Τετάρτη 17 Ιουνίου 2015

Η ΕΚΘΑΜΒΩΤΙΚΗ ΠΡΩΤΗ ΚΥΡΙΑ ΤΟΥ ΜΕΞΙΚΟΥ,ΜΙΑ ΣΥΓΧΡΟΝΗ ΣΤΑΧΤΟΠΟΥΤΑ..

Η Αντζέλικα Ριβέρα μοιάζει με μια σύγχρονη σταχτοπούτα αφού από ένα φτωχό παιδί πολύτεκνης οικογένειας έγινε η πιο αγαπητή ηθοποιός του Μεξικού και μετά η πρώτη κυρία της χώρας. Μια ζωή σαν σαπουνόπερα, άλλωστε η διάσημη ηθοποιός και τραγουδίστρια έγινε γνωστή μέσα από τέτοιες τηλεοπτικές σειρές.
Ήταν το μοναδικό κορίτσι μιας οικογένειας με επτά παιδιά. Οι γονείς της πάμφτωχοι όπως και το 50% του πληθυσμού. Όταν ήταν δεκαεπτά ετών έμαθε ότι κοντά στη γειτονιά της γύριζε ταινία η διάσημη Μεξικάνα ηθοποιός Βερόνικα Κάστρο και αποφάσισε να πάει να τη γνωρίσει. Εκείνη εντυπωσιάστηκε από την ομορφιά της νεαρής Αντζέλικα και της πρότεινε να πάρει μέρος σε καλλιστεία. Έτσι η νεαρή Ριβέρα, και όχι μόνο κατάφερε να εντυπωσιάσει τους διοργανωτές αλλά και να κερδίσει στον διαγωνισμό. Αυτή ήταν η αρχή της πορείας προς τη δημοσιότητα και το χρήμα!. 
Εργάστηκε ως φωτομοντέλο και ο τίτλος της άνοιξε τις πόρτες για να παίξει στην πρώτη της τηλεταινία, και έπειτα ήρθαν οι προτάσεις για διαφημίσεις. Κάποιες από αυτές, μάλιστα, ήταν για τις ΗΠΑ και την Ιαπωνία. Ακολούθησαν διάφορες τηλεοπτικές εμφανίσεις. Από το 1989 που έπαιξε για πρώτη φορά έναν μικρό ρόλο σε σαπουνόπερα, έχει πρωταγωνιστήσει σε δεκάδες άλλες. Ο ρόλος όμως που εκτίναξε στα ύψη τη δημοφιλία αλλά και τις οικονομικές απολαβές της ήταν ο ρόλος της Γκαβιότα στο «Destilando amor», όπου ενσάρκωνε ένα φτωχοκόριτσο από την επαρχία, το οποίο πηγαίνει στη μεγαλούπολη για να βρει την τύχη του. Το ίδιο ακριβώς έζησε και στην πραγματική της ζωή. Ακόμη και σήμερα οι περισσότεροι Μεξικανοί, όταν αναφέρονται στην Αντζέλικα Ριβέρα, την αποκαλούν «Γκαβιότα» εξαιτίας αυτού του ρόλου.
Παντρεύτηκε το 94 τον Χοσέ Αλμπέρτο Κάστρο, μεγαλοπαραγωγός της τηλεόρασης και αδερφός της ηθοποιού Βερόνικα κάστρο που την βοήθησε να ξεφύγει από τη φτώχεια. Η Ριβέρα έκανε 3 κόρες μαζί του και το ζευγάρι χώρισε έπειτα από δεκατέσσερα χρόνια γάμου, το 2008. Ήταν η εποχή που ο σημερινός πρόεδρος του Μεξικού και σύζυγος πια της Ριβέρα την προσέλαβε ως υπεύθυνη δημοσίων σχέσεων του πολιτικού γραφείου του για τις εκλογές στην πολιτεία του Μεξικού. Οι δυο τους όμως, όπως αποδείχτηκε, ήταν κάτι περισσότερο από συνεργάτες. ο Ενρίκε Πένια Νιέτο έζησε την ίδια περίοδο ένα δράμα. Το 2007 η πρώτη σύζυγός του, η Μόνικα Πρετελίνι πέθανε ξαφνικά λόγω ενός επιληπτικού επεισοδίου. Άλλες πηγές αναφέρουν ότι η γυναίκα τού αυτοκτόνησε από υπερβολική δόση ναρκωτικών.
Το 2009 ο Ενρίκε Πένια Νιέτο ανακοίνωσε ότι ήταν ζευγάρι με τη διάσημη ηθοποιό, μια κίνηση-κλειδί για την πολιτική σταδιοδρομία του. Ξαφνικά εκατομμύρια νοικοκυρές είδαν μια αληθινή σαπουνόπερα να διαδραματίζεται μπροστά τους και, μάλιστα, με πρωταγωνίστρια την αγαπημένη τους Γκαβιότα! Γαμπρός ήταν ένας όμορφος άνδρας, και δεν είναι τυχαίο ότι το παρατσούκλι του είναι «Κεν», όπως λέγεται ο σύντροφος της κούκλας Μπάρμπι. Στο πρόσωπό του 47χρονου οι γυναίκες ψηφοφόροι, γιατί εκείνες είναι που τελικά τον επέλεξαν όπως εκτιμούν πολιτικοί αναλυτές, είδαν τον τέλειο σύζυγο για τις ίδιες ή τον τέλειο γαμπρό για τις κόρες τους..
Μελανό σημείο στην πορεία της όμορφης συζύγου του προέδρου η φωτογράφηση στη βίλα των 7 εκατ. Δολ για την οποία  δήλωσε ότι την απέκτησε με τα χρήματα που λάμβανε για τη συμμετοχή της στις σαπουνόπερες. Ωστόσο αποκαλύφθηκε πως ανήκει σε μία κατασκευαστική εταιρία, η οποία υπογράφει συμβόλαια για δημόσια έργα με την κυβέρνηση. Η διαφθορά και η διαπλοκή είναι άλλωστε διαχρονικές στο πολυτάραχο Μεξικό.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου