Τρίτη 2 Ιουνίου 2015

ΜΑΡΙΤΑ ΛΟΡΕΝΖ. ΕΡΩΜΕΝΗ ΤΟΥ ΚΑΣΤΡΟ, ΠΡΑΚΤΟΡΑΣ CIA ΚΑΙ ΦΙΛΗ ΤΟΥ ΦΟΝΙΑ ΤΟΥ JFK

Η Μαρίτα Λόρενζ χρίστηκε επίσημη ερωμένη του Φιντέλ Κάστρο, κυοφόρησε το παιδί του, στρατολογήθηκε από τη CIA, ήταν φίλη του δολοφόνου του Κένεντι και παντρεμένη με τον Πρόεδρο της Βενεζουέλας. Μπορεί να ακούγεται σαν μυθιστόρημα αλλά αυτή ήταν η περιπετειώδης γυναίκα μυστήριο που συνεχίζει να απασχολεί ακόμη και σήμερα.
Η ζωή της 75χρονης όπως την περιγράφει η ίδια στο βιβλίο της, ξεπερνά και τα πιο φαντασμαγορικά σενάρια του Χόλιγουντ. Αρχικά ερωτεύτηκε το Φιντέλ Κάστρο, μετά  σχεδίαζε να τον δηλητηριάσει. Απέκτησε μία κόρη με τον Πρόεδρο της Βενεζουέλας Μάρκο Περέζ Χιμένεζ, συμμετείχε σε μυστική ομάδα της CIA που φέρεται ότι οργάνωσε τη δολοφονία του Κένεντι. Αυτά είναι τα μεγάλα κεφάλαια στο μπεστ σέλερ που έγραψε και έκανε άνω κάτω 3 χώρες. Όταν η Μαρίτα ήταν 5 χρονών, φυλακίστηκε με τη μητέρα της σε ναζιστικό στρατόπεδο συγκέντρωσης, αφέθηκαν ελεύθερες μετά το τέλος του πολέμου και μετακόμισαν οικογενειακώς από την Γερμανία στην Αμερική. Το 1959 η 19χρονη Μαρίτα συνόδευε τον καπετάνιο πατέρα της, στο κρουαζιερόπλοιο «Μπερλίν». Έπλεαν στα ανοιχτά της Κούβας, όταν παρατήρησαν μια βάρκα να τους πλησιάζει. Ήταν ο Φιντέλ Κάστρο και οι φρουροί του, ανέβηκαν στο πλοίο και ο Κουβανός ηγέτης θαμπώθηκε από την όμορφη κοπέλα. Η Μαρίτα επέστρεψε στη Νέα Υόρκη, αλλά ο Φιντέλ συνέχισε να την πολιορκεί με τηλεφωνήματα και γράμματα. Μάλιστα έστειλε το προσωπικό του τζετ για να την παραλάβει και η Μαρίτα έμεινε στην Κούβα ως η επίσημη ερωμένη του Κάστρο.
Τον Οκτώβριο του 1960, η Μαρίτα ήταν 6 μηνών έγκυος στο παιδί του κάστρο. Μία νύχτα ένιωσε έντονη αδιαθεσία και λιποθύμησε. Όταν ξύπνησε βρισκόταν στο νοσοκομείο. Της είπαν ότι είχε χάσει το παιδί, η ίδια ήταν πεπεισμένη ότι είχε πιει δηλητήριο. Γύρισε στην Αμερική φοβισμένη και απογοητευμένη από την ψυχρή αντίδραση του ισχυρού άνδρα της Κούβας μετά την αποβολή. Τότε γνωρίστηκε με τον Αμερικανό διπλό πράκτορα της CIA, Φρανσίσκο Φιορίνι γνωστό με το ψευδώνυμο Φρανκ Στέρτζις που είχε εμπλοκή στο σκάνδαλο Γουότεργκεϊτ που έριξε την κυβέρνηση του Νίξον. 
Όταν η Μαρίτα επέστρεψε στην Αμερική ήταν εξοργισμένη με τη συμπεριφορά του Κάστρο και ο Στέρτζις την στρατολόγησε στη CIA με πρώτη της αποστολή να δολοφονήσει τον πρώην εραστή της. Θα επισκεπτόταν τον Κάστρο για ένα ρομαντικό διήμερο και θα έριχνε δηλητήριο στο ποτό του. Όταν όμως είδε τον Κουβανό ηγέτη μπροστά της κατάλαβε ότι τον αγαπούσε ακόμα. Πέταξε τα χάπια στα σκουπίδια και πέρασε άλλη μία ερωτική νύχτα μαζί του. όταν γύρισε στην Αμερική την περίμεναν έξαλλοι οι ανώτεροί της..
Το Μάρτιο του 1961, η νέα αποστολή που της ανατέθηκε ήταν να παραλάβει 200 χιλιάδες δολάρια από τον πρώην δικτάτορα της Βενεζουέλας Μάρκο Περέζ Χιμένεζ, ο οποίος είχε εγκατασταθεί μόνιμα στο Μαϊάμι.  Η περιουσία του έφτανε τα 700 εκατομμύρια δολάρια, πολλά από τα οποία ξόδευε για «δωράκια» στις ερωμένες του. Η Μαρίτα προστέθηκε στο «χαρέμι» του και του χάρισε μία κόρη, τη Μόνικα. Ζούσε σαν «Βασίλισσα» έως το 1963. Τότε γνωρίστηκε με τον Λι Χάρβεϊ Όσβαλντ, μελλοντικό δολοφόνο του Προέδρου Κένεντι. Η ομάδα των πρακτόρων του Στέρτζις ήταν πολύ εχθρική προς τον Κένεντι που είχε λίγους υποστηρικτές στη CIA. Όπως υποστηρίζει, λίγες μέρες πριν από τη δολοφονία του, η Μαρίτα, ο Στέρτζις, ο Όσβαλντ ταξίδεψαν οδικώς στο Ντάλας με τα αυτοκίνητά τους γεμάτα όπλα.

Μετά την δολοφονία του Προέδρου, κατέθεσε στην Επιτροπή  που ερευνούσε τον θάνατο του Κένεντι, αλλά η ιστορία της δεν έπεισε για την εγκυρότητά της αφού εκτός από τη μαρτυρία της, δεν υπάρχουν άλλα τεκμήρια των ισχυρισμών της. Οι περιπέτειες της Λόρενζ έγιναν τηλεταινία και ντοκιμαντέρ στη γενέτειρα της την Γερμανία.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου