Πέμπτη 4 Ιουνίου 2015

Ο ΓΙΟΣ ΤΟΥ ΣΤΙΒ ΜΑΚ ΚΟΥΙΝ ΑΠΟΚΑΛΥΠΤΕΙ ΤΟ ΑΛΛΟ ΠΡΟΣΩΠΟ ΤΟΥ ΔΙΑΣΗΜΟΥ ΠΑΤΕΡΑ ΤΟΥ..

Ο Στιβ Μακ Κουίν ήταν απόμακρος, σκληρός αλλά και τρυφερός και εύθραυστος, ήταν χωρίς αμφιβολία ένας από τα πιο κομψούς άνδρες όλων των εποχών. Η πιο cool ανδρική φιγούρα του Χόλιγουντ, ένας σπουδαίος ηθοποιός που θα μπορούσε να παίζει ακόμη και με την πλάτη γυρισμένη στον φακό, όπως είχε ειπωθεί κάποτε γι’ αυτόν. Η αυθεντική του αρρενωπότητα, αυτή η έμφυτη καλαισθησία του συνεχίζει να αποτελεί επιρροή και σήμερα.
Για τους φαν ήταν ένας ρομαντικός ήρωας και ένας ασυμβίβαστος τυχοδιώκτης με τρυφερή καρδιά, κατάξανθα μαλλιά, μαγευτικά μπλε μάτια. Τι ήταν όμως στην πραγματικότητα και πώς τον έβλεπε ο γιος του; μέχρι το θάνατο του το 1980 ήταν αδιαμφισβήτητα ο καλύτερα αμειβόμενος 
ηθοποιός, ωστόσο μακριά από τα βλέμματα της δημοσιότητας και σύμφωνα με το γιο του Τσαντ, ο Στιβ Μακ Κουίν, ήταν ένας νταής, βασανισμένος από δαίμονες και βαθιά ανασφάλεια, κατάλοιπα της κατεστραμένης παιδικής του ηλικίας. Σήμερα ο Τσαντ που είναι και αυτός ηθοποιός, τον χαρακτηρίζει ως παρανοϊκό, αλαζονικό, εξωφρενικά φιλάργυρο, βίαιο με τις γυναίκες, πότη και χρήστη ναρκωτικών. Όλα αυτά ξετυλίγονται στο ντοκιμαντέρ του 54χρονου που επιχειρεί να εξηγήσει την ζωή και την πορεία του Στιβ Μακ Κουίν, η οποία τον έκανε τόσο περίπλοκο άνθρωπο.
Αν οι τρεις γάμοι του ήταν δύσκολοι, άλλο τόσο ήταν και οι σχέσεις του με τους συναδέλφους στο Χόλιγουντ. Σύμφωνα με το γιο του, ο Μακ Κουίν ήταν μοναχικός, γνωστός για την αντιπαλότητα του με τους συμπρωταγωνιστές του, ενώ συχνά έκλεβε σκόπιμα σκηνές από αυτούς. λόγω των παρανοϊκών οικονομικών και όχι μόνο απαιτήσεων του έχανε συχνά πρωταγωνιστικούς ρόλους. Ο Τσαντ Μακ Κουίν είχε για είδωλο τον πατέρα του, τον αγαπούσε, ωστόσο, δεν μπορούσε να μην δει την ωμή πραγματικότητα. Ο Στήβ ήταν γιος μίας αλκοολικής ιερόδουλης που εγκαταλείφθηκε στους δρόμους και όλα έδειχναν ότι οδεύει στο δρόμο του εγκλήματος. Δεν δίσταζε να χτυπήσει όποιον έμπαινε στο δρόμο του, λέει ο γιος του. Στα 15 του είχε προβλήματα με την αστυνομία για κλοπή και ξυλοδαρμό και στάλθηκε σε ειδικό αναμορφωτήριο της Καλιφόρνια. Όταν βγήκε, πήγε στους πεζοναύτες για τρία χρόνια και στη συνέχεια ξεκίνησε να ασχολείται με την υποκριτική. Ως σύζυγος δεν ήταν τόσο στοργικός όσο ήταν ως πατέρας, αφού ακόμα και ο γάμος του ήθελε να διεξαχθεί με τους δικούς του όρους.
Μόλις λίγες εβδομάδες μετά το γάμο του με την πρώτη του σύζυγο Νιλ Ανταμς το 1956 ξεκίνησε μια παράνομη σχέση,– και όσο η καριέρα του απογειωνόταν, ερωτοτροπούσε με πολλές άλλες. Γινόταν ζηλιάρης και βίαιος μαζί της και όταν πίστεψε ότι η Νιλ έχει εξωσυζυγική σχέση της κόλλησε ένα όπλο στο κεφάλι για να το παραδεχτεί. Μάλιστα όταν παραδέχτηκε ότι είχε ένα ειδύλλιο με τον ηθοποιό Μαξιμίλιαν Σελ, ο Μακ Κουίν την ξυλοκόπησε και όταν του ανακοίνωσε ότι ήταν έγκυος την υποχρέωσε να πετάξει στο Λονδίνο για να κάνει άμβλωση. Το ζευγάρι χώρισε το 1971 έχοντας μια κόρη και έναν γιο, τον Τσαντ. Στην ταινία The Getaway συμπρωταγωνίστρια του ήταν η Aλι Μακ Γκράου. Ο σύζυγός της, Ρόμπερτ Εβανς, ήταν ο παραγωγός, αλλά η Μακ Γκραου με τον Μακ Κουίν είχαν μια παθιασμένη σχέση. Παντρεύτηκαν το 1973 και ο Παράδεισος σύντομα μετατράπηκε σε κόλαση αφού της ζήτησε να εγκαταλείψει την καριέρα της για να φροντίσει το σπίτι τους.
Η μεγαλύτερη αγάπη του η ταχύτητα και κυρίως τα αυτοκίνητα. Όταν οι γιατροί διέγνωσαν καρκίνο, που πιθανώς προκλήθηκε από την εργασία με αμίαντο όταν ήταν πεζοναύτης, ο κόσμος του γκρεμίστηκε. Πάλεψε μέχρι το τέλος, αλλά πέθανε στις 7 Νοεμβρίου του 1980. Στο πλευρό του ήταν η 3Η και τελευταία σύζυγος του Μπάρμπαρα Μίντι. 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου