Παρασκευή 6 Νοεμβρίου 2015

ΑΠΟΚΑΛΥΠΤΙΚΗ ΑΥΤΟΒΙΟΓΡΑΦΙΑ ΤΗΣ ΗΘΟΠΟΙΟΥ ΑΝΤΖΕΛΙΚΑ ΧΙΟΥΣΤΟΝ ΓΙΑ ΤΑ ΑΓΡΙΑ ΧΡΟΝΙΑ ΤΗΣ

Κοπάνες από το σχολείο, μικροκλοπές ρούχων, ναρκωτικά, έντονοι έρωτες, σχέσεις με βία και μια ζωή πολυτάραχη. Εγγονή του ηθοποιού Γουόλτερ Χιούστον, κόρη του σκηνοθέτη Τζον Χιούστον και μιας μπαλαρίνας που έσβησε το 1969 σε ένα αυτοκινητικό δυστύχημα. Η ηθοποιός Αντζέλικα Χιούστον αθάνατη αγαπημένη του Τζακ Νίκολσον, αποκαλύπτεται στο ευρύ κοινό μέσα από την αυτοβιογραφία της.
Πρόκειται για μία γυναίκα 63 ετών που έχει μείνει στην ιστορία για την δυναμική της παρουσία, με το ιδιαίτερο στυλ και την ισχυρότατη προσωπικότητα της. Η ίδια σκιαγραφεί τον εαυτό της μέσα στο δίτομο βιβλίο, ως ένα κορίτσι που κυριαρχείται από τους άντρες της ζωής του. Στα σχολικά της χρόνια έκανε με ευκολία τσιγαριλίκια και κοπάνες. Με τη μητέρα της Ερικα, τρίτη κατά σειρά σύζυγο του Χιούστον, είχαν επιδερμική σχέση και όταν έφυγε για να δει μια φίλη της στη Βενετία, της τηλεφώνησαν και της ανακοίνωσαν ότι σκοτώθηκε σε τροχαίο. Για τον θάνατο αυτόν η Αντζέλικα χρειάστηκε πολλά χρόνια ανάρρωσης. Τότε αποφάσισε να εγκαταλείψει προσωρινά τον κινηματογράφο και γνώρισε τον φωτογράφο Μπομπ Ρίτσαρντσον με τον οποίο διατηρούσε και σχέση, παρά τα 23 χρόνια διαφοράς ηλικίας τους. 
Εργάστηκε ως μοντέλο και το ειδύλλιο θα διαρκέσει τέσσερα έτη και θα λήξει το 1973, χρονιά που η Χιούστον αποφασίζει να πάρει το πρώτο αεροπλάνο για Λος Αντζελες. Και κάπου εκεί γνωρίζει τον Ράιαν Ονιλ στα χέρια του οποίου γνώρισε την απόλυτη βία. Όπως γράφει η ίδια στο βιβλίο της πέρασε την χειρότερη σχέση της ζωής της. Την τραβούσε από τα μαλλιά, την χαστούκιζε, ζήλευε κάθε της κίνηση. Ήταν βίαιος διαρκώς..
Ο διάσημος πατέρας της δεν πίστευε καθόλου στα Θεία, την έστειλε όμως σε ιδιωτικό εκκλησιαστικό σχολείο με αποτέλεσμα η μικρή Αντζέλικα να θέλει να γίνει καλόγρια. Μεγαλώνοντας όμως στον "θαυμαστό κόσμο της σόουμπιζ" και γνωρίζοντας πολύ νωρίς στη ζωή της τον Νίκολσον –ο οποίος θα έμενε στο πλάι της για 17 χρόνια- η Χιούστον τελικά διάλεξε άλλον δρόμο, ο οποίος το 1986 την οδήγησε και σε ένα Όσκαρ Β' Γυναικείου ρόλου για την ερμηνεία της στην ταινία "Η τιμή των Πρίτσι", την οποία σκηνοθέτησε ο πατέρας της και  πρωταγωνιστούσε ο διάσημος σύντροφός της. Είναι μόλις 22 χρόνων όταν θα γνωρίσει τον Νίκολσον ενώ εκείνος έχει μόλις χωρίσει με τη Μισέλ Φίλιπς Το πολυτάραχο ειδύλλιο έληξε άδοξα. Η επίσημη εκδοχή ήταν ότι εκείνη δεν ήταν έτοιμη για γάμο. Η ανεπίσημη και σαφώς πιο πιστευτή, ότι δεν άντεξε τις απιστίες του Νίκολσον. 
Το τελειωτικό χτύπημα έφερε το όνομα Ρεμπέκα Μπουσάρ. Την ίδια εποχή συνευρισκόταν ερωτικά και με τη Βερόνικα Κάρτραϊτ. ο μεγάλος γυναικοκατακτητής δεν προχώρησε σε γάμο με την Χιούστον αλλά παντρεύτηκε 3 φορές αποκτώντας 4 παιδιά.
Το 1992 παντρεύτηκε τον διάσημο γλύπτη τον Ρόμπερτ Γκράχαμ που πέθανε το 2008 και δεν απόκτησαν παιδιά  Η Μορτίσια Άνταμς της τρομακτικής «Οικογένειας Άνταμς» ήταν ένας από τους πολλούς χαρακτηριστικούς ρόλους της Αντζέλικα Χιούστον η οποία το 1996 η Αντζέλικα μετά από δεκάδες ταινίες πέρασε πίσω από τον φακό και το σκηνοθετικό ντεμπούτο της θα τονώσει αρκετά το κινηματογραφικό της status. Η Χιούστον κλείνει την αφήγησή της στο βιβλίο με έναν προβληματισμό: «Ως γόνος διασήμων ανήκα σε μια προνομιούχα τάξη παιδιών καλοαναθρεμμένων, που δεν τους έλειπε τίποτε, αλλά, κάνοντας τον απολογισμό μου, εύχομαι να είχα παλέψει για κάτι».





Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου