Παρασκευή 12 Ιουνίου 2015

ΣΟΚΑΡΙΣΤΙΚΕΣ ΑΠΟΚΑΛΥΨΕΙΣ ΓΙΑ ΤΟΝ ΑΛΕΞΑΝΤΕΡ ΜΑΚ ΚΟΥΙΝ 5 ΧΡΟΝΙΑ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΑΥΤΟΚΤΟΝΙΑ..

Το 2010 ο κόσμος της μόδας σοκαρίστηκε από την αυτοκτονία του διάσημου και ταλαντούχου Βρετανού σχεδιαστή Αλεξάντερ Μακ Κουίν. Τώρα, 5 χρόνια μετά ένα βιβλίο για την ζωή του από την πένα του Αντριου Γουίλσον, έρχεται να τραβήξει το λαμπερό πέπλο του κόσμου της μόδας, αποκαλύπτοντας το σκοτάδι που κρύβεται πίσω του. Ο χαμός της μητέρας του, ο καταστροφικός γάμος με τον φίλο του, ο χωρισμός, το έιτζ και το φρικτό μυστικό της παιδικής του ηλικίας..
Η βιογραφία του Λι, όπως ήταν γνωστός ο Μακ Κουίν στους φίλους του, έχει ως επίκεντρο τον πολυτάραχο γάμο με τον σκηνοθέτη ντοκιμαντέρ Τζορτζ Φόρσιθ, ο οποίος κράτησε μόλις ένα χρόνο και περιελάμβανε αμέτρητα βίαια ξεσπάσματα και απιστίες και από τις δύο πλευρές. Παντρεύτηκαν το 2000 σε ένα γιοτ στην Ιμπιζα, με κουμπάρα την Κέιτ Μος, ωστόσο ο γάμος τους δεν ήταν επίσημος καθώς οι γάμοι ατόμων του ιδίου φύλου στην Ισπανία δεν ήταν νόμιμοι τότε. Ο Λι έσπασε ένα μπουκάλι βότκα στο κεφάλι του Τζορτζ έξι ώρες μετά το γάμο και κάπως έτσι ξεκίνησαν τα προβλήματα. Οι ημέρες που ακολούθησαν είχαν πάρα πολύ αλκοόλ και ξέφρενα πάρτι. Επιστρέφοντας στο Λονδίνο η κατάσταση άρχισε να επιδεινώνονται, και οι γείτονες συχνά έπρεπε να καλέσουν την αστυνομία για να τους σταματήσουν.«Ο Μακουίν χτυπούσε πολύ άσχημα τον Τζορτζ» αποκαλύπτουν στενοί τους φίλοι.
Ο σχεδιαστής σύντομα άρχισε να βλέπει άλλους άνδρες όπως έκανε και ο Τζορτζ και λίγους μήνες μετά ο γάμος τους έλαβε τέλος. Ωστόσο ο Φόρσιθ φεύγοντας, άφησε κάτι στον Μακ Κουίν που θα το θυμόταν για πάντα. Όπως αποκαλύπτει το βιβλίο ο διάσημος σχεδιαστής είχε βγει θετικός στον ιό HIV, και την ασθένεια του την πέρασε ο πρώην σύζυγος του. Φίλοι λένε ότι μετά τη διάγνωση του με τον ιό του έιτζ έπαθε κατάθλιψη και έπαιρνε περισσότερα φάρμακα από ποτέ. Αδικαιολόγητα, ο Μακ Κουίν συνέχισε να έχει σεξουαλική επαφή χωρίς προφύλαξη με ανυποψίαστους νέους άνδρες..
Ο συγγραφέας Αντριου Γουίλσον, πέρασε 2 χρόνια συζητώντας με την οικογένεια και τους φίλους του Μακουίν για να αποκαλύψει την συγκλονιστική πραγματική ιστορία του. Η  ζωή του ήταν πιο διαταραγμένη από τις σκοτεινές φαντασιώσεις που συνεχώς παρουσίαζε στην πασαρέλα. Το ταλέντο του ήταν αδιαμφισβήτητο και δεν προκάλεσε έκπληξη το γεγονός ότι σε ηλικία μόλις 27 ετών αντικατέστησε τον Τζον Γκαλιάνο ως καλλιτεχνικός διευθυντής της Givenchy. Ωστόσο η ξαφνική άνοδος στη δόξα ήταν αυτή που τον τρέλανε τελείως. Ξόδευε αλόγιστα ακόμη και 3.000 λίρες για μία κασμιρένια κουβέρτα για τα σκυλιά του, τα οποία την έτρωγαν μέσα σε λίγα λεπτά. Ταυτόχρονα έπαιρνε όλο και περισσότερα φάρμακα και ναρκωτικά. Η εξήγηση για όλα αυτά δόθηκε λίγο πριν αυτοκτονήσει από τον ίδιο στην αδελφή του Τζάνετ που ήταν 15 χρόνια μεγαλύτερη. Σε ηλικία μόλις 9 ετών, ο σύζυγός της Τέρενς Χούιλερ, που έχει πεθάνει εδώ και χρόνια, τον κακοποιούσε σεξουαλικά. Αυτή η φρικτή ιστορία τον στοίχειωσε και δεν την ξεπέρασε ποτέ.
Ηταν μονίμως θυμωμένος, ανασφαλής, δυστυχισμένος με πολύ χαμηλή αυτοεκτίμηση. Απρόβλεπτος, βίαιος και τελικά αυτοκαταστροφικός. ο Αλεξάντερ Μακ Κουίν στην ηλικία των 40 ετών, το πρωινό της 11ης Φεβρουαρίου του 2010, βρέθηκε απαγχονισμένος ενώ προηγουμένως είχε καταναλώσει κοκτέιλ φαρμάκων και ναρκωτικών, συμπεριλαμβανομένων υπνωτικών χαπιών, ηρεμιστικών και κοκαΐνης. 
Ο Μακ Κουίν δώρισε σχεδόν το σύνολο της περιουσίας του σχεδόν 20 εκ. ευρώ σε διάφορα φιλανθρωπικά ιδρύματα. 100.000 ευρώ στα αγαπημένα του τετράποδα για να έχουν τη φροντίδα που τους πρέπει για όλη τους τη ζωή. Στο ζευγάρι που φρόντιζε το σπίτι του, άφησε €55.000 , το ίδιο ποσό πήγε στο βαφτιστήρα του και σε καθένα από τα ανήψια ενώ τα 5 αδέρφια του πήραν από €300.000.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου