Πέμπτη 11 Ιουνίου 2015

ΒΡΗΚΑΝ ΤΗΝ ΚΟΡΗ ΤΟΥΣ 17 ΧΡΟΝΙΑ ΜΕΤΑ, ΠΗΓΑΙΝΕ ΣΤΟ ΙΔΙΟ ΣΧΟΛΕΙΟ ΜΕ ΤΗΝ ΑΛΛΗ ΤΟΥΣ ΚΟΡΗ!

Οι μαθητές ενός σχολείου στο Κέιπ Τάουν παρατήρησαν την εκπληκτική ομοιότητα μεταξύ της συμμαθήτριας τους Κάσιντι και μιας άλλης μαθήτριας της Ζέφανυ που γράφτηκε στο ίδιο σχολείο, μικρότερης ηλικίας κατά 3 χρόνια. Έκαναν πλάκα και έλεγαν και στα 2 κορίτσια ότι μάλλον είναι συγγενείς, αδερφές ή ξαδέρφες. Η Κάσιντι Νερς, προσέγγισε την μαθήτρια και της μίλησε, καθώς δεν έμοιαζε μόνο σε εκείνη αλλά και στους γονείς της, οι οποίοι με τη σειρά τους την κάλεσαν για να μιλήσουν. Στην συνέχεια έψαξαν στο facebook για παραπάνω στοιχεία και τελικά ειδοποίησαν την αστυνομία. Οι γονείς δεν γνωρίζονταν μεταξύ τους και όταν άρχισαν να ψάχνουν πιο επίμονα την υπόθεση ζήτησαν από την δικαιοσύνη να υποβάλουν τις μαθήτριες σε τεστ DNA. Τα αποτελέσματα των εξετάσεων άφησαν άφωνες και τις 2 οικογένειες αφού τα άγνωστα κορίτσια ήταν αδελφές.
Η είδηση έκανε τον γύρο του κόσμου. Η Ζέφανι απήχθη όταν ήταν μωρό από μια γυναίκα, μεταμφιεσμένη σε νοσοκόμα και εντοπίστηκε από την οικογένειά της 17 ολόκληρα χρόνια αργότερα, χάρη σε αυτή την απίστευτη σύμπτωση. Η απαγωγή είχε γίνει όταν ήταν ακόμη νεογνό στο μαιευτήριο, την ώρα που η 20χρόνη τότε μητέρα Σελέστ, είχε αποκοιμηθεί. Ήταν μόλις τριών ημερών τον Απρίλιο του 1997. Η μητέρα ήταν ξαπλωμένη στο κρεβάτι, κρατώντας τη Zephany στην αγκαλιά της, χωρίς να έχει συνέλθει ακόμη από τη νάρκωση λόγω της καισαρικής τομής. Όταν ξύπνησε λίγο αργότερα μια νοσοκόμα την ρώτησε πού είναι το μωρό της. Η κούνια δίπλα στο κρεβάτι ήταν άδεια, είχε μείνει μόνο η κίτρινη κουβέρτα της μικρής. 
Ο πατέρας κατηγόρησε την Celeste για την εξαφάνιση της κόρης τους. Μάλιστα σήμερα είναι διαζευγμένοι αλλά παραμένουν κοντά για να αναθρέψουν τα παιδιά τους. Οι γονείς, που απέκτησαν άλλα 3 παιδιά, γιόρταζαν κάθε χρόνο τα γενέθλια της χαμένης τους κόρης και δεν είχαν χάσει ποτέ την ελπίδα ότι θα την ξανάβρισκαν μια μέρα. Χωρίς να το γνωρίζει, η οικογένεια Νερς διέμενε σε κοντινή απόσταση από την χαμένη της κόρη. Οι αρχές ερευνούν τώρα το ενδεχόμενο να εμπλέκονται στην υπόθεση κλοπής του μωρού και νοσηλεύτριες.
Η Ζέφανι μεγάλωσε με άλλο όνομα, με άλλους γονείς, χωρίς καν να γνωρίζει ότι δεν ήταν η κόρη τους. Ο εκπρόσωπος τύπου της επαρχιακής αστυνομίας ανακοίνωσε ότι μία γυναίκα ηλικίας 50 ετών, που δεν έχει άλλα παιδιά, συνελήφθη για την αρπαγή. Η απαγωγέας και ο σύζυγός της έμεναν σε μια μικρή μονοκατοικία, μέσα στα σκουπίδια, σε μια υποβαθμισμένη γειτονιά που μαστίζεται από την ανεργία, τα ναρκωτικά και τις συμμορίες. Το 17χρονο κορίτσι βρίσκεται τώρα υπό την προστασία των κοινωνικών υπηρεσιών του δυτικού Κέιπ Τάουν. Αξίζει να σημειωθεί ότι η βιολογική μητέρα Celeste έχει συγχωρήσει τη γυναίκα που πήρε την Zephany, τουλάχιστον η κόρη μου έμεινε ζωντανή θα μπορούσε να έχει πεθάνει είπε σε συνέντευξη της. 
Η Σελέστ που πέρασε  χρόνια μαρτυρίου, αγωνίας και θυμού έγραψε γράμμα στην οικογένεια της μικρής Μαντλίν McCann που είχε χαθεί σε τουριστικό θέρετρο της Πορτογαλίας για να τους πει να μην εγκαταλείψουν ποτέ τις προσπάθειες εντοπισμού της κόρης. Η κοπέλα που σε λίγους μήνες θα ενηλικιωθεί, θα πρέπει να αποφασίσει σε ποιο σπίτι θα μείνει. Στο βιολογικό για να αναπληρώσει το κενό ή σε εκείνο που την μεγάλωσε αλλά μέσα σε ένα ψέμα;.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου