένα, τους έκανε δώρο διακοπές διαρκείας. Έζησε πολλές εμπειρίες και κυρίως χωρίς άγχος, πήρε την θέση ενός κροίσου, έστω και για λίγο και ένιωσε από πρώτο χέρι το ξεφάντωμα, την κραιπάλη και όλα τα προνόμια των πλούσιων. Αυτά που σκέφτεται ο μέσος ονειροπόλος πολίτης, αυτά που ποτέ δεν θα κατακτήσει όσο σκληρά και αν δουλέψει, όσες εργατοώρες και αν σπαταλήσει..
Πανάκριβες νύχτες σε χλιδάτα κέντρα, ρούχα διάσημων σχεδιαστών και όμορφες γυναίκες περιελάμβανε το καθημερινό του πρόγραμμα. Καλό φαγητό και ποτό κυρίως σαμπάνιες Dom Perignon για εκείνον και τους κολλητούς του. Και όλα αυτά σε καθημερινή αναφορά μέσω φωτογραφιών στο λογαριασμό του στο Twitter για να ενημερώνει τον κύκλο του. Ο ματ πήγε όπως καταλάβατε  και στις 4 ηπείρους. Στην Ταϊλάνδη, στο Μπαλί, παρακολούθησε το Παγκόσμιο Κύπελλο Ποδοσφαίρου στη Βραζιλία για την υποστήριξη της Αγγλίας, νοίκιασε προσωπικό dj να του παίζει μουσική, πήγε στα πιο «καυτά» κλαμπ, γύρισε όλες τις πολιτείες των ΗΠΑ με ιδιωτικό αεροσκάφος και νοίκιασε βίλα στην Τοσκάνη για τους γονείς του που δεν έκαναν διακοπές σχεδόν ποτέ. 
Επισκέφτηκε το ιστορικό Μάτσου Πίτσου στο Περού, έκανε καταδύσεις στην Αυστραλία, bungee jumping στο Grand Canyon στην Αριζόνα, έζησε από κοντά τη λατινική Αμερική. Διέσχισε με κανό κομμάτι του Αμαζονίου, περπάτησε το Σινικό Τείχος στην Κίνα, είδε τις πυραμίδες στην Αίγυπτο, πέρασε ένα δεκαπενθήμερο με τους φίλους του στην Ίμπιζα και έζησε για τρεις μήνες  στην Αφρική ως εθελοντής της Unicef. Τι άλλο να κάνει..
Ο 27χρονος είχε βάλει όριο να σπαταλήσει ακριβώς τα μισά κερδισμένα χρήματα και μετά απλά να γυρίσει στο σπίτι του στην Μεγάλη Βρετανία. Και έτσι έκανε. Με τα υπόλοιπα κέρδη ίδρυσε μια επιχείρηση αγοραπωλησίας ακινήτων και φυσικά αγόρασε το δικό του σπίτι των ονείρων. Στη νέα του δουλειά εργάζονται πια ο αδερφός και οι φίλοι του που τους αποκατάστησε επαγγελματικά.    





Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου