Δευτέρα 7 Σεπτεμβρίου 2015

ΑΛΒΕΡΤΟΣ Ο 12ος, Ο ΠΛΟΥΣΙΟΤΕΡΟΣ ΠΡΙΓΚΙΠΑΣ ΤΗΣ ΕΥΡΩΠΗΣ ΠΟΥ ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΧΩΡΑ ΝΑ ΔΙΟΙΚΗΣΕΙ..

Είναι νέος, ωραίος, ζάπλουτος και... πρίγκιπας χωρίς βασίλειο, αλλά με μια απίθανη οικογενειακή ιστορία. Ο λόγος για τον Αλβέρτο, τον 12ο πρίγκιπα του οίκου Thurn und Taxis. Ο 32χρονος πρίγκιπας που δεν έχει... χώρα να διοικήσει προέρχεται από την οικογένεια του Leonhard von Taxis, ο οποίος κληρονομικά είχε το αξίωμα του γενικού διευθυντή του ταχυδρομείου της Αγίας Ρωμαϊκής Αυτοκρατορίας, από το 1595.
Ο πρίγκιπας Αλβέρτος έγινε από μικρός επικεφαλής της δυναστείας λόγω του ξαφνικού θανάτου του πατέρα του. Πέρασε τα παιδικά του χρόνια στο Regensburg, αποφοίτησε από τη Γερμανική Σχολή στη Ρώμη ΚΑΙ από το πανεπιστήμιο του Εδιμβούργου με σπουδές σε οικονομία και θεολογία, ενώ τώρα έχει αφοσιωθεί στους αγώνες αυτοκινήτων. Έχει δύο μεγαλύτερες αδελφές, την Μαρία Τερέζα και την Ελισάβετ. Μετά το θάνατο του πατέρα τους το 1990 τα 3 αδέρφια κληρονόμησαν τον τίτλο ευγενείας και την μεγάλη περιουσία. Το 2001 ο Αλβέρτος ανέλαβε την διαχείριση 360.000 στρέμματα καλλιεργήσιμης γης και έγινε έτσι ο μεγαλύτερος γαιοκτήμονας στη Γερμανία. Επίσης κατέχει 280000 στρέμματα  δάσους και αυτή είναι η μεγαλύτερη ιδιοκτησία δασών στην Ευρώπη. Ο Αλβέρτος από το 2009 ζει στη Ζυρίχη  στην  Ελβετία και έχει μανία με τα αγωνιστικά αυτοκίνητα. Ως επαγγελματίας οδηγός ταχύτητας έχει δική του ομάδα και συνήθως τρέχει με λαμποργκίνι ή φεράρι.
Το 1650 ξεκίνησε η ιστορία της οικογένειας του όταν εγκρίθηκε και επισήμως η γερμανική μορφή του ονόματός τους που προέκυψε από τη μετάφραση από τα γαλλικά ονόματα κάποιον από τους προγόνους τους. Πέντε χρόνια αργότερα, το 1655, έλαβαν τον τίτλο «πρίγκιπες» με εντολή του αυτοκράτορα Λεοπόδολδου Α'. Με απλά λόγια πρόκειται για μια οικογένεια Γερμανών ευγενών η οποία διαδραμάτιζε μονοπωλιακό,  πρωταγωνιστικό ρόλο στις ταχυδρομικές υπηρεσίες στην Ευρώπη τον 16ο αιώνα και έχουν διατηρήσει μέχρι σήμερα τον τίτλο ευγενείας. Με το πέρασμα των χρόνων οι ταχυδρομικές υπηρεσίες χάθηκαν, καθώς το ισπανικό ταχυδρομείο αγοράστηκε από το στέμμα τον 18ο αιώνα και το γερμανικό από την Πρωσία το 1866. 
Η οικογένεια στη συνέχεια ασχολήθηκε με την ζυθοποιία και τα δικαιώματα της διάσημης μπύρας Thurn und Taxis πουλήθηκαν το 1996. Πολλά μέλη της οικογένειας έχουν λάβει τον τίτλο «Ιππότες της Μάλτας». Ο 12ος πρίγκιπας του οίκου , μπορεί να μην έχει βασίλειο να διοικήσει, έχει όμως μια αμύθητη περιουσία να σπαταλήσει, καθώς υπολογίζεται ότι ανέρχεται στα 4 δισ. ευρώ. Η περίεργη αυτή βασιλική οικογένεια έχει στη διάθεσή της δεκάδες ακίνητα, μια τεράστια συλλογή έργων τέχνης, μια εταιρεία τεχνολογίας, εκτάσεις γης και αμέτρητα κάστρα στη Γερμανία, σε ένα εκ των οποίων κατοικεί.
Το 2012 ο Αλβέρτος είχε ένα ατύχημα με την λαμποργκίνι του σε αγώνες ταχύτητας στην Σλοβακία από το οποίο ευτυχώς βγήκε αλώβητος. Σύμφωνα με τη λίστα του Forbes και τα περιουσιακά στοιχεία του, κατατάσσεται ως το νούμερο 1.190 στον κόσμο και 76ος πλουσιότερος στην Γερμανία. Μα πάνω απ όλα παραμένει ένας περιζήτητος εργένης.. 




Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου