Τρίτη 21 Ιουλίου 2015

ΣΥΓΓΡΑΦΕΑΣ ΕΓΡΑΨΕ ΒΙΒΛΙΟ- BEST SELLER ΓΙΑ ΦΟΝΟ ΠΟΥ ΕΙΧΕ ΔΙΑΠΡΑΞΕΙ ΚΑΙ ΣΥΝΕΛΗΦΘΗ!





Πριν από 11 χρόνια ο 40χρονος Πολωνός συγγραφέας και φωτογράφος Κρίστιαν Μπάλα κυκλοφόρησε το πρώτο του βιβλίο με τίτλο «Αμόκ». Το αστυνομικό, ερωτικό θρίλερ με την ιστορία μιας δολοφονίας ενός επιχειρηματία που βρέθηκε δεμένος πισθάγκωνα από δυο ψαράδες σε ποτάμι, έγινε γρήγορα μπεστ σέλερ. Το αστυνομικό δαιμόνιο ενός επιθεωρητή της πολωνικής αστυνομίας όμως, αποκάλυψε ότι το κείμενο συνδεόταν με έναν ανεξιχνίαστο φόνο από το 2000. Διαπίστωσε πως τα στοιχεία που υπήρχαν στο βιβλίο θα μπορούσαν να είναι γνωστά μόνο στον δράστη της δολοφονίας και ουσιαστικά, όπως προέκυψε ο συγγραφέας του βιβλίου έγραψε μια φανταστική αφήγηση ενός πραγματικού άγριου φόνου που είχε ο ίδιος διαπράξει.
Επρόκειτο για τον φόνο του 35χρονο Ντάριους Γιανιστζέφσκι, εραστή της πρώην γυναίκας του Μπάλα, τον οποίο βασάνισε και ακρωτηρίασε πριν τον πετάξει στο ποτάμι. Toν Δεκέμβριο του 2000, το πτώμα του ιδιοκτήτη μιας μικρής διαφημιστικής εταιρίας ανακαλύπτεται στο ποτάμι Oder στην πόλη του Βρότσλαβ, κοντά στα γερμανικά σύνορα.  Καθώς επρόκειτο για έναν άνθρωπο χωρίς εμφανείς εχθρούς και ύποπτες δοσοληψίες, οι έρευνες μετά από έξι μήνες σταματούν και η υπόθεση μπαίνει στο αρχείο. Ο ντετέκτιβ Jacek Wroblewski το 2003 αποφάσισε να ανοίξει ξανά τον φάκελο της δολοφονίας ελπίζοντας να βρει κάποιο νέο στοιχείο που είχε παραβλεφθεί κατά την αρχική έρευνα.  Και το βρήκε. 
 Στον φάκελο υπήρχε το αρχείο των τηλεφωνικών κλήσεων από και προς το κινητό του θύματος στο οποίο φαινόταν ότι, την ημέρα της δολοφονίας του, είχε δεχτεί αρκετές κλήσεις από έναν συγκεκριμένο αριθμό που, όπως αποδείχτηκε, ανήκε σ’ ένα τηλεφωνικό θάλαμο πολύ κοντά στο γραφείο του. Το γεγονός φάνηκε περίεργο στο Wroblewski ο οποίος ανακάλυψε ότι η τηλεκάρτα είχε πουληθεί σε μια διαδικτυακή δημοπρασία από τον συγγραφέα, τέσσερις ημέρες μετά τον θάνατο του Janiszewski. Πωλητής ήταν ο διανοούμενος συγγραφέας Krystian Bala, ο οποίος δεν βρισκόταν εκείνες τις ημέρες στη χώρα του. Κατά την ενδελεχή έρευνά του αστυνομικού προέκυψε ότι το βιβλίο με τον τίτλο αμόκ ήταν σαδιστικό, πορνογραφικό, ανατριχιαστικό μυθιστόρημα που γεννήθηκε από την φρικτή δολοφονία του πολωνού επιχειρηματία.
Ο Bala παρουσιαζόταν ως καλλιτέχνης, φωτογράφος, χτίζοντας ένα μύθο γύρω από το πρόσωπό του. Το 1995 σε ηλικία 22 ετών, παντρεύτηκε την αγαπημένη του από το σχολείο, Stasia.  Ο γιος τους γεννήθηκε το 1997 και προκειμένου να συντηρήσει την οικογένειά του, ο Bala αναγκάστηκε να εγκαταλείψει το Πανεπιστήμιο για να δουλέψει. Έφτιαξε μια εταιρία καθαρισμών η οποία, όμως, χρεοκόπησε το 2000 και μαζί της κατέρρευσε και ο γάμος του.  Έφυγε από την Πολωνία, ταξίδεψε ανά τον κόσμο γράφοντας το πρώτο του βιβλίο το οποίο εκδόθηκε το 2003. Το βιβλίο ήταν αποτυχία κι ο Bala έφυγε για δεύτερη φορά από την Πολωνία.  Στο 2ο βιβλίο του Bala , στο αμόκ, υπήρχαν λεπτομέρειες του φόνου οι οποίες δεν είχαν ποτέ γίνει γνωστές στο κοινό και τότε ο Wroblewski ήταν σίγουρος πως είχε ανακαλύψει τον δολοφόνο. Όταν ο Bala επέστρεψε στην Πολωνία, συνελήφθη αμέσως. Ο ίδιος ισχυρίστηκε αργότερα ότι κακοποιήθηκε κατά την διάρκεια της ανάκρισης για να ομολογήσει.Ο Μπάλα το 2007 καταδικάστηκε σε 25 χρόνια φυλάκισης, ενώ παράλληλα οι πωλήσεις του βιβλίου του εκτοξεύονταν στα ύψη και απολαμβάνει την επιτυχία του μέσα από τη φυλακή. Σήμερα, μέσα στη φυλακή, περνά τις ημέρες του ήρεμα, ασχολούμενος με χειροτεχνίες.  Ταυτόχρονα γράφει το δεύτερο βιβλίο του.  Στις σημειώσεις του στον υπολογιστή του, οι αστυνομικοί είχαν βρει στοιχεία ότι σχεδίαζε και μια δεύτερη δολοφονία, πάνω στην οποία θα βάσιζε την υπόθεση του 3ου μυθιστορήματός του.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου