Πέμπτη 3 Σεπτεμβρίου 2015

ΠΑΝΤΡΕΜΕΝΟΣ, ΛΗΣΤΕΨΕ ΤΡΑΠΕΖΑ ΓΙΑ ΝΑ ΚΑΝΕΙ ΕΓΧΕΙΡΗΣΗ ΑΛΛΑΓΗΣ ΦΥΛΟΥ Ο ΕΡΑΣΤΗΣ ΤΟΥ!

Παντρεμένος με παιδιά, λήστεψε μια τράπεζα τη δεκαετία του '70 για να μπορέσει ο εραστής του να κάνει επέμβαση αλλαγής φύλου!. Η απίστευτη ιστορία του Τζον Βόζτοβιτς έγινε τότε ταινία με τον Αλ Πατσίνο, αλλά επειδή πολλοί αμφισβήτησαν τα πραγματικά κίνητρα των πράξεων του, τώρα 43 χρόνια μετά η υπόθεση μπήκε στο μικροσκόπιο ενός νέου ντοκιμαντέρ, που επιχειρεί να εξηγήσει έναν τρόπο ζωής που φάνταζε στην εποχή του αδιανόητος.
Αύγουστος του 1972. Ο Βόζτοβιτς και δύο συνεργοί του μπήκαν ένοπλοι σε υποκατάστημα της τράπεζας Chase Manhattan στο Μπρούκλιν, ωστόσο το σχέδιό τους από την αρχή αποδείχτηκε σκέτη καταστροφή. Ο ένας από τους συνεργούς αποφάσισε ότι δεν μπορούσε να συμμετάσχει και τα παράτησε, το χρηματοκιβώτιο ήταν μισοάδειο και ένας υπάλληλος κατάφερε να πατήσει τον συναγερμό. Η αστυνομία κατέφτασε και άρχισε τις διαπραγματεύσεις με τον Βόζτοβιτς, που κρατούσε 9 υπαλλήλους ομήρους. Στο σημείο μαζεύτηκαν τηλεοπτικά συνεργεία και πάνω από 2.000 άνθρωποι για να παρακολουθήσουν από κοντά την υπόθεση. Ο ληστής ζήτησε ασφαλή συνοδεία στο αεροδρόμιο και ένα αεροπλάνο για να φύγει. Παράλληλα παρήγγειλε πίτσες για τους ομήρους, έδωσε τεράστιο πουρμπουάρ στον ντελιβερά και πετούσε χρήματα στον κόσμο που είχε μαζευτεί. Συνομιλούσε με δημοσιογράφους, ενώ στις δύο ώρες ομηρίας «ξεφούρνισε» το αίτημά του που άφησε τους πάντες άναυδους. «Θέλω να μου φέρουν εδώ τη γυναίκα μου, η οποία νοσηλεύεται στο νοσοκομείο King's County. Το όνομά της είναι Ερνεστ Αρον και είναι άνδρας. Είμαστε ομοφυλόφιλοι» είπε χαρακτηριστικά.
όπως αποκάλυψε ο δράστης, έκανε τη ληστεία για να πληρώσει στον αγαπημένο του την αλλαγή φύλου που ήθελε απεγνωσμένα. Νοσηλευόταν επειδή για πολλοστή φορά είχε κάνει απόπειρα αυτοκτονίας, καθώς δεν άντεχε άλλο να ζει ως άνδρας. Την ίδια ώρα η νόμιμη σύζυγός του Κάρμεν Μπιφάλκο βρισκόταν στην παραλία με τα δύο παιδιά τους. Το τέλος της ομηρίας 14 ώρες μετά ήταν παταγώδης αποτυχία: ο συνεργός του έπεσε νεκρός από πυρά αστυνομικών και ο ίδιος συνελήφθη. Παρ' όλα αυτά, εξασφάλισε χρήματα για την αλλαγή φύλου του αγαπημένου του, παρά το γεγονός ότι φοβόταν ότι δεν θα τον ποθούσε σεξουαλικά ως γυναίκα. Τον πλήρωσαν αδρά για να πουλήσει την ιστορία του στα μμε. 
Η ταινία «Dog Day Afternoon» που κυκλοφόρησε το 1975 ήταν αυτή που του εξασφάλισε πολλά λεφτά. Δύο κινηματογραφιστές από τη Νέα Υόρκη αποφάσισαν να εντοπίσουν τον Βόζτοβιτς το 2002 για να διαπιστώσουν αν ήταν πράγματι αλήθεια ότι έκανε τη ληστεία για χάρη του έρωτα γιατί είχε επικρατήσει η άποψη ότι στην πραγματικότητα δρούσε για λογαριασμό της μαφίας. Ο Βόζτοβιτς αποκάλυψε στους κινηματογραφιστές ότι ήταν πραγματική η ιστορία του.
Οι κινηματογραφιστές κάθε δεύτερο Σαββατοκύριακο τον ακολουθούσαν με την κάμερά τους, έως το 2006, όταν πέθανε από καρκίνο, αρνούμενος να υποβληθεί σε θεραπεία. Το ντοκιμαντέρ φιλοξενεί επίσης συνεντεύξεις με την πρώτη σύζυγό του αλλά και την «τελευταία» μια τρανσέξουαλ με την οποία γνωρίστηκε στη φυλακή. 
Ο έρνεστ Αρον, που έγινε τελικά Λιζ Ιντεν με τα λεφτά του Bόζτοβιτς έζησε ως γυναίκα και πέθανε το 1987 λόγω AIDS.




Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου