Δευτέρα 8 Ιουνίου 2015

Ο ΘΡΥΛΙΚΟΣ ΜΑΝΑΤΖΕΡ ΤΟΥ ΜΠΟΞ ΦΡΑΝΚ ΜΑΛΟΝΕΥ ΕΓΙΝΕ ΓΥΝΑΙΚΑ ...

Η επαγγελματική πυγμαχία είναι για πολλούς το πιο "ανδρικό" άθλημα στον κόσμο. Γυμνασμένα μπράτσα, τεστοστερόνη, σκληρά βλέμματα, ξύλο και ατελείωτες ύβρεις. Ο Φράνκ Μαλόνει είναι ένα τεράστιο όνομα στον χώρο του επαγγελματικού μποξ. 30 χρόνια μάνατζερ, αυταρχικός πειθαρχημένος, σκληροπυρηνικός που κανόνιζε τα πάντα για τον παγκόσμιο πρωταθλητή βαρέων βαρών Λένοξ Λούις ενώ έχει καθοδηγήσει 4 άλλους μαχητές σε παγκόσμιους τίτλους. Μαζί γνώρισαν τεράστιες επαγγελματικές επιτυχίες, με αμέτρητες κατακτήσεις, τίτλους και αγώνες για γερά νεύρα. Ο Βρετανός μάνατζερ απέκτησε τρία παιδιά και παντρεύτηκε δύο φορές. Όμως η καρδιά του.... άλλα του έλεγε!. Πριν από λίγο καιρό ο θρύλος του μποξ, Φρανκ Μαλόνεϊ άκουσε την φωνή της καρδιάς του και έγινε γυναίκα. Τον περασμένο Αύγουστο αποφάσισε να μιλήσει για πρώτη φορά γι αυτό που έκρυβε μέσα του τόσες δεκαετίες. Αποκάλυψε δημόσια πως από μικρό παιδί γνώριζε πως βρισκόταν μέσα στο «λάθος σώμα» και σκεφτόταν πάντα με το μυαλό μιας γυναίκας.
Μπήκε στην πυγμαχία στα είκοσι του ως προπονητής, αφού πρώτα είχε δοκιμάσει την τύχη του στο ποδόσφαιρο με ασήμαντα αποτελέσματα. Στο μποξ αντιθέτως φάνηκε από νωρίς ότι είχε το μάτι να αναγνωρίσει το ταλέντο και να το βοηθήσει να αναδειχτεί. Το 1989 ο Μαλόνεϊ ανέλαβε τη διαχείριση του 24χρονου τότε Λένοξ Λιούς που έγινε ένας από τους καλύτερους πυγμάχους στον κόσμο με μεγάλες νίκες στο ενεργητικό του απέναντι σε μύθους όπως τον Χόλιφιλντ κι τον Τάισον. Λίγο μετά τη συνταξιοδότησή του το 2012, ο βετεράνος επαγγελματίας της πυγμαχίας, προχώρησε στην επέμβαση αλλαγής φύλου ενώ τώρα βρίσκεται στο μεταβατικό στάδιο που ορίζει ο νόμος του Ηνωμένου Βασίλειου. Δεν τον λένε πλέον Φρανκ αλλά Κέλι. Η αλλαγή στην οποία αναφέρεται η Κέλι Μαλόνεϊ συντελείται εδώ και δυο χρόνια. Περιλαμβάνει εγχείρηση αλλαγής φύλλου, αποτρίχωση, φωνητικά μαθήματα και ορμονοθεραπεία. 
Από τη στιγμή που το πήρε απόφαση, προσπάθησε να γίνει μια ολοκληρωμένη γυναίκα και ζει και κυκλοφορεί ως γυναίκα, αυτό δηλαδή που ήθελε πάντα να είναι. Ήταν πολύ δύσκολο να εξηγήσει στη γυναίκα του αυτή την απόφαση που τον οδήγησε μακριά από το σπίτι του. Στην Τρέισι είπε μόνο ότι πρέπει να το κάνει γιατί είναι ζήτημα ζωής ή θανάτου. Την ιδέα την είχε πάντα αλλά του έγινε εμμονή όταν τον Σεπτέμβριο του 2009 υπέστη καρδιακή προσβολή και κινδύνευσε η ζωή του. Τότε αποφάσισε ότι πριν πεθάνει θέλει να γίνει αυτό που ονειρευόταν.
Ο Μαλόνεϊ ισχυρίζεται ότι από μικρό παιδί έβλεπε τα κορίτσια στο σχολείο και τα ζήλευε, ήθελε να είναι σαν κι αυτά. Μεγαλώνοντας καταπιέστηκε και προσπάθησε να το κρύψει. Δεν γινόταν κι αλλιώς αφού ήταν στον χώρο της πυγμαχίας. Φαντάζεστε, λέει, να εμφανιζόταν με φουστάνι και γόβες στη συνέντευξη τύπου πριν από ένα μεγάλο ματς του Λένοξ; Αν ήταν στη σόου μπιζ μάλλον θα είχε προχωρήσει στην αλλαγή φύλλου νωρίτερα. Αναφορικά με το κομμάτι του σεξ, ο Μαλόνεϊ διευκρινίζει ότι μέχρι στιγμής δεν τον απασχολεί αφού δεν έχει όρεξη για ερωτικές επαφές.
Ως Φρανκ πριν γίνει Κέλι, ήταν παντρεμένος με την Τρέισι εδώ και δεκαπέντε χρόνια και έχουν αποκτήσει δυο κοριτσάκια ενώ ο ίδιος έχει και μια κόρη από τον πρώτο του γάμο. Η γυναίκα του μετά τα νέα που άκουσε όχι μόνο χώρισε αλλά άρχισε τις επισκέψεις σε ψυχολόγους για να αποδεχτεί τη νέα πραγματικότητα. Ο πρωταθλητής Λένοξ Λούις, πάγωσε αλλά ασπάστηκε την επιθυμία του ενώ ο αδερφός του τον αποκήρυξε.     

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου