Τετάρτη 3 Ιουνίου 2015

ΜΑΝΤΑΜ ΚΛΩΝΤ. Η ΠΙΟ ΔΙΑΣΗΜΗ ΙΔΙΟΚΤΗΤΡΙΑ ΟΙΚΟΥ ΑΝΟΧΗΣ ΤΟΥ ΚΟΣΜΟΥ ΑΠΟΚΑΛΥΠΤΕΤΑΙ ΣΤΑ 91 ΤΗΣ ΧΡΟΝΙΑ!

Αν υπάρχει βαθμολογία για τις υπηρεσίες που μπορεί να προσφέρει μια ιερόδουλη τότε η μαντάμ Κλώντ ήταν για δεκαετίες στην κορυφή. Κατάφερε να φτιάξει έναν στρατό από όμορφες γυναίκες και να προσφέρει ερωτικές βραδιές στον πιο διάσημο παριζιάνικο οίκο ανοχής. Η μαντάμ άλλωστε ήταν εκείνη που εμπνεύστηκε τα ροζ τηλέφωνα και τα call girls πριν από 60 χρόνια. Ο Κένεντι της ζήτησε μια πόρνη που να μοιάζει με τη γυναίκα του Τζάκι «αλλά να είναι καυτή». Ο Ωνάσης πήγε να την βρει μαζί με τη Μαρία Κάλλας ενώ ο Μάρλον Μπράντο ήταν από τους καλούς πελάτες. Ο Μουαμάρ Καντάφι, ο Άγγλος ηθοποιός Ρεξ Χάρισον, ο σάχης της Περσίας που ζητούσε να του στέλνουν στο παλάτι του κοπέλες κάθε εβδομάδα με αεροπλάνο, ο Ισραηλινός στρατηγός Μοσέ Νταγιάν ακόμη και ο ζωγράφος Μαρκ Σαγκάλ, που ζωγράφιζε τις κοπέλες και τους χάριζε τα σκίτσα. Αυτή η δαιμόνια Γαλλίδα που έγινε παγκόσμιος μύθος αποκαλύφθηκε στο κοινό τώρα στα 91 της χρόνια.
Μικρόσωμη, ξανθιά, καλοχτενισμένη και καλοντυμένη. Η μαντάμ κλώντ μεγαλούργησε στο Παρίσι με πελάτες τους ισχυρούς όλου του κόσμου που πλήρωναν για να ξαπλώσουν μια νύχτα με κάποιον από τους “κύκνους” της. Κύκνους αποκαλούσε τα κορίτσια που απασχολούσε με τους περισσότερους πελάτες να τις κακομαθαίνουν όπως ο μεγιστάνας της Fiat, Τζιάνι Ανιέλι που μετά από ένα όργιο τις γέμισε με κοσμήματα. Η εκκεντρική μαντάμ είχε υψηλές γνωριμίες με Γάλλους πολιτικούς- πελάτες της και γι αυτό δεν την ενοχλούσαν οι αρχές. Έως το 1977 όταν αναγκάστηκε να εγκαταλείψει τη χώρα και να πάει στο Λος Αντζελες καθώς άρχισαν έρευνες στην νόμιμη επιχείρησή της για φοροδιαφυγή που ήταν ένα ζαχαροπλαστείο. Οι πελάτες της ήταν υπουργοί, πολιτικοί, βασιλείς και ηθοποιοί. Ήταν η χαρά των ταξιδιωτικών πρακτορείων, αφού αγόραζε τουλάχιστον 50 αεροπορικά εισιτήρια κάθε βδομάδα για τις καλλονές. Ακόμη και η CIA χρησιμοποιούσε τα κορίτσια της για να κρατήσει ψηλά το ηθικό εκείνων που συμμετείχαν στις διαπραγματεύσεις μεταξύ ΗΠΑ και Βιετνάμ στο Παρίσι το 1973. Στο Λος Αντζελες προσπάθησε ανεπιτυχώς να στρατολογήσει τη νεαρή τότε Βρετανίδα ηθοποιό Τζόαν Κόλινς ως έναν από τους «κύκνους» της. Γράφει στα απομνημονεύματά της η Κόλινς «Η μαντάμ Κλοντ μού είπε: 'Ο άντρας σου δεν χρειάζεται να μάθει τίποτα και θα μπορείς να βγάλεις και το χαρτζιλίκι σου'».
Οι άντρες είναι πορτοφόλια. Οι γυναίκες είναι τρύπες, αυτή ήταν μονίμως η ατάκα της προς τα κορίτσια από τα οποία έπαιρνε το 30% της αμοιβής τους. Ήταν πολύ αυστηρή στην επιλογή των γυναικών για τις οποία ξόδευε εκατοντάδες χιλιάδες δολάρια προκειμένου να γίνουν κομψές, όμορφες και καλλιεργημένες. Συνήθως ήταν μοντέλα και απαιτούσε να έχουν διακριτικά βαμμένα νύχια, τέλειο σώμα, ενώ επέλεγε η ίδια την γκαρνταρόμπα τους, μέχρι και τα εσώρουχά τους, τα οποία θα έπρεπε να είναι λευκά. Είχε κάποιους στενούς φίλους, οι οποίοι «δοκίμαζαν» τα καινούργια κορίτσια για να αποφασιστεί αν θα παραμείνουν στον οίκο της ή όχι. Τα υπέβαλλε σε πλαστικές, τα μάθαινε τρόπους καλής συμπεριφοράς και πολλά από τα 500 κορίτσια σήμερα έχουν παντρευτεί πανίσχυρους μεγιστάνες. 
Στο βιβλίο που έγραψαν δύο πρώην ιερόδουλες το 74, με τίτλο «Ο ροζ στρατός της Μαντάμ Κλοντ», την περιέγραφαν ως μια γυναίκα με τρομερή εξουσία, μια αυτοκράτειρα η οποία έως τότε είχε βγάλει πάνω από 10 εκ. δολάρια. Η ζωή της έγινε ταινία το 1977 και η ηθοποιός που την υποδύθηκε, Φρανσουάζ Φαμπιάν πέρασε αρκετό καιρό μαζί της. Η μαντάμ Κλωντ παρά το γεγονός ότι διατηρούσε μια κρεβατοκάμαρα στο γραφείο της για να μπορεί να εξυπηρετήσει μια γρήγορη «επίσκεψη» κάποιου υπουργού, απεχθανόταν το σεξ, παντρεύτηκε δύο φορές χώρισε και δεν απόκτησε παιδί. 

Η διάσημη μαστροπός επέστρεψε το 2000 στη Γαλλία, όπου εξέτισε σύντομη ποινή κάθειρξης για τα φορολογικά της αδικήματα.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου