Δευτέρα 11 Ιανουαρίου 2016

Η ΠΙΟ ΘΡΥΛΙΚΗ ΠΟΛΥΚΑΤΟΙΚΙΑ ΤΟΥ ΚΟΣΜΟΥ ΜΕ ΕΝΟΙΚΟΥΣ ΜΟΝΟ ΠΛΟΥΣΙΟΥΣ ΚΑΙ ΔΙΑΣΗΜΟΥΣ

Το νούμερο 740 της Park Avenue είναι μια θρυλική διεύθυνση. Η πολυκατοικία που βρίσκεται εκεί θεωρείται η πιο πολυτελής και με τους ισχυρότερους ενοίκους σε όλο τον κόσμο. Οικονομικά παντοδύναμοι αμερικανοί, μεγιστάνες, κληρονόμοι ζουν στο εντυπωσιακό κτίριο στη καρδιά της Νέας Υόρκης που χτίστηκε το 1929 από τον Τζον Μπουβιέ,παππού της Jacqueline Kennedy Onassi η οποία έζησε εκεί τα πρώτα της χρόνια.
τα 31 διαμερίσματα της πολυκατοικίας έχουν σπάσει το ρεκόρ  των ακριβότερων αγοραπωλησιών στην ιστορία του ρίαλ εστέιτ. Μόνο οι πλουσιότεροι υποψήφιοι αγοραστές εγκρίνονται από τη γενική συνέλευση των ενοίκων αφού όσοι θέλουν να αγοράσουν εκεί διαμέρισμα πρέπει να έχουν εκτός από τα χρήματα για την αγορά και 100 εκατ. δολάρια σε ρευστό. Αλλά βέβαια ο πλούτος δεν αρκεί από μόνος του για να ανοίξει τις πόρτες του κτιρίου. Η Barbra Streisand, ο Neil Sedaka, ο μεγιστάνας Nelson Peltz και ο Ρώσος δισεκατομμυριούχος Leo Blavatnik έχουν “φάει πόρτα” από τη γενική συνέλευση του κτιρίου για διάφορους λόγους. 
Η οικογένεια της Τζάκι Κένεντι που κατασκεύασε τις 2όροφες και 3όροφες μεζονέτες, είχε πολλούς λόγους να χαίρεται. Οταν κυκλοφόρησε το βιβλίο υπό τον τίτλο «Τα ακριβότερα διαμερίσματα στον κόσμο» οι εντυπωσιακές φωτογραφίες του εσωτερικού τους δεν άφηναν καμία αμφιβολία για την περιρρέουσα πολυτέλεια, που παρέπεμπε σε πριγκιπικό lifestyle. Οι ένοικοι σήμερα πληρώνουν κοινόχρηστα έως και 10.000 δολ το μήνα, ενώ το 1990 ο καθένας τους πλήρωσε 250.000 δολάρια για βάψιμο στην πρόσοψη του κτιρίου. Ο ιδρυτής της Blackstone, χρηματιστής Steve Schwarzman, ζει στο καλύτερο τριώροφο διαμέρισμα, που κάποτε ανήκε στον μεγιστάνα John Rockefeller. Το αγόρασε αντί 30 εκατ. δολαρίων το 2000 και σήμερα αξίζει 120 εκατ. Ο δισεκατομμυριούχος Izzy Englander, ιδρυτής του hedge fund Millennium Partners, αγόρασε  το διώροφο διαμέρισμα που ανήκε στην Γαλλική Πρεσβεία με 70 εκατ. ενώ σήμερα αξίζει περίπου 95. Το 2003, ο πλούσιος βιομήχανος David Koch πλήρωσε 17 εκατ. δολάρια για ένα διαμέρισμα 18 δωματίων. Ο ιδιοκτήτης επενδυτικής εταιρίας Howard Marks, αγόρασε δύο πλαϊνά διώροφα διαμερίσματα αντί 52,5 εκατ. Δολαρίων με το καθένα να έχει 30 δωμάτια και ιδιωτικό ασανσέρ. Ο Jonathan Sobel της Goldman Sachs, πλήρωσε 20 εκατ. δολάρια για το διαμέρισμά του ενώ ο πρώην διευθυντής της επενδυτικής τράπεζας Merrill Lynch, John Thain έδωσε το 2006 27,5 εκατ. δολάρια.
Σε αυτήν την πολυκατοικία ζει και ο πρώην συνεργάτη του φυλακισμένου πρώην κροίσου Madoff, Ezra Merkin. Ο διαχειριστής hedge fund David Ganek πλήρωσε 19 εκατ. δολάρια για το σπίτι των παιδικών χρόνων της Jackie το 2005. Η σχεδιάστρια μόδας Vera Wang πλήρωσε 23 εκατ. για το δικό της διαμέρισμα το 2007. Στη διάσημη πολυκατοικία επέλεξαν να μείνουν ο Γιώργος Εμπειρίκος με την Ντόντα Βορίδη, αλλά και ο Σπύρος Νιάρχος. Το καλοκαίρι αίσθηση προκάλεσε η είδηση ότι διαρρήκτες άνοιξαν 6 διαμερίσματα με λεία 180.000 ευρώ και κοσμήματα. Η χήρα του θρυλικού οικονομολόγου και φιλάνθρωπου Τσαρλς Ντάισον, Τζουν έχασε τα κοσμήματα της. Ο Ντέιβιντ Γκάνεκ και η συγγραφέας σύζυγός του Ντανιέλ έχασαν ένα ζευγάρι διαμαντένια σκουλαρίκια και δύο ρολόγια αξίας 75.000 ευρώ.
Στην διάσημη πολυκατοικία έμειναν κατά καιρούς και η κληρονόμος της αυτοκινητοβιομηχανίας Chrysler, Thelma Chrysler. Ο Woody Johnson - κληρονόμος της Johnson & Johnson. Τα αδέλφια Ronald και Leonard Lauder γιοι της Estée Lauder και ο Steve Ross διευθύνων σύμβουλος της Time Warner.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου