Πέμπτη 30 Απριλίου 2015

‘’CASA SUSANNA’’, ΤΟ ΣΠΙΤΙ ΟΠΟΥ ΕΥΥΠΟΛΗΠΤΟΙ ΑΝΔΡΕΣ ΖΟΥΣΑΝ ΣΑΝ ΚΥΡΙΕΣ ΣΤΑ 50’S!

Τι κοινό είχαν την δεκαετία του 50 ένας πιλότος, ένας επιχειρηματίας, ένας λογιστής, ένας βιβλιοθηκάριος, ένας φαρμακοποιός, ένας εκδότης εφημερίδας και ένας εισαγγελικός μεταφραστής;. Τις εργάσιμες μέρες ήταν κύριοι με ακριβά κοστούμια, συζύγους, παιδιά και πολλές υποχρεώσεις. Αλλά τα σαββατοκύριακα ταξίδευαν στη Νέα Υόρκη πήγαιναν στην  «Casa Susanna» και άφηναν τον εαυτό τους ελεύθερο. Φορούσαν φορέματα και περούκες και γίνονταν αυτό  που πραγματικά ένιωθαν: μεταμορφώνονταν σε Σύνθια, Γκέιλ, Σάντι, Φιόνα και άλλες κυρίες.
Η ιστορία έρχεται από το σεντούκι της μηχανή του χρόνου και αποκαλύπτεται 55 ολόκληρα χρόνια μετά, κατά λάθος. το 2005 εκδόθηκε βιβλίο με τις φωτογραφίες τους, από 2 έμπορους αντικών που βρήκαν σε παζάρι ένα κουτί με 400 φωτογραφίες από τo «Casa Susanna». Οικοδέσποινα του σπιτιού ήταν, ασφαλώς, η Susanna. Πέντε μέρες την εβδομάδα άκουγε στο όνομα Τίτο Βαλέντι και εργαζόταν στα δικαστήρια. Η σύζυγός του, Μαρί είχε ένα κατάστημα με περούκες, με το οποίο εφοδίαζε τους επισκέπτες του σπιτιού. Ο Τίτο ήταν ετεροφυλόφιλος, αγαπούσε τη γυναίκα του και ήταν εξαιρετικός στη δουλειά του, αλλά από μικρός του άρεσε να ντύνεται σαν γυναίκα. Ένιωθε ότι άφηνε πίσω του τους αντρικές υποχρεώσεις που του επέβαλε η κοινωνία και μπορούσε να εξερευνήσει ξένες πτυχές του χαρακτήρα του. Αποκάλυψε στη Μαρί το ιδιαίτερο χόμπι του και ξεκίνησαν μια σειρά σεμιναρίων που διοργάνωναν κάθε σαββατοκύριακο στο διαμέρισμά τους στη Νέα Υόρκη. Ο Βαλέντι μάθαινε σε άλλους ενδιαφερόμενους πώς να ντύνονται, να βάφονται, να χτενίζονται και να κινούνται, έτσι ώστε να μοιάζουν με γυναίκες.
Το κρυφό σπίτι όπου ευυπόληπτοι άνδρες ζούσαν ως "οι κυρίες της διπλανής πόρτας" αποδείχτηκε η απόδραση του Σαββατοκύριακου μιας παρέας που έκανε κάθε εβδομάδα πραγματικότητα τις φαντασιώσεις της. Επιφανείς άντρες που ντύνονταν γυναίκες και περνούσαν το χρόνο τους κουτσουμπολεύοντας μακριά από την απαγορευτική φαλοκρατική κοινωνία της πόλης και της επαγγελματικής αρένας. Ήταν ντυμένες και βαμμένες στην πένα με καλοχτενισμένες περούκες, με άσπρα γάντια και συντηρητικά φορεματάκια. Οι άντρες που πήγαιναν στην Casa Susanna ζώντας μια διπλή ζωή, δεν ήταν απαραίτητα γκέι αλλά μάλλον άντρες με δυσφορία φύλλου, οι περισσότεροι εξάλλου ήταν παντρεμένοι με παιδιά.  
Για 10 χρόνια κάθε πρωί Σαββάτου συγκεντρώνονταν στο μπάνιο για τον καθημερινό καλλωπισμό τους. Ντυμένοι με μακριές νυχτικιές, σατέν ρόμπες και παντόφλες, δεν διέφεραν σε τίποτα από τις πλούσιες, κομψές γυναίκες της Νέας Υόρκης. Η Κάζα Σουζάνα απέκτησε τόσους πολλούς πελάτες, που ο Βαλέντι αγόρασε ένα μεγαλύτερο σπίτι στα προάστια της Νέας Υόρκης. Εκεί, για 25 δολάρια το σαββατοκύριακο οι άντρες μπορούσαν να ζήσουν την καθημερινότητα μιας γυναίκας. Έπαιζαν χαρτιά, έπλεκαν, ψώνιζαν, μαγείρευαν και αντάλλαζαν απόψεις για τη μόδα, τη μουσική και τα παιδιά τους. Πολλούς μάλιστα τους συνόδευαν οι γυναίκες τους. Οι άντρες της «Σουζάνα» δεν ήθελαν να προκαλέσουν με τη συμπεριφορά τους ούτε να χρωματίσουν σεξουαλικά την εμφάνισή τους. Κυκλοφορούσαν στη γειτονιά ντυμένοι με ακριβά κομψά ρούχα και ενώ στην αρχή οι γείτονες τους σχολίαζαν αρνητικά, συνήθισαν πολύ γρήγορα την παρουσία τους, άλλωστε όχι μόνο δεν ενοχλούσαν αλλά έφερναν και χρήμα στην περιοχή.
Στο τέλος της δεκαετίας του ’60, το «Casa Susanna» έκλεισε για άγνωστους λόγους κι ενώ όλα έδειχναν ότι η μυστική ζωή των ενοίκων θα χανόταν για πάντα. Έκαναν ένα λάθος, απαθανάτιζαν κάθε στιγμή της καθημερινότητάς τους. Η φωτογραφία ήταν αναγκαία για αυτούς αφού ήταν η μοναδική απόδειξη ότι υπήρχαν και σαν γυναίκες.
Ένας από τους ελάχιστους που αποκάλυψε χρόνια μετά την ταυτότητα του είναι ο Σκωτσέζος John Cummings, που πήγε στην Casa Susanna ως Fiona, και τώρα στα 75 του ζει στο Σίδνεϊ σαν γυναίκα με το όνομα Katherine Cummings. 

Τετάρτη 29 Απριλίου 2015

Η ΠΑΝΕΜΟΡΦΗ ΑΜΕΡΙΚΑΝΗ, ΒΕΤΕΡΑΝΟΣ ΤΟΥ ΑΦΓΑΝΙΣΤΑΝ ΠΟΥ ΠΟΛΕΜΑ ΛΑΘΡΟΘΗΡΕΣ!

Είναι τριάντα ετών, όμορφη, γυμνασμένη, δεν ντύνεται όπως τα άλλα κορίτσια της ηλικίας της και είναι ήδη βετεράνος του Αφγανιστάν. Η αγαπημένη της μπλούζα γράφει μολών λαβέ και ζει για την περιπέτεια. Της αρέσει να κάνει τατουάζ, το κορμί της άλλωστε είναι ένα πολύχρωμο μωσαϊκό, και αγαπημένα της αξεσουάρ είναι τα όπλα. Η αντισυμβατική σύγχρονη αμαζόνα Κινέσα Τζόνσον που χειρίζεται άνετα βαρύ οπλισμό, μετά τον πόλεμο αφιέρωσε την ζωή της στην εκπαίδευση Αφρικανών που κυνηγούν λαθροθήρες στην μαύρη ήπειρο.
Πολέμησε τέσσερα χρόνια στην πρώτη γραμμή κατά των ταλιμπάν και επέστρεψε στις ΗΠΑ αλώβητη. Τότε αποφάσισε να αφιερώσει το χρόνο της μαζί με άλλους βετεράνους κυνηγώντας λαθροκυνηγούς. Μετά από ένα ταξίδι στην Αφρική η νεαρή ρέιντζερ από την Ουάσιγκτον εντάχθηκε στην οργάνωση που βοηθάει στην διάσωση άγριων ζώων που είναι υπό με εξαφάνιση. Εξοπλισμένη με όπλα τελευταίας τεχνολογίας η Τζόνσον έχει τη δυνατότητα να πυροβολεί λαθροκυνηγούς εάν δεν παραδίνονται, μόνο και εφόσον αισθάνεται απειλή και κίνδυνο.  Η νεαρή ηρωίδα πολέμου είναι ιδιαίτερα έμπειρη αφού μπήκε στον αμερικανικό στρατό ως μηχανικός και έγινε στην συνέχεια εκπαιδεύτρια όπλων. Σήμερα μαθαίνει τους δασοφύλακες πώς να χειρίζονται τα όπλα και πώς να τα περιθάλπουν.
Οι σελίδες κοινωνικής δικτύωσης έχουν πλημμυρίσει από τις φωτογραφίες της Τζόνσον, πολλές εκ των οποίων ανεβαίνουν στο διαδίκτυο από την ίδια. έχει πάνω από 45.000 οπαδούς σε Facebook και Instagram και έχει εγκατασταθεί στην Τανζανία με την ομάδα της από τον περασμένο Νοέμβριο. Έχει ήδη παρατηρηθεί μια μείωση της δραστηριότητας της λαθροθηρίας στην περιοχή ευθύνης της από την στιγμή που κυκλοφόρησε η φήμη της. στόχος να προστατέψει και να σώσει ρινόκερους και ελέφαντες που κινδυνεύουν. 
Η Αφρική έχει το μεγαλύτερο πληθυσμό ρινόκερων και ελεφάντων, ζώων που βρίσκονται στην κορυφή της λίστας των λαθροκυνηγών. Τα τεράστια έσοδα από την πώληση των προϊόντων που προέρχονται από αυτά τα ζώα συχνά χρησιμοποιούνται για τη χρηματοδότηση πολέμων και τρομοκρατίας στην Αφρική. Γι αυτό οι δολοφονίες ρινόκερων και ελεφάντων έχουν φτάσει σε πρωτοφανή νούμερα και πλέον εκφράζονται έντονες ανησυχίες ακόμα και για εξαφάνιση τους μέσα στις επόμενες δεκαετίες. Η λαθροθηρία τροφοδοτείται από την αυξημένη ζήτηση για κέρατα και χαυλιόδοντες καθώς το παράνομο εμπόριο φουσκώνει τους τραπεζικούς λογαριασμούς των λαθροθήρων, που έχουν πλέον εξελιχθεί σε εγκληματικές ομάδες με διεθνείς διασυνδέσεις.
Το κέρατο του ρινόκερου,  κοστίζει 56 χιλ. ευρώ το κιλό, τιμή υψηλότερη ακόμα και από τον χρυσό, και χρησιμοποιείται κυρίως στην κινεζική ιατρική, για την παρασκευή κοσμημάτων και άλλων αντικειμένων, ενώ τα τελευταία χρόνια έχει διαδοθεί και στο Βιετνάμ, όπου επικρατεί η φήμη πως το κέρατο του ρινόκερου μπορεί να θεραπεύσει τον καρκίνο. 
Σύντομα αναμένεται να παρακολουθήσουμε την δράση της ατρόμητης αμαζόνας Κινέσα Johnson και της ομάδας της, σε ωριαίο ντοκιμαντέρ που ετοιμάζει το Discovery Channel.


Τρίτη 28 Απριλίου 2015

ΒΛΑΝΤΟ ΤΑΝΕΣΚΙ. Ο ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΣ ΠΟΥ ΣΚΟΤΩΝΕ ΓΙΑ ΝΑ ΕΧΕΙ ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ!

O Σκοπιανός δημοσιογράφος Vlado Taneski για πάνω από 20 χρόνια ασχολήθηκε κυρίως με το αστυνομικό ρεπορτάζ και πολλά από τα αποκλειστικά του θέματα έγιναν πρωτοσέλιδο. Η εμμονή του να ψάχνει ανεξιχνίαστες δολοφονίες γυναικών τον έκανε πρώτο όνομα στα μέσα του 2000. Ο Τανέσκι έδινε την εντύπωση ενός ήσυχου, χαμηλών τόνων ανθρώπου μέχρι που αποκαλύφθηκε η παρανοϊκή του δράση. Ο δημοσιογράφος δολοφονούσε ανυπεράσπιστες γυναίκες για να γράφει στην εφημερίδα του μοναδικές πληροφορίες, αποκλειστικά θέματα για τα ανεξιχνίαστα εγκλήματα.       
Ο πατέρας του αυτοκτόνησε το 1990 και η σχέση με την μητέρα του ήταν πάντα γεμάτη εντάσεις και συγκρούσεις. Ο ίδιος παντρεύτηκε και απόκτησε δυο γιους, αλλά χώρισε και ζούσε στη μοναξιά για πολλά χρόνια. Το 2005, 100 χλμ μακριά από τα Σκόπια, βρίσκεται δολοφονημένη η 64χρονη Mita και η αστυνομία αδυνατεί να διελευκάνει το έγκλημα. Το DNA του δράστη που εντοπίζεται δεν υπάρχει σε καμία βάση δεδομένων. Το ίδιο σκοτάδι καλύπτει τις έρευνες για δυο ακόμη δολοφονίες γυναικών που ακολούθησαν: της 56χρονης  Ljubiκa τον Φεβρουάριο του 2007 και της 65χρονης Zivana τον Μάιο του 2008. Και οι τρεις γυναίκες βρέθηκαν δεμένες με καλώδιο τηλεφώνου, είχαν κακοποιηθεί σωματικά και σεξουαλικά και είχαν στραγγαλιστεί. Τα γυμνά τους σώματα, τυλιγμένα με πλαστικές σακούλες, βρέθηκαν κρυμμένα σε διαφορετικά σημεία της πόλης.
Ξαφνικά, τον Ιούνιο του 2008, στην εφημερίδα όπου εργάζεται ο Taneski, εμφανίζονται δύο άρθρα, αναφορικά με τους φόνους, που φέρουν την υπογραφή του. Ο δημοσιογράφος περιγράφει τις δολοφονίες λεπτομερώς και ψέγει την αστυνομία που είναι ανίκανη να τις επιλύσει. Εμβρόντητοι οι αστυνομικοί διαπιστώνουν ότι στις περιγραφές του, υπάρχουν λεπτομέρειες που ουδέποτε δημοσιοποιήθηκαν από την αστυνομία, όπως π.χ. το γεγονός ότι ο δράστης είχε χρησιμοποιήσει καλώδιο τηλεφώνου για να δέσει τα θύματά του αλλά και πόσα χτυπήματα είχαν δεχθεί. Ο Taneski συλλαμβάνεται, το DNA του συγκρίνεται με το σπέρμα του δράστη που βρέθηκε στα θύματα και ταυτίζεται πλήρως ως ο κατά συρροή δολοφόνος. Στην έρευνα που έγινε στο σπίτι του, ανακαλύφθηκαν αρκετά μέτρα από τηλεφωνικό καλώδιο όμοιο με εκείνο που ο δράστης είχε χρησιμοποιήσει για να δέσει τα θύματά του.
http://sup.kathimerini.gr/kathnews/images/dot_clear.gifΟι ερευνητές γρήγορα διαπίστωσαν  και τις ομοιότητες μεταξύ των θυμάτων και της μητέρας του Τανέσκι. Οι 3 γυναίκες ήταν φτωχές, με χαμηλό μορφωτικό επίπεδο και ήταν όλες καθαρίστριες. Τα θύματα γνώριζαν τη μητέρα του που ήταν επίσης καθαρίστρια και όλες έμεναν λίγα μόλις μέτρα μακριά από το πατρικό του. Στις 22 Ιουνίου του 2008 ο Taneski προφυλακίζεται κατηγορούμενος για τις δολοφονίες των 3ων γυναικών ενώ υπάρχουν υποψίες πως σχετίζεται και με την εξαφάνιση μιας 78χρονης το 2003. Οι συγγενείς των θυμάτων έμειναν εμβρόντητοι από την αποκάλυψη της ταυτότητας του δολοφόνου. Ο Taneski τους είχε επισκεφθεί για να τους πάρει συνέντευξη. Οι συνάδελφοί του καθώς και οι γείτονές του, τον χαρακτήριζαν ως έναν ήρεμο, ήσυχο κι ευγενικό άνθρωπο. Ο 56χρονος σίριαλ κίλερ που δεν παραδέχθηκε την ενοχή του, μια ημέρα μετά την σύλληψή του βρέθηκε νεκρός στο κελί του. Είχε πνιγεί βυθίζοντας το κεφάλι του σ’ έναν κουβά με νερό, στις τουαλέτες της φυλακής. Η αστυνομία ανέφερε πως κάτω από το μαξιλάρι του στο κελί της φυλακής βρήκε ένα ιδιόχειρο σημείωμα που έγραφε ότι δεν έκανε αυτός τους φόνους. 
Τα μυστικά αυτής της ανατριχιαστικής υπόθεσης ίσως τα γνώριζε τελικά μόνο ο Τανέσκι που φρόντισε να κρατήσει αυστηρά για τον εαυτό του την τελευταία του δημοσιογραφική αποκλειστικότητα.

Παρασκευή 24 Απριλίου 2015

ΜΑΣΑΚΟ, Η 50ΧΡΟΝΗ ΠΡΙΓΚΙΠΙΣΣΑ ΤΗΣ ΙΑΠΩΝΙΑΣ ΠΟΥ ΠΑΣΧΕΙ ΑΠΟ ΚΑΤΑΘΛΙΨΗ

H Μασάκο, η θλιμμένη Πριγκίπισσα της Ιαπωνίας φωτογραφίζεται χαμογελαστή μετά από πολλά χρόνια στα γενέθλια των 50 χρόνων της, μαζί με τον Πρίγκιπα Ναρουχίτο, διάδοχο του ιαπωνικού θρόνου, και την 13χρονη κόρη τους. Αν η Νταϊάνα ήταν η πριγκίπισσα των φτωχών, τότε η Μασάκο είναι η πριγκίπισσα των λυγμών έγραψαν κάποτε τα μίντια. Έγινε γνωστή σε όλο τον κόσμο ως μια γαλαζοαίματη που δεν ταξιδεύει, δεν χαμογελά και δεν κάνει καμία προσπάθεια να κρύψει τη θλίψη της. Μια διαρκής απουσία και αποχή από όλους και όλα, λόγω κατάθλιψης.
Η Μασάκο ήταν πολύ καλή περίπτωση για να γίνει σύζυγος του διαδόχου του Θρόνου των Χρυσανθέμων. Κόρη διπλωμάτη, με λαμπρές σπουδές νομικών και οικονομικών στο Χάρβαρντ, με πτυχία σε πέντε γλώσσες, σεμνή και απόλυτα ταιριαστή στο προφίλ της ιδανικής συζύγου. Η όμορφη γυναίκα πληρούσε και άλλες «παράξενες» προϋποθέσεις αφού η σύζυγος του πρίγκιπα Ναρουχίτο έπρεπε να μην έχει κάνει καμία εγχείρηση και να μην έχει τρυπημένα αυτιά. Επιπλέον είχε ακόμα ένα προσόν, ίσως το πιο σπουδαίο από τα άλλα.. Το ύψος της, 1,70μ. για γυναίκα στην Ιαπωνία είναι πολύ σπάνιο. Αρχικά είχε αρνηθεί να γίνει σύζυγός του Ναρουχίτο γιατί δεν ήθελε να στερηθεί μια φυσιολογική ζωή εξαιτίας του αυστηρού αυτοκρατορικού πρωτοκόλλου. Ο πρίγκιπας όμως τη διαβεβαίωσε ότι με την άφιξή της στο παλάτι τα πράγματα θα άλλαζαν, κάτι που δεν έγινε ποτέ αφού αποδείχτηκε αδύναμος να τα βάλει με την αυστηρή πολιτική της Κουνάικο, της αυτοκρατορικής υπηρεσίας του παλατιού υπεύθυνης για το πρωτόκολλο.
ο γάμος έγινε στις 9 Ιουνίου 1993. Η Μασάκο Οουάντα που είχε αφήσει μια πολλά υποσχόμενη διπλωματική καριέρα στο υπουργείο Εξωτερικών, κλείστηκε στο παλάτι με μία και μοναδική αποστολή. Να τεκνοποιήσει και να φέρει στον κόσμο έναν γιο για να συνεχίσει τη δυναστεία των Μίγια. Η Μασάκο όμως όχι μόνο δεν έκανε γιο αμέσως όπως όλοι περίμεναν, αλλά αντιμετώπισε μεγάλα προβλήματα στο να μείνει έγκυος. Η απομονωμένη πριγκίπισσα κλείστηκε ακόμα περισσότερο στον εαυτό της αφού ήταν ξεκάθαρο πια ότι δεν μπορούσε να ανταποκριθεί στον ρόλο της. Το 1999 μία εγκυμοσύνη  καταλήγει σε αποβολή και δύο χρόνια μετά τα καταφέρνει με εξωσωματική γονιμοποίηση. Η γέννηση της κόρης Αΐκο, είναι ό,τι πιο ωραίο της έχει συμβεί, όμως το πρωτόκολλο απαιτεί γιο στη διαδοχή. Η δυσαρέσκεια στο παλάτι επανέρχεται και μετά την γέννηση της μικρής, η Μασάκο πέφτει σε κατάθλιψη, βουλιάζει στη μελαγχολία, παίρνει αντικαταθλιπτικά και κάνει καθημερινά ψυχανάλυση.
Η Μασάκο βάσει πρωτοκόλλου μπορεί να έχει επαφή μόνο με τέσσερα άτομα. Την κόρη της, την αδελφή της, την νταντά και βεβαίως τον σύζυγό της, τον οποίο πρέπει να προσφωνεί ως  «μεγαλειότατο» ακόμα και μετά από 22 χρόνια γάμου. Το αυστηρό πρωτόκολλο απαγορεύει μεταξύ άλλων να παίρνει τηλέφωνο, να μπαίνει στο Internet, να ψωνίζει ή να έχει αυτοκίνητο.Το πόσο σκληρή είναι η πραγματικότητα για τη Μασάκο αποδεικνύεται και από το γεγονός ότι για μία και μοναδική φορά της επετράπη, πριν από χρόνια, να επισκεφτεί τους γονείς της μαζί με την κόρη της. Τη λύση για την διαδοχή του θρόνου που απαιτούσε αγόρι, έδωσε ο αδελφός του Ναρουχίτο, ο πρίγκιπας Ακισίνο. Η πριγκίπισσα Κίκο, γέννησε το 2006 τον χισαχίτο. 
Από εκείνη τη στιγμή κι έπειτα η Μασάκο είναι πια «αχρείαστη» και κάποιοι λένε ότι το παλάτι πιέζει τον Ναρουχίτο να τη χωρίσει. Εκείνος όμως συνεχίζει να είναι ερωτευμένος μαζί της και να την στηρίζει αφού αποτελεί όπως λένε οι Γιαπωνέζοι τον έρωτα της ζωής του.


Πέμπτη 23 Απριλίου 2015

ΠΟΙΑ ΗΤΑΝ Η ΧΕΙΡΟΤΕΡΗ ΤΡΑΓΟΥΔΙΣΤΡΙΑ ΟΛΩΝ ΤΩΝ ΕΠΟΧΩΝ;

Η σπουδαία και πολυβραβευμένη ηθοποιός Μέριλ Στριπ είναι έτοιμη να υποδυθεί την χειρότερη τραγουδίστρια όλων των εποχών και να τραγουδήσει όπερα για τη νέα ταινία του Βρετανού σκηνοθέτη Στίβεν Φρίαρς. Η Όσκαρική Αμερικανίδα ηθοποιός θα ενσαρκώσει το ρόλο της Φλόρενς Φόστερ Τζένκινς, μιας πλούσιας κληρονόμου που λάτρευε την όπερα αλλά που δεν κατάφερε ποτέ να κάνει καριέρα αφού ήταν τελείως παράφωνη. Όμως κατάφερε να τραγουδήσει όπερα μετά τα 70 της και να κάνει προσωπικούς δίσκους.
Η Νεοϋορκέζα κληρονόμος ακολουθούσε από παιδί το όνειρό της να γίνει διάσημη λυρική τραγουδίστρια και το πέτυχε στα γεράματα αν και δεν είχε ταλέντο. Η φωνή της ήταν η πλέον ακατάλληλη για να εκπαιδευτεί στην όπερα, η αγάπη της για το τραγούδι όμως και φυσικά οι οικονομικές και κοινωνικές διασυνδέσεις, την έκαναν πρώτο όνομα. Ο Βρετανός σύντροφός και μάνατζέρ της, ηθοποιός Σεντ Κλερ Μπέιφιλντ που την ενθάρρυνε να τραγουδήσει αποφάσισε να συντηρήσει αυτή την ψευδαίσθηση. Οργάνωσε ένα κονσέρτο στο περίφημο Carnegie Hall της Ν. Υόρκης το 1944 και δημιουργήθηκε το αδιαχώρητο. 3000 προσκλήσεις και 2000 άτομα απ έξω φώναζαν το όνομα της. H Φλόρενς ήταν πεπεισμένη πως η φωνή που άκουγε όταν τραγουδούσε, ήταν υπέροχη, το ίδιο πίστευε και ο σύντροφός της. H φήμη της εξαπλώθηκε σε ολόκληρη την Αμερική, λόγω των χρημάτων που σπαταλούσε ο Μπέιφιλντ ενώ η απάντησή της κάθε φορά που κάποιος της υπενθύμιζε πως δεν είναι καλή τραγουδίστρια ήταν: «Ο κόσμος λέει ότι δεν μπορώ να τραγουδήσω, αλλά δεν μπορούν να πουν ότι δεν τραγούδησα». Η ζωή της έχει γίνει 4 φορές θεατρικό έργο ενώ η Τζένκινς ήταν η έμπνευση για το ρόλο της Σούζαν Αλεξάντερ στον «Πολίτη Κέιν» του Ορσον Γουελς. Η φήμη της παραμένει ακόμη και σήμερα κραταιά.
Η νέα ταινία θα περιλαμβάνει ένα σπουδαίο καστ αφού τη Φλόρενς θα υποδυθεί η 65χρονη Μέριλ Στριπ και το σύντροφο της ο 54χρονος Βρετανός ηθοποιός Χιου Γκραντ σε μια αστεία τραγική βιογραφία μιας γυναίκας που νόμιζε πως ήταν καλλιτέχνης και με κάποιον περίεργο τρόπο, όντως ήταν. Το σενάριο υπογράφει ο Νίκολας Μάρτιν ενώ κανείς δεν γνωρίζει αν θα βασίζεται σε κάποιο από τα τέσσερα θεατρικά έργα που έχουν γραφτεί για την Τζένκινς η οποία ηχογράφησε τελικά όλη της τη ζωή μόνο πέντε δίσκους 78 στροφών με κλασικές άριες.
Η Φλόρενς με πλούσια καταγωγή, ασχολήθηκε από μικρή με την μουσική αλλά διαφωνούσε με αυτήν την προοπτική έντονα ο αυταρχικός πατέρα της. Έτσι σε νεαρή ηλικία κλέφτηκε με έναν πλούσιο γιατρό και παντρεύτηκαν κρυφά. Χώρισε και στα 42 της κληρονόμησε τον πατέρα της που πέθανε από φυσικά αίτια. Όταν πέθανε και η μητέρα της πήρε όλη την περιουσία στα χέρια της και γνώρισε τον 7 χρόνια μικρότερο της ηθοποιό Μπέιφιλντ. Ξεκίνησε την καριέρα της στην όπερα ερμηνεύοντας από Mozart και Verdi μέχρι Johann Strauss, χωρίς όμως να πείθει για τις ικανότητες της. Η Τζένκινς πέθανε δύο μήνες μετά από το ρεσιτάλ στο κάρνεγκι χολ από φυσικά αίτια στα 76 της χρόνια στην τελευταία κατοικία της που ήταν η σουίτα στο ξενοδοχείο Seymour του Μανχάταν.
Η φλόρενς έμεινε τελικά στην ιστορία ως η χειρότερη τραγουδίστρια όπερας που κατάφερε ποτέ να ηχογραφήσει δίσκους με κλασικές άριες και να ανεβεί στη σκηνή για ρεσιτάλ.


Τετάρτη 22 Απριλίου 2015

ΠΟΙΑ ΕΙΝΑΙ Η 49ΧΡ. ΞΑΝΘΙΑ ΚΟΡΙΝΑ ΠΟΥ ΞΕΛΟΓΙΑΣΕ ΤΟΝ ΧΟΥΑΝ ΚΑΡΛΟΣ;

Λένε ότι είναι μια αδίστακτη γυναίκα αράχνη με μεγάλες επαφές και ισχυρή επιρροή στους κύκλους των γαλαζοαίματων και των ζάπλουτων επιχειρηματιών. Η 49χρονη Κορίνα Βίτγκεσταιν έγινε γνωστή από το σκάνδαλο που ξέσπασε στην Ισπανία για την ερωτική της σχέση με τον 77χρονο πρώην βασιλιά Χουάν Κάρλος. Ήταν η αιτία του χωρισμού του με την Σοφία μετά από 52 χρόνια κοινής ζωής. Άρρωστος και καταβεβλημένος από μια σειρά οικονομικών σκανδάλων που πλήττουν την οικογένειά του, ο Χουάν Κάρλος με τις 1500 ερωτικές συντρόφους και τα δύο εξώγαμα σύμφωνα με ισπανικό βιβλίο, παρέδωσε πρόσφατα την βασιλεία στον γιο του Φελίπε. Γίνεται όμως συχνά πρωτοσέλιδο για το δεσμό του με την ξανθιά Γερμανίδα επιχειρηματία η οποία του έχει πάρει τα μυαλά.
«Μοιραζόμαστε μια βαθιά φιλία με τον βασιλιά εδώ και 7-8 χρόνια, είναι άνθρωπος χαρισματικός, πολύ προσιτός και ανθρώπινος» έλεγε πρόσφατα η Κορίνα στο γαλλικό περιοδικό Paris Match αλλά για του Ισπανούς είναι απλά η ερωμένη του πρώην βασιλιά. Πριγκίπισσα Κορίνα τσου Σεν-Βιτγκενστάιν, είναι το πλήρες όνομα της 49χρονης με τις Ουγγροδανέζικες ρίζες, που ζει στο Μαρόκο για φορολογικούς λόγους και αποτελεί ενεργό μέλος του διεθνούς τζετ σετ. Γεννήθηκε στη Φραγκφούρτη ως Κορίνα Λάρσον και μετά τις σπουδές της στην Ελβετία εργάστηκε στην L'Oréal. Το 1990 παντρεύεται σε ηλικία 22 ετών τον πλούσιο Βρετανό επιχειρηματία Φίλιπ Αντκινς. Κατά τη διάρκεια του γάμου η Κορίνα αγοράζει εταιρεία εμπορίας όπλων στο Λονδίνο και θέτει γερές βάσεις για τη μετέπειτα εξέλιξή της. Το 1995 χωρίζει, έχοντας αποκτήσει μία κόρη, πολλά χρήματα και τις κατάλληλες γνωριμίες για να προχωρήσει τα επεκτατικά της σχέδια. Σε δεύτερο γάμο παντρεύεται τον δισεκατομμυριούχο Γκερτ-Ρούντολφ Φλικ, κληρονόμο της δυναστείας Mercedes-Benz.
3ος γαμπρός το 2000 ο πολυεκατομμυριούχος Γερμανός Πρίγκιπας  Κασμίρ Ζου Σεν Βίτγκενσταϊν, της παλιάς αριστοκρατίας του οποίου το όνομα δεν αποχωρίστηκε ποτέ, καθώς το «γαλάζιο» αίμα του συζύγου της τη μετέτρεψε στη «μεγαλειοτάτη πριγκίπισσα» που πάντα ονειρευόταν. Οι γονείς του εναντιώθηκαν στον γάμο γιατί η Κορίνα ήταν 11 χρόνια μεγαλύτερη και με ένα παιδί. Εκείνος δεν υπέκυψε στην ασφυκτική πίεσή τους και την παντρεύτηκε το 2005. Χώρισαν πέντε χρόνια μετά έχοντας αποκτήσει έναν γιο, τον Αλέξανδρο. Το 2006 η κορίνα γνωρίζει στη Νότια Γερμανία τον Χουάν Κάρλος και η περιπέτεια αρχίζει μέσω της νέας επένδυσης σε εταιρεία που διοργανώνει σαφάρι πολυτελείας στην Αφρική για προσωπικότητες από τον χώρο της οικονομίας και της πολιτικής. 
Τον Απρίλιο του 2012 οι Ισπανοί πέφτουν από τα σύννεφα: Ο Τύπος δημοσιεύει φωτογραφίες του Χουάν Κάρλος να κυνηγάει ελέφαντες στην Μποτσουάνα, γεγονός που είχε μείνει μυστικό ακόμη και από την κυβέρνηση. Το σαφάρι, στο οποίο ο τότε βασιλιάς έπεσε από ελέφαντα και έσπασε το πόδι του, είχε σχεδιαστεί από την Κορίνα. Κάπως έτσι ξεκίνησε η θυελλώδης σχέση τους..
Σήμερα η Κορίνα μένει σε ένα πολυτελές διαμέρισμα, δυο βήματα από το παλάτι και κερδίζει ολοένα και περισσότερο έδαφος στη ζωή του Χουάν Κάρλος που σημειωτέων έχει προσωπική περιουσία 2 δις ευρώ. Του στάθηκε ιδιαίτερα στην περιπέτεια της υγείας του μετά την αφαίρεση του καλοήθη όγκου από τον πνεύμονά του και αυτό μέτρησε πολύ στην απόφασή του να επισημοποιήσει την σχέση. Τους τελευταίους μήνες η αγαπημένη του εμφανίζεται σε δεξιώσεις και φωτογραφίσεις με ένα εντυπωσιακό βραχιόλι από πλατίνα, με δέκα διαμάντια που υπολογίζεται στα τρία εκατομμύρια ευρώ. Στο πίσω μέρος του δώρου του Χουάν Κάρλος, σύμφωνα με τη γερμανική εφημερίδα Die Welt, υπάρχει χαραγμένη η φράση «δικός σου για πάντα»..

Τρίτη 21 Απριλίου 2015

ΤΟ ΔΙΑΖΥΓΙΟ ΤΟΥ ΖΑΠΛΟΥΤΟΥ ΒΙΟΜΗΧΑΝΟΥ ΚΑΙ Η ΕΠΙΤΑΓΗ 1 ΔΙΣ.ΔΟΛ. ΠΟΥ ΕΣΚΙΣΕ Η ΠΡΩΗΝ..

Η επιταγή που κάνει τον γύρο του διαδικτύου αναγράφει το ποσό-μαμούθ των 974,8 εκατ. δολαρίων (δηλαδή 818 εκατ. ευρώ) και είναι στο όνομα της Σου Αν Αρνάλ, πρώην πλέον συζύγου του μεγιστάνα του πετρελαίου Χάρολντ Χαμ. Η είδηση όμως είναι ότι η 60χρονη δικηγόρος δεν αποδέχτηκε το υπέρογκο ποσό για το χρυσό διαζύγιο, αφού προσδοκά να πάρει περισσότερα από 5 δις δολάρια.
Το πρώην αγαπημένο ζευγάρι χώρισε και όπως ήταν φυσικό απευθύνθηκε στη δικαιοσύνη για το μοίρασμα της περιουσίας. Έτσι το δικαστήριο της Οκλαχόμα αποφάσισε ότι ο Χαμ θα έπρεπε να πληρώσει στην πρώην σύζυγό του κοντά στο ένα δις. Ο ζάπλουτος επιχειρηματίας υπέγραψε την επιταγή και την παρέδωσε στην Σου η οποία όμως την... έσκισε γιατί δεν ήθελε να διακινδυνεύσει την απόρριψη της προσφυγής που έχει ήδη κάνει στη δικαστική απόφαση του περασμένου Νοεμβρίου. Η 60χρονη Αρνάλ ήταν παντρεμένη με τον 70χρονο Χαμ επί 26 χρόνια και υποστηρίζει ότι το ποσό που αποφάσισε το δικαστήριο, είναι πολύ μικρό σε σχέση με αυτά που προσέφερε στον σύζυγό της, κατά τη διάρκεια του έγγαμου βίου τους και τα οποία τον βοήθησαν να χτίσει περιουσία 20 δισ. δολαρίων.


Οι δυο τους γνωρίστηκαν στην πετρελαική εταιρία αφού η Σου παρείχε νομικές συμβουλές στον βιομήχανο. Δεν υπέγραψαν ποτέ προγαμιαίο συμφωνητικό, απόκτησαν δύο κόρες και 4 υπερπολυτελή ακίνητα με κινητήριο μοχλό τον παγκόσμιο κολοσσό εξόρυξης πετρελαίου Continental, μια εταιρία που ιδρύθηκε από το μηδέν το 1967. Η αίτηση διαζυγίου κατατέθηκε από τη Sue Ann το 2012 με το αιτιολογικό της μοιχείας παρουσιάζοντας μάλιστα στο δικαστήριο οπτικοακουστικό υλικό με το οποίο στοιχειοθέτησε την κατηγορία. Η υπόθεση είχε καταχωριστεί με ψεύτικα ονόματα και έναν χρόνο αργότερα έγινε γνωστό ότι αφορούσε τον Χάρολντ Χαμ που βρίσκεται στην λίστα με τους 100 πλουσιότερους ανθρώπους στον κόσμο. Η καθαρή αξία της περιουσία του εκτιμάται σήμερα σε 8,5 δισεκατομμύρια δολάρια, από 18 που ήταν πέρυσι λόγω της πτώσης στην τιμή του «μαύρου χρυσού» αν και πολλοί λένε ότι οι λογιστές του έκρυψαν μέρος της περιουσίας. 

Ο Χαμ ήταν το 13ο παιδί μιας φτωχής και αμόρφωτης οικογένειας που ζούσε σε σπίτι με ένα υπνοδωμάτιο. Απόφοιτος γυμνασίου και διαβητικός από νεαρή ηλικία, έψαχνε να βρει τρόπους για να φτιάξει την ζωή του. Οι γονείς του μάζευαν βαμβάκι και εκείνος δούλευε μέρα νύχτα σε συνεργεία και βενζινάδικα. Στα 22 του ίδρυσε εταιρία μεταφορών καυσίμων με το πρώτο του φορτηγό. Στην συνέχεια ασχολήθηκε μόνο με γεωτρήσεις για άντληση πετρελαίου και μετά από 17 αποτυχημένες προσπάθειες, ένα βήμα πριν την χρεοκοπία, ανακάλυψε στην Οκλαχόμα φλέβα μαύρου χρυσού.
  
Ήταν το 1990 όταν βρήκε στο υπέδαφος τεράστιο κρατήρα με πετρέλαιο ο οποίος είχε δημιουργηθεί από πτώση μετεωρίτη εκατομμύρια χρόνια πριν. Τα 17 εκ. βαρέλια πετρελαίου έκαναν τον χάρολντ σε μια μέρα δισεκατομμυριούχο. Η Continental αναπτύχθηκε πολύ γρήγορα και σήμερα τα αποθέματα της αγγίζουν το δις βαρέλια ξεπερνώντας κατά πολύ όλους τους άλλους πετρελαιάδες με εξαίρεση τους άραβες βασιλιάδες. Ο Χαμ εκτός από τις κόρες του Jane και Χίλαρι έχει άλλα τρία παιδιά από τον πρώτο του γάμο με την Judith. 
Τώρα θεωρείται κάτι παραπάνω από σίγουρο ότι η 2η σύζυγος του Σου Αν θα μπει στη λίστα του «Forbes» ως μία από τις πλουσιότερες Αμερικανίδες με τα χρήματα του διαζυγίου.



Παρασκευή 17 Απριλίου 2015

΄΄ΟΙ ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΩΡΕΣ ΤΗΣ ΕΙΜΙ ΓΟΥΑΙΝΧΑΟΥΖ΄΄. ΒΙΒΛΙΟ ΣΟΚ ΑΠΟ ΤΗΝ ΜΗΤΕΡΑ ΤΗΣ ΤΖΑΝΙΣ

Η φωνή της Έιμι Γουαινχάους συνδύαζε τον πόνο των μπλουζ, τον αυτοσχεδιασμό της τζαζ και πινελιές της πανκ. Στη ζωή της προσπαθούσε να ισορροπήσει ανάμεσα στην έλλειψη οικογενειακής γαλήνης και στην ανάγκη να αγαπηθεί και να ζήσει με τους δικούς της όρους, χωρίς κανόνες. Στην Έιμι η βρετανική μουσική βιομηχανία βρήκε ένα πηγαίο ταλέντο που αναγνωρίστηκε πολύ γρήγορα από όλο τον κόσμο. Όμως η δημοσιότητα δεν κάνει πάντα καλό. Με την ίδια ταχύτητα που τα βρετανικά μέσα την έστεψαν τη νέα βασίλισσα της σόουλ, την κατέστρεψαν κιόλας δημοσιοποιώντας κάθε λεπτό και στιγμή του σύντομου βίου της. Η Έιμι πέθανε σε ηλικία 27 ετών, η μουσική της όχι αλλά οι γονείς της έχουν επιδοθεί σε έναν αγώνα εκμετάλλευσης του αδικοχαμένου παιδιού τους στο όνομα του ιδρύματος που σύστησαν. Μετά το βιβλίο του πατέρα, τώρα γράφτηκε και η άποψη της μητέρας με πολλές λεπτομέρειες που ίσως δεν χρειάζονταν να γίνουν γνωστές στον κόσμο που αγάπησε την φωνή και την μουσική της.
Η Τζάνις Γουαινχάουζ, εξομολογείται και αποκαλύπτει στο βιβλίο της άγνωστες πτυχές για τη γεμάτη καταχρήσεις ζωή της κόρης της. Οι σοκαριστικές λεπτομέρειες για την κατάρρευση του ειδώλου ήρθαν στη δημοσιότητα μέσα από το βιβλίο με τίτλο «Loving Amy». Η μητέρα της περιγράφει λεπτομερώς την τελευταία φορά που είδε την κόρη της μία μόλις μέρα πριν το θάνατό της. «Πήγα στο σπίτι της Έιμι και μου άνοιξε ο σωματοφύλακάς της. Περίμενα στο σαλόνι να κατέβει από την κρεβατοκάμαρά, από όπου μου την έφερε υποβασταζόμενη αφού πρώτα την έκανε μπάνιο για να την ξυπνήσει, την έντυσε και τη χτένισε για να μην τη δω στην κατάσταση που κυκλοφορούσε. Στο σαλόνι επικρατούσε ακαταστασία και υπήρχαν παντού άδεια μπουκάλια από αλκοόλ. Κάθε πόρος του σώματός της μύριζε αλκοόλ, γράφει η μητέρας της Έιμι και μας αφήνει με την απορία: Γιατί οι γονείς την άφησαν να φτάσει σε αυτήν την κατάσταση; Γιατί χάθηκε αυτό το τεράστιο ταλέντο τόσο νωρίς;. 
«Ποτέ δεν πίστεψα ότι θα γίνει 30 ετών. Φαινόταν ότι η Έιμι βαριόταν τη ζωή της. Έμοιαζε περισσότερο σαν ένα πυροτέχνημα, που ήρθε σε αυτόν τον κόσμο, είδε όσα ήθελε να δει και μετά αποφάσισε να σβήσει. Όταν έμαθα ότι πέθανε δεν μου έκανε καμιά έκπληξη» δήλωσε η Τζάνις Γουάινχαουζ για το παιδί της. «Η Έιμι ήταν πολύ δυνατός χαρακτήρας για μένα. Από τότε που ήταν μικρή δεν μπορούσα να της επιβληθώ. Έκανε πάντα το δικό της και έτσι σταμάτησα να ανησυχώ το βράδυ όταν αργούσε να γυρίσει στο σπίτι υποστηρίζει η Τζάνις.
Το μεγάλο άλμα στην καριέρα της Έιμι έγινε το 2006 όταν κυκλοφόρησε το άλμπουμ Back to Black και μέσα σε ένα χρόνο πούλησε σχεδόν 2 εκατομμύρια αντίτυπα μόνο στο Ηνωμένο Βασίλειο. Το 2007 μπήκε σε κλινική αποτοξίνωσης μετά τη δημοσιοποίηση φωτογραφιών που τη έδειχναν να κάνει χρήση ουσιών. Την ίδια χρονιά συνελήφθη δύο φορές για κατοχή ναρκωτικών αλλά ταυτόχρονα κερδίζει πέντε βραβεία Γκράμι. Το 2009 η Γουαϊνχάουζ ετοιμαζόταν να πάει διακοπές στην Καραϊβική αλλά συνεπλάκη με ένα θαυμαστή της. Την ίδια χρονιά απαγγέλθηκαν σε βάρος της κατηγορίες για διατάραξη της δημόσιας τάξης. Μόνο τότε οι γονείς της απεύθυναν δημόσια έκκληση για να δοθεί στην κόρη τους η απαραίτητη βοήθεια αλλά δυστυχώς συνεχίστηκαν οι συλλήψεις και οι δημόσιοι καβγάδες.

Το 2011 μπήκε πάλι σε κλινική αποτοξίνωσης και λίγους μήνες μετά η συναυλία στη Σερβία αποτέλεσε το κύκνειο άσμα της. Ήταν τόσο μεθυσμένη που δεν μπορούσε να σταθεί όρθια και έτσι ακυρώθηκε η ευρωπαϊκή περιοδεία στο σύνολό της. Στις 23 Ιουλίου η Έιμι αφήνει την τελευταία της πνοή στο σπίτι της στο Λονδίνο. Στο αίμα της βρέθηκε πέντε φορές περισσότερο αλκοόλ από το κανονικό όριο. Από εκείνη την ημέρα η μητέρα της συγκεντρώνει χρήματα για το «Amy Winehouse Foundation», που ίδρυσε στη μνήμη της κόρης της ενώ εκεί θα διατεθούν και όλα τα έσοδα από το βιβλίο της. 

Πέμπτη 16 Απριλίου 2015

Η ΚΟΡΗ ΤΟΥ ΣΑΝΤΑΜ ΧΟΥΣΕΙΝ ΖΕΙ ΣΑΝ ΒΑΣΙΛΙΣΣΑ ΣΤΗΝ ΙΟΡΔΑΝΙΑ ΚΑΙ ΣΤΗΡΙΖΕΙ ΤΟΥΣ ΤΖΙΧΑΝΤΙΣΤΕΣ

Είναι κόρη του διαβόητου δικτάτορα του Ιράκ που βρήκε φρικτό θάνατο δια απαγχονισμού, μια γυναίκα που έχει ανοιχτά δηλώσει τη στήριξή της στους τζιχαντιστές του ισλαμικού κράτους που δρουν στη Συρία και το Ιράκ. Η προκλητική κυρία είναι 49 ετών, ονομάζεται Ραχάντ και είναι κόρη του Σαντάμ Χουσείν. Ο πατέρας της κρεμάστηκε στις 30 Δεκέμβρη 2006 και από τότε ζει εξόριστη στην Ιορδανία, όπου σχεδιάζει κοσμήματα εμπνευσμένα από το Ιράκ και τον Σαντάμ. Από το 2010 η Ιντερπόλ έχει εκδώσει διεθνές ένταλμα σύλληψης, κατηγορώντας της ότι χρηματοδοτεί τρομοκρατικές οργανώσεις μέσα στο Ιράκ για να επανέλθει αυτή στην εξουσία και να ολοκληρώσει το όραμα, όπως λέει του πατέρα της.
Η βρετανική εφημερίδα Daily Mail δημοσίευσε αποκλειστικές φωτογραφίες από δαχτυλίδια, βραχιόλια και περιδέραια που έχει σχεδιάσει η 49χρονη Ραχάντ και τα οποία πωλούνται σε ένα από τα ακριβότερα κοσμηματοπωλεία της Ιορδανίας. Η Ραχάντ Χουσείν, που έγινε γνωστή διεθνώς ως «Μικρή Σαντάμ» για τις ομοιότητες με τον αδίστακτο πατέρα της, είναι υπό την προστασία της βασιλικής οικογένειας του Αμπντάλα του 2ου που της χορήγησε πολιτικό άσυλο. Όπως όλα δείχνουν αποφάσισε να στραφεί στον χώρο του κοσμήματος με το αξίας 1.700 ευρώ μπρασελέ το οποίο φέρει τιρκουάζ πολύτιμη πέτρα, να δεσπόζει ανάμεσα σε άλλα δημιουργήματα. Αυτό το πανάκριβο πετράδι το είχε χαρίσει ο Σαντάμ στην κόρη του ως δώρο ανέφερε σε συνέντευξή της η Ραχάντ. Στο κολιέ με τον χάρτη του Ιράκ τοποθέτησε το μπριγιάν στο σημείο όπου βρίσκεται η πρωτεύουσα της χώρας.
Ζει πλουσιοπάροχα σε βίλα στην ιορδανική πρωτεύουσα Αμμάν, μαζί με τα πέντε παιδιά της, την αδελφή της Rana και την μητέρα τους Sajida. Οι δύο κόρες του σαντάμ είχαν παντρευτεί δύο αδέρφια που ήταν αξιωματικοί του στρατού. Παρόλο που ο δικτάτορας είχε διατάξει την εκτέλεση των γαμπρών του καμέλ και Χούσνι χαρακτηρίζοντας τους ως αποστάτες και προδότες, η Ραχάντ δηλώνει πως έχει συγχωρήσει τον πατέρα της. Στο σπίτι τους βρίσκονται παντού φωτογραφίες του Σαντάμ, άλλωστε τώρα ζουν με τα κλεμμένα χρήματα του ιρακινού κράτους. Ο Σαντάμ είχε προλάβει πριν από την πτώση του να βγάλει δεκάδες εκατομμύρια δολάρια σε τραπεζικούς λογαριασμούς στις γειτονικές χώρες, κυρίως στην Ιορδανία.
Τώρα η αμετανόητη οικογένεια Χουσείν εξακολουθεί να αγωνίζεται να ανακτήσει την κατασχεμένη περιουσία της αφού πιστεύει ότι είναι προσωπική και όχι κρατική. Γι αυτό τον λόγο έχουν προσλάβει ολόκληρη πολυεθνική δικηγόρων με 12 άτομα και επικεφαλής τον Ιορδανό νομικό Μοχάμεντ Roshdan. Ο δικηγόρος ζήτησε από τον αμερικανό Γενικό Εισαγγελέα την επιστροφή των κοσμημάτων από τα πρώην προεδρικά παλάτια, και τα εκατομμύρια δολάρια που βρέθηκαν και κατασχέθηκαν κατά τη στιγμή της σύλληψής του σαντάμ στην γενέτειρα του την πόλη Τικρίτ.
η Ραχάντ Χουσείν απασχολεί συχνά τον τοπικό τύπο κυρίως για την εξωτερική της εμφάνιση. Έχουν γράψει κατά καιρούς ότι η 49χρονη είναι η αγαπημένη των πλαστικών χειρουργών. Έχει πάει πολλές φορές στο Νοσοκομείο του Αμμάν για ανόρθωση στήθους, κοιλιοπλαστική, επέμβαση στην μύτη και κάτω από τα μάτια της για να εξαφανίσει τις σακούλες. Προετοιμάζεται, λένε πολλοί, για να κυβερνήσει κάποια στιγμή το Ιράκ..