Πέμπτη 28 Ιανουαρίου 2016

ΤΑ ΜΕΤΑΛΛΕΙΑ ΤΗΣ ΑΛΙΣΤΡΑΤΗΣ ΚΑΙ ΤΑ ΛΑΤΟΜΕΙΑ ΤΗΣ ΘΑΣΟΥ ΄΄ΕΦΤΙΑΞΑΝ΄΄ ΤΟΝ ΤΑΦΟ ΤΗΣ ΑΜΦΙΠΟΛΗΣ!

Τα συγκλονιστικά ευρήματα στον αρχαίο τάφο της Αμφίπολης έχουν προκαλέσει παγκόσμιο δέος και τον θαυμασμό όλων. Το εκπληκτικής τέχνης ψηφιδωτό που αποκαλύφθηκε, τα καλοσμιλεμένα μαρμάρινα ευρήματα, ο τεράστιος περίβολος του τάφου μήκους μισού χιλιομέτρου, οι Σφίγγες, οι Καρυάτιδες και τα βάθρα τους. Από πού όμως οι πρόγονοι μας βρήκαν τις πρώτες ύλες και τις μετέφεραν στον λόφο Καστά;. 
Στη Θάσο υπάρχουν υπολείμματα από τα αρχαιότερα λατομεία της Ευρώπης, μισοβυθισμένα στην ωραιότερη παραλία του νησιού, στην Αλυκή. Ενώ το καταπληκτικό γαλάζιο πετραδάκι του ψηφιδωτού δαπέδου προέρχεται από τα αρχαία μεταλλεία της Αλιστράτης Σερρών, από το ορυκτό με το όνομα Αζουρίτης.  
Το μεγάλο ερώτημα που πλανάται είναι φυσικά το πρόσωπο που ετάφη στην Αμφίπολη, ωστόσο η απίστευτης ομορφιάς κατασκευή καταδεικνύει τις τεχνικές δεξιότητες των Μακεδόνων στην λάξευση των μαρμάρων. Στην αρχαιότητα η Αλυκή Θάσου γνώρισε μέρες δόξας που καταλαβαίνουμε το γιατί σήμερα χιλιάδες χρόνια μετά. Την εποχή εκείνη και με τα τότε μέσα, μεταφέρθηκαν δυόμισι χιλιάδες κυβικά μέτρα μαρμάρινων όγκων που χρειάστηκαν για να περιφραχθεί ο μακεδονικός τύμβος. Το αρχαίο λατομείο βρίσκεται στην άκρη μιας χερσονήσου που βρίσκεται στα νότια του νησιού και σήμερα είναι βυθισμένο. Οι τεράστιοι όγκοι πετρών που υπάρχουν ακόμη στην θάλασσα δείχνουν ότι στη θέση αυτή υπήρχε ένα τεράστιο εργοτάξιο που λειτουργούσε πυρετωδώς από τον 6ο αιώνα π.Χ. έως τον 6ο αιώνα μ.Χ. Το τεράστιο εργοτάξιο εγκαταλείφτηκε απρόσμενα από βίαιο γεγονός, πιθανόν από τον μεγάλο σεισμό του 365 μ.Χ.
Η Αλυκή ήταν ο βασικός τροφοδότης με υπέροχο λευκό μάρμαρο σε βασιλιάδες, αυτοκράτορες, πλούσιους από την αρχαϊκή έως τη ρωμαϊκή και πρωτοβυζαντινή περίοδο. Οι εργάτες απέκοπταν μαρμάρινους όγκους και τους τοποθετούσαν σε πλοιάρια με τη βοήθεια της μπίγας, ενός γερανού που είχαν επινοήσει για να σηκώνουν το βαρύ φορτίο. Τα πλοία πλεύριζαν την άκρη του λατομείου και έδεναν τους κάβους στις δέστρες και φόρτωναν. Από εκεί έφευγαν για την Μακεδονία, την Ρώμη μέχρι και την Αίγυπτο και την Περσία, κοσμώντας παλάτια, τάφους επιφανών και σπουδαία κτίρια. Η εξόρυξή του θασίτικου μαρμάρου ήταν πηγή εσόδων για τους ντόπιους ενώ ακόμη και σήμερα λειτουργούν λατομεία που εξάγουν μάρμαρο μέχρι και στη Σαουδική Αραβία.
Ο αζουρίτης χρησιμοποιήθηκε ως πρώτη ύλη για την παρασκευή του εντυπωσιακού μπλε που μας θάμπωσε στο ψηφιδωτό της «Αρπαγής της Περσεφόνης». Μας μάγεψε στα επιζωγραφισμένα επίκρανα, τις παραστάδες και τους ρόδακες των θαλάμων του ταφικού διαδρόμου στον λόφο Καστά. Ως ακατέργαστο ορυκτό, μαζί με το χρυσάφι, αφθονούσε στα γειτονικά αρχαία μεταλλεία της Αλιστράτης. Ο τριμμένος αζουρίτης εξόπλιζε με δυναμική χρωματική εκφραστικότητα την πλούσια παλέτα των καλλιτεχνών της ελληνιστικής περιόδου. Με τη σκόνη του οι αρχαίοι τεχνίτες παρασκεύαζαν το ζωντανό μπλε των θαυμαστών διακοσμήσεων σε δημόσια κτίρια, αγάλματα, οικίες και λατρευτικούς χώρους. Τα άγνωστα στους περισσότερους μεταλλεία χρυσού των Μακεδόνων έξω από την Αλιστράτη Σερρών, μόλις   20 χλμ από την Αμφίπολη και φαίνεται πως δεν ενίσχυαν μόνο τα αποθέματα του μακεδονικού θησαυροφυλακίου. 
Τα μεταλλεία της Αλιστράτης δεν αναφέρονταν σε καμία γραπτή ή προφορική μαρτυρία που να τα συνέδεε με μεταλλευτική δραστηριότητα στο παρελθόν μέχρι το 1990. Τότε χαρτογραφήθηκε το σύνθετο δίκτυο των στοών συνολικού μήκους 1.600 μέτρων. Η εξόρυξη χρυσού διαπιστώθηκε πως ήταν έντονη τη Μακεδονική Περίοδο, 5ος και 4ος αι. π.Χ., οπότε και εξαντλήθηκε το ορυχείο. 

Παρασκευή 22 Ιανουαρίου 2016

ΜΙΑ ΑΠΙΣΤΕΥΤΗ ΙΣΤΟΡΙΑ ΜΕΤΕΝΣΑΡΚΩΣΗΣ.. ΒΙΝΤΕΟ


 Ο 5χρονος Λουκ Ρούελμαν από το Οχάιο έζησε την μεταφυσική εμπειρία από τη στιγμή που γεννήθηκε ή μήπως από τη στιγμή που πέθανε στο σώμα της 30χρονης Πάμελα 17 χρόνια πριν την γέννηση του



Τρίτη 19 Ιανουαρίου 2016

Ο ΖΑΠΛΟΥΤΟΣ ΣΕΙΧΗΣ ΜΑΝΣΟΥΡ, ΟΙ ΜΟΝΙΜΕΣ ΔΙΑΚΟΠΕΣ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ, ΟΙ ΚΟΤΕΣ ΚΑΙ ΤΟ ΝΗΣΙ!

Ο Άραβας Σείχης Μανσούρ μπιν Ζαγιέντ Αλ Ναχιάν είναι ένα από τα δεκαεννέα παιδιά της βασιλικής οικογένειας των ηνωμένων αραβικών εμιράτων, έχει προσωπική περιουσία 15 δις δολάρια όταν όλη η οικογένεια έχει περίπου ένα τρις. Στα 44 του χρόνια αγοράζει ότι του αρέσει όπως η πρωταθλήτρια Αγγλίας Μαντσεστερ Σίτι, η πολυτελής θαλαμηγός «Topaz» των 400ων εκ. δολ ή η βρετανική τράπεζα barclays.  Είναι λάτρης της Ελλάδας και πάει συχνά στα Επτάνησα και την Ελούντα στην Κρήτη. Τον περασμένο Αύγουστο λοιπόν μετά το τέλος των διακοπών του εκεί θέλησε μόνο 3 πράγματα να αγοράσει. 8 αλανιάρες κότες, σταφύλια και ένα νησάκι. Τι να πει κανείς για τις παραξενιές και τα γούστα των πλουσίων.

Ο σεΐχης, που είναι αναπληρωτής πρωθυπουργός των Ηνωμένων Αραβικών Εμιράτων όταν έφυγε από το Ηράκλειο αεροπορικώς,  μαζί με τις δεκάδες αποσκευές του φόρτωσε στο ιδιωτικό learjet τέσσερα τελάρα με σταφύλια και οκτώ κότες που ταξίδεψαν στο Αμπού Ντάμπι. Σύμφωνα με πληροφορίες τόσο ο Μανσούρ όσο και ο πρίγκιπας της Σαουδικής Αραβίας ενδιαφέρονται να αγοράσουν το όμορφο νησάκι Ντία που βρίσκεται 6 ναυτικά μίλια από το Ηράκλειο. Τα προβλήματα όμως είναι πολλά καθώς η Ντία είναι προστατευόμενη περιοχή Natura, λόγω της πολύ σημαντικής βιοποικιλότητας ενώ έχει και εξαιρετικό αρχαιολογικό ενδιαφέρον. Έχει έκταση 12 τετραγωνικά χιλιόμετρα, ενώ στα Βόρεια υπάρχουν άλλα δύο μικρά νησάκια, το Παξιμάδι και το Πεταλίδι. Το νησί έχει μέγιστο ύψος τα 220 μέτρα με σχεδόν μοναδικό τοπίο τις πέτρες και τους θάμνους.
Μεγάλο ενδιαφέρον παρουσιάζουν οι έρευνες που πραγματοποίησε ο Γάλλος ωκεανογράφος Jacques-Yves Cousteau το 74 αναζητώντας την χαμένη Ατλαντίδα ανάμεσα στην Κρήτη και τη Σαντορίνη. Εκτός από 7 αρχαία ναυάγια στη Ντία, ο Κουστώ ανακάλυψε στο βυθό τα Κυκλώπεια τείχη που ήταν το μεγαλύτερο και σημαντικότερο λιμάνι της Κνωσού.
Ο ζάπλουτος σείχης μανσούρ, ετεροθαλής αδελφός του σημερινού προέδρου των ΗΑΕ είναι και πρόεδρος δικαστηρίου στο Άμπου Ντάμπι, συμμετέχει στα διοικητικά συμβούλια πολλών εταιριών επενδύσεων και εξόρυξης πετρελαίου, έχει όμιλο ΜΜΕ, ενώ έφτιαξε μία νέα ομάδα που θα παίξει στο αμερικανικό πρωτάθλημα ποδοσφαίρου, τη New York City FC. Θέλει να την κάνει υπερδύναμη όπως την Μάντσεστερ Σίτι για την οποία δαπάνησε 600 εκ. δολάρια. Μια ομάδα που βρισκόταν στη σκιά της Γιουνάιτεντ, χωρίς κάποια σπουδαία επιτυχία και με μέτριο ρόστερ, κατάφερε μέσα σε λίγα χρόνια να γίνει υπερδύναμη
Ο 44χρονος αγαπημένος γιος του Εμίρη του Αμπού Ντάμπι, σπούδασε και πήρε πτυχίο στις διεθνείς σχέσεις από το  πανεπιστήμιο του άμπου ντάμπι. Μεγάλη του αγάπη τα πανάκριβα άλογα κούρσας ενώ ως αναβάτης έχει κερδίσει μια σειρά από αγώνες στη Μέση Ανατολή. Ο ίδιος διοργανώνει στην πατρίδα του το μεγαλύτερο φεστιβάλ αλόγων κούρσας στον κόσμο.
Ο Mansoor παντρεύτηκε την Alia bint Mohammed bin Butti Al Hamed στα μέσα της δεκαετίας του 1990 και απόκτησαν ένα γιο τον Zayed. 
Το 2005 παντρεύτηκε τη Manal bint Mohammed bin Rashid Al Maktoum  και απόκτησαν τέσσερα παιδιά, δύο κόρες και δύο γιους. Στα άμεσα σχέδια του είναι η κατασκευή γηπέδων για την αγαπημένη του Μάντσεστερ Σίτι δαπανώντας 200 εκ. πετροδόλαρα.





Παρασκευή 15 Ιανουαρίου 2016

Η ΣΥΓΚΛΟΝΙΣΤΙΚΗ ΔΙΑΣΩΣΗ ΤΗΣ ΛΙΛΗΣ, 18 ΜΗΝΩΝ, ΚΑΙ Η ΦΩΝΗ ΠΟΥ ΚΑΛΟΥΣΕ ΒΟΗΘΕΙΑ..

Το μικρό κόκκινο αυτοκίνητο που οδηγούσε η 25χρονη Λιν Γκρόσμπεκ μόλις έχει ανατραπεί και έχει πέσει στα παγωμένα νερά του ποταμού της πόλης Spanish Fork, στη Γιούτα των ΗΠΑ. Πίσω, στο παιδικό κάθισμα βρίσκεται δεμένη η μόλις 18 μηνών κόρη της Λίλη.  Επί 14 ώρες το μωρό έμεινε μέσα στο ποτάμι, νηστικό, βρεγμένο και πεινασμένο. Ένας ψαράς που βλέπει το αυτοκίνητο ειδοποιεί την αστυνομία και μόλις φτάνουν οι πρώτοι διασώστες διαπιστώνουν ότι το κοριτσάκι είναι ακόμη ζωντανό.
Την ώρα που προσεγγίζουν το ιχ 4 αστυνομικοί, ακούν μια απαλή γυναικεία φωνή να ζητά βοήθεια. Βοήθεια σώστε το μωρό μου από το μισοβυθισμένο αυτοκίνητο ήταν τα λόγια. Η μικρή Λίλυ ήταν παγωμένη και τραυματισμένη αλλά ακόμη ζωντανή. Όπως δήλωσαν αργότερα το ότι υπήρχε πιθανότητα να είναι κάποιος ζωντανός μέσα στο αυτοκίνητο, τους παρακίνησε να δώσουν τα πάντα. Έβαλαν λένε σε κίνδυνο τη δική τους ζωή μπαίνοντας στα παγωμένα νερά του ποταμού. Εάν δεν άκουγαν τη φωνή, πιθανότατα δεν θα επιχειρούσαν και το μωρό δεν θα είχε ανασυρθεί ζωντανό από τα συντρίμμια. Η Λίλυ σαν από θαύμα επέζησε σε δριμύ ψύχος δίπλα στη νεκρή μαμά της. Οι δηλώσεις των αστυνομικών όμως έκρυβαν ένα μεγάλο μυστήριο αφού η 25χρονη μητέρα είχε βρει σχεδόν ακαριαίο θάνατο σύμφωνα με τον ιατροδικαστή, πως ζητούσε βοήθεια για το μωρό της 14 ώρες μετά το τροχαίο;.
Η Λιν επέστρεφε πολύ αργά το βράδυ από το σπίτι των γονιών της όταν για άγνωστο λόγο έχασε τον έλεγχο του αυτοκινήτου, προσέκρουσε σε προστατευτική τσιμεντένια μπάρα της γέφυρας, αναποδογύρισε και  έπεσε στο ποτάμι. Αν δεν παρατηρούσε το σημείο του ποταμού κάτω από την γέφυρα ο ψαράς τότε η μικρή που μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο και βρίσκεται εκτός κινδύνου, δεν θα ζούσε. Με την κατάσταση της υγείας του μωρού να παρουσιάζει βελτίωση, οι γιατροί δεν μπορούν ακόμη να πιστέψουν πώς κατάφερε να κρατηθεί στη ζωή για 14 ώρες ενώ τα νερά του ποταμού ήταν εξαιρετικά παγωμένα.
Σύμφωνα με το προσωπικό του νοσοκομείου στο οποίο νοσηλεύεται η μικρή Λίλυ, βρίσκεται στην αγκαλιά του παππού της και παρακολουθεί παιδικά προγράμματα στην τηλεόραση ενώ η υγεία της παρουσιάζει βελτίωση. Κανείς από τους διασώστες δεν μπορεί να δώσει μια λογική εξήγηση. Πλάι στο ποτάμι είναι πολύ δύσκολο έως αδύνατο να ακούσει κανείς μια γυναικεία φωνή. Όπως λένε, πιθανότατα, έζησαν μια μεταφυσική εμπειρία, σαν η μητέρα, από τον άλλο κόσμο να τους καλούσε να μπουν στο ποτάμι και να προλάβουν να βγάλουν από τα συντρίμμια του αυτοκινήτου το παιδί της ζωντανό. Είτε πρόκειται για ομαδική παραίσθηση είτε απλά για κάτι διαφορετικό που δεν μπορεί να εξηγήσει η ανθρώπινη λογική, γεγονός είναι ότι μια ανθρώπινη ζωή, μόλις 18 μηνών, σώθηκε από θαύμα.   

Πέμπτη 14 Ιανουαρίου 2016

ΤΑ ΑΝΗΛΙΚΑ ΑΔΕΡΦΙΑ ΠΟΥ ΣΚΟΤΩΣΑΝ ΕΠΕΙΔΗ ΔΕΝ ΑΝΤΕΧΑΝ ΑΛΛΟ ΤΗΝ ΚΑΚΟΠΟΙΗΣΗ…

Τα αδέλφια Catherine & Curtis έγιναν δολοφόνοι σε ηλικία 12 & 13 ετών μα τώρα 16 χρόνια μετά, αποκαλύφθηκαν οι σκοτεινές πτυχές μιας συνταρακτικής ιστορίας που καθήλωσε μπροστά στις τηλεοράσεις εκατομμύρια Αμερικανούς. Τα δύο παιδιά έγιναν το 1999 οι νεότεροι δολοφόνοι στις ΗΠΑ αφού σκότωσαν εν ψυχρώ την ερωμένη του πατέρα τους ενώ ήθελαν να βγάλουν από την μέση και τον ίδιο και καταδικάστηκαν σε 18 χρόνια κάθειρξη.
Με το 9αρι πιστόλι του πατέρα πυροβόλησαν 9 φορές, 4 σφαίρες βρήκαν την 29χρονη Nicole Speights 29 ετών στο στήθος .η Catherine πυροβολούσε και ο Curtis έκλεγε. Τα παιδιά έσυραν το πτώμα στην μπανιέρα, αφήνοντας πίσω μια λίμνη αίματος. Έριξαν χλωρίνη στο χαλί και το πάτωμα και έτρεξαν στο σπίτι ενός γείτονα, λέγοντας ότι έγινε ατύχημα. Υπό τον φόβο της αστυνομίας το σκασαν για να κρυφτούν τη νύχτα σε κοντινό δάσος. Όταν τελικά συνελήφθησαν για να μην αντιμετωπίσουν την προοπτική της ισόβιας κάθειρξης, δήλωσαν ένοχοι. (φυλακή Homestead), τότε όμως δεν υπήρξε καμία ευκαιρία για να παρουσιάσουν οι συνήγοροι των δύο παιδιών έγγραφα που αποκάλυπταν ότι είχαν πέσει θύματα σεξουαλικής εκμετάλλευσης.
Τα δύο αδέλφια είχαν κακοποιηθεί από μέλος της οικογένειας, κάτι που αποκάλυψε η Κάθριν Τζόουνς σε δημοσιογράφο μόλις το 2009. Η σοκαριστική ιστορία που αφηγήθηκε περιελάμβανε τη φυσική μητέρα της που είναι λευκή και χρόνια ενδοοικογενειακής βίας με πρωταγωνιστές τον βίαιο πατέρα, την ερωμένη του και έναν συγγενή που δεν κατονομάζεται. Τα παιδιά γεννήθηκαν από την 17χρονη μητέρα τους σε ανεπιθύμητες εγκυμοσύνες. Οι γονείς χώρισαν και ο πατέρας κατηγορήθηκε για φόνο μέσα σε καφετέρια.  Η υπόθεση του εκδικάστηκε ως πλημμέλημα επειδή θεωρήθηκε ότι βρισκόταν σε αυτοάμυνα. Το μέλος της οικογένειας που παρενοχλούσε σεξουαλικά την ίδια και τον αδελφό της είχε ήδη καταδικαστεί σε 6 χρόνια φυλακή για ληστεία αλλά και για ασέλγεια σε ανήλικο. Κι όμως ζούσε μαζί τους και μοιραζόταν το κρεβάτι με τα αδέρφια. 
Ο Curtis και η Catherine το είπαν στον πατέρα και την φίλη του αλλά δεν τους πίστεψαν και η σεξουαλική κακοποίηση συνεχιζόταν. Τότε γυρνώντας από το σχολείο  αποφάσισαν ότι έπρεπε να «δράσουν». Μιλώντας στο δημοσιογράφο η Κάθριν εξέφρασε τη λύπη της που αφαίρεσε μια ζωή, αλλά, όπως είπε, ήταν πρόθυμη να κάνει ο,τιδήποτε για να ξεφύγουν αυτή και ο αδελφός της από την κόλαση που ζούσαν. «Ακόμη και μέσα στη φυλακή η ζωή ήταν καλύτερη», είπε.
Η ιστορία τους δημοσιεύτηκε και άγγιξε τον Ρέιμους Φλέμινγκ, Ramous K. Fleming στρατιωτικό του Πολεμικού Ναυτικού που υπηρετούσε σε αεροπλανοφόρο στον Περσικό Κόλπο. Έτσι αποφάσισε να γράψει γράμμα στην φυλακισμένη Κάθριν. Εκείνη απάντησε και άρχισε η επαφή. Η αλληλογραφία αυτή πέρασε από τον έρωτα και κατέληξε στο γάμο. Ο Φλέμινγκ έκανε ότι μπορούσε για να βρει τα έγγραφα που αποδείκνυαν την σεξουαλική κακοποίηση που υπέστησαν τα δύο παιδιά και βάσει των οποίων θα κρινόταν και πάλι η υπόθεση τους. 
Αν όλα πάνε καλά η Κάθριν θα βγει από τις φυλακές όταν θα έχει κλείσει πλέον τα 30, χωρίς να ξέρει να κάνει τα βασικά που γνωρίζει μια γυναίκα της ηλικίας της. Να οδηγήσει αυτοκίνητο, να χειριστεί ένα κινητό να δώσει συνέντευξη για δουλειά ή να σερφάρει στο διαδίκτυο. Ο σύζυγος της ετοιμάζεται να αποσυρθεί από το Ναυτικό και ξέρει ότι τα πράγματα δεν θα είναι εύκολα.




Τρίτη 12 Ιανουαρίου 2016

Ο ΒΑΣΙΛΙΑΣ ΤΩΝ ΖΟΥΛΟΥ ΣΤΗ Ν.ΑΦΡΙΚΗ ΖΕΙ ΜΕΣΑ ΣΤΗΝ ΧΛΙΔΗ ΚΑΙ ΠΡΟΚΑΛΕΙ..

Στη Νότιο Αφρική η πλειοψηφία των πολιτών, δύο δεκαετίες μετά την εγκαθίδρυση της Δημοκρατίας στη χώρα, στερείται βασικών αγαθών, όπως είναι το καθαρό πόσιμο νερό και το ηλεκτρικό. Και μπορεί να υπάρχει εκλεγμένος πρόεδρος όμως οι ντόπιοι ιθαγενείς ακούνε μόνο τον βασιλιά των Ζουλού. Στα 67 του εξακολουθεί να προκαλεί με την πολυτελή του διαβίωση, αλλά και με τις προκλητικές δηλώσεις του εναντίον των μεταναστών. Ο Γκουντγουίλ Ζουελιτίν Καμπεκουζούλου (Goodwill Zwelithini), δήλωσε το περασμένο έτος ότι έχει χρεοκοπήσει, παρά το δάνειο των τεσσάρων εκατομμυρίων ευρώ που έλαβε από την κυβέρνηση του προέδρου Τζέικομπ Ζούμα. 
Με έξι συζύγους, 28 παιδιά και πολλά εγγόνια, ο βασιλιάς έχει εγκαταστήσει την κάθε σύζυγο σε ξεχωριστό παλάτι και ξόδεψε πρόσφατα πολλά χρήματα για να αγοράσει μία Μερσεντές για κάθε σύζυγο και 210.000 ευρώ για να ραφτούν στρατιωτικές στολές για τα παιδιά του!
Τον περασμένο Ιούλιο ο βασιλιάς σε μια πολυέξοδη γαμήλια τελετή παντρεύτηκε την 28χρονη πριγκίπισσα Ζόλα Μαφού από την γειτονική Σουαζιλάνδη και ο γάμος τους κόστισε συνολικά 350.000 ΔΟΛ. Πρόσφατα είχε ζητήσει έκτακτη επιχορήγηση 700.000 δολαρίων για να χτίσει το παλάτι της έκτης συζύγου του και το ποσό των 1,4 εκατομμυρίων δολαρίων για να ανακαινίσει αυτό της προηγούμενης. Την ίδια ώρα ο λαός του υποφέρει. Εκτός από τον πολυέξοδο και προκλητικό τρόπο ζωής του, ο βασιλιάς των Ζουλού προκαλεί και με την ρητορική του κατά των μεταναστών στην χώρα, τους οποίους σε ομιλία του στο Ντέρμπαν τους αποκάλεσε «ψείρες» και «μυρμήγκια», την στιγμή που στη Νότιο Αφρική το κύμα ξενοφοβικής βίας σαρώνει και τα επεισόδια με θύματα μετανάστες στο Γιοχάνεσμπουργκ είναι καθημερινά. 
Ο Ζουελιτίν ζήτησε από τους μετανάστες να εγκαταλείψουν την χώρα ενώ δεν έχει καλύτερη γνώμη και για τους ομοφυλόφιλους που τους αποκάλεσε «σάπιους». Το 2012 προκάλεσε οργή στις οργανώσεις για τα δικαιώματα των γυναικών, όταν ζήτησε να επανέλθει το  αμφιλεγόμενο παραδοσιακό τεστ για την παρθενία, με την πρόφαση ότι έτσι θα αναχαιτιστεί η εξάπλωση του Aids.
 Ο Νοτιοαφρικανός πρόεδρος Τζείκομπ Ζούμα, από την φυλή των Ζουλού και ο ίδιος, παντρεμένος με πέντε συζύγους από τις οποίες έχει αποκτήσει είκοσι παιδιά, βρίσκεται στο πλευρό του βασιλιά, από τον οποίο αντλεί πολιτική στήριξη. Ο Ζούμα έχει κατηγορηθεί και για την κάλυψη των θεραπευτικών βιασμών όπως ονομάζουν στη νότιο Αφρική την αποτρόπαια πράξη εναντίον ομοφυλόφιλων γυναικών για να ξαναγίνουν κανονικές όπως λένε. Μέχρι σήμερα κανένας βιαστής δεν έχει καταδικαστεί στη Νότια Αφρική που είναι η παγκόσμια πρωτεύουσα των βιασμών. Ακόμη και ο πρόεδρος Ζούμα έχει κατηγορηθεί και έχει δικαστεί στο μακρινό παρελθόν για βιασμό. Ο Ζουελιτίν, όγδοος μονάρχης των ζουλού, ανέλαβε καθήκοντα τον Δεκέμβριο του 1971, λίγο μετά τα 21α γενέθλιά του. Ακολουθεί τα χνάρια του Σάκα Ζούλου, του πιο χαρισματικού ηγέτη της φυλής που κατάφερε να ενώσει 100 διαφορετικές ομάδες στα τέλη του 1800 και να δημιουργήσει το βασίλειο των Ζουλού.
Σήμερα είναι το πιο πολυπληθές έθνος της Νότιας Αφρικής, αριθμώντας σχεδόν 11 από τα 33 εκατομμύρια μαύρων κατοίκων της χώρας. Στη γλώσσα τους το όνοµά τους σηµαίνει «ουρανός». Αγαπούν τα στολίδια και τα φανταχτερά ψεύτικα κοσµήµατα, και φορούν ελάχιστα ρούχα από δέρμα ζώων. Όσον αφορά τη θρησκεία τους, πιστεύουν ότι τα πνεύµατα ενσαρκώνονται στα ζώα, τα οποία και αντιµετωπίζουν ως θεούς..


Δευτέρα 11 Ιανουαρίου 2016

Η ΠΙΟ ΘΡΥΛΙΚΗ ΠΟΛΥΚΑΤΟΙΚΙΑ ΤΟΥ ΚΟΣΜΟΥ ΜΕ ΕΝΟΙΚΟΥΣ ΜΟΝΟ ΠΛΟΥΣΙΟΥΣ ΚΑΙ ΔΙΑΣΗΜΟΥΣ

Το νούμερο 740 της Park Avenue είναι μια θρυλική διεύθυνση. Η πολυκατοικία που βρίσκεται εκεί θεωρείται η πιο πολυτελής και με τους ισχυρότερους ενοίκους σε όλο τον κόσμο. Οικονομικά παντοδύναμοι αμερικανοί, μεγιστάνες, κληρονόμοι ζουν στο εντυπωσιακό κτίριο στη καρδιά της Νέας Υόρκης που χτίστηκε το 1929 από τον Τζον Μπουβιέ,παππού της Jacqueline Kennedy Onassi η οποία έζησε εκεί τα πρώτα της χρόνια.
τα 31 διαμερίσματα της πολυκατοικίας έχουν σπάσει το ρεκόρ  των ακριβότερων αγοραπωλησιών στην ιστορία του ρίαλ εστέιτ. Μόνο οι πλουσιότεροι υποψήφιοι αγοραστές εγκρίνονται από τη γενική συνέλευση των ενοίκων αφού όσοι θέλουν να αγοράσουν εκεί διαμέρισμα πρέπει να έχουν εκτός από τα χρήματα για την αγορά και 100 εκατ. δολάρια σε ρευστό. Αλλά βέβαια ο πλούτος δεν αρκεί από μόνος του για να ανοίξει τις πόρτες του κτιρίου. Η Barbra Streisand, ο Neil Sedaka, ο μεγιστάνας Nelson Peltz και ο Ρώσος δισεκατομμυριούχος Leo Blavatnik έχουν “φάει πόρτα” από τη γενική συνέλευση του κτιρίου για διάφορους λόγους. 
Η οικογένεια της Τζάκι Κένεντι που κατασκεύασε τις 2όροφες και 3όροφες μεζονέτες, είχε πολλούς λόγους να χαίρεται. Οταν κυκλοφόρησε το βιβλίο υπό τον τίτλο «Τα ακριβότερα διαμερίσματα στον κόσμο» οι εντυπωσιακές φωτογραφίες του εσωτερικού τους δεν άφηναν καμία αμφιβολία για την περιρρέουσα πολυτέλεια, που παρέπεμπε σε πριγκιπικό lifestyle. Οι ένοικοι σήμερα πληρώνουν κοινόχρηστα έως και 10.000 δολ το μήνα, ενώ το 1990 ο καθένας τους πλήρωσε 250.000 δολάρια για βάψιμο στην πρόσοψη του κτιρίου. Ο ιδρυτής της Blackstone, χρηματιστής Steve Schwarzman, ζει στο καλύτερο τριώροφο διαμέρισμα, που κάποτε ανήκε στον μεγιστάνα John Rockefeller. Το αγόρασε αντί 30 εκατ. δολαρίων το 2000 και σήμερα αξίζει 120 εκατ. Ο δισεκατομμυριούχος Izzy Englander, ιδρυτής του hedge fund Millennium Partners, αγόρασε  το διώροφο διαμέρισμα που ανήκε στην Γαλλική Πρεσβεία με 70 εκατ. ενώ σήμερα αξίζει περίπου 95. Το 2003, ο πλούσιος βιομήχανος David Koch πλήρωσε 17 εκατ. δολάρια για ένα διαμέρισμα 18 δωματίων. Ο ιδιοκτήτης επενδυτικής εταιρίας Howard Marks, αγόρασε δύο πλαϊνά διώροφα διαμερίσματα αντί 52,5 εκατ. Δολαρίων με το καθένα να έχει 30 δωμάτια και ιδιωτικό ασανσέρ. Ο Jonathan Sobel της Goldman Sachs, πλήρωσε 20 εκατ. δολάρια για το διαμέρισμά του ενώ ο πρώην διευθυντής της επενδυτικής τράπεζας Merrill Lynch, John Thain έδωσε το 2006 27,5 εκατ. δολάρια.
Σε αυτήν την πολυκατοικία ζει και ο πρώην συνεργάτη του φυλακισμένου πρώην κροίσου Madoff, Ezra Merkin. Ο διαχειριστής hedge fund David Ganek πλήρωσε 19 εκατ. δολάρια για το σπίτι των παιδικών χρόνων της Jackie το 2005. Η σχεδιάστρια μόδας Vera Wang πλήρωσε 23 εκατ. για το δικό της διαμέρισμα το 2007. Στη διάσημη πολυκατοικία επέλεξαν να μείνουν ο Γιώργος Εμπειρίκος με την Ντόντα Βορίδη, αλλά και ο Σπύρος Νιάρχος. Το καλοκαίρι αίσθηση προκάλεσε η είδηση ότι διαρρήκτες άνοιξαν 6 διαμερίσματα με λεία 180.000 ευρώ και κοσμήματα. Η χήρα του θρυλικού οικονομολόγου και φιλάνθρωπου Τσαρλς Ντάισον, Τζουν έχασε τα κοσμήματα της. Ο Ντέιβιντ Γκάνεκ και η συγγραφέας σύζυγός του Ντανιέλ έχασαν ένα ζευγάρι διαμαντένια σκουλαρίκια και δύο ρολόγια αξίας 75.000 ευρώ.
Στην διάσημη πολυκατοικία έμειναν κατά καιρούς και η κληρονόμος της αυτοκινητοβιομηχανίας Chrysler, Thelma Chrysler. Ο Woody Johnson - κληρονόμος της Johnson & Johnson. Τα αδέλφια Ronald και Leonard Lauder γιοι της Estée Lauder και ο Steve Ross διευθύνων σύμβουλος της Time Warner.

Παρασκευή 8 Ιανουαρίου 2016

ΤΑ ΞΕΝΟΔΟΧΕΙΑ ΤΩΝ ΗΠΑ ΜΕ ΜΥΣΤΙΚΑ ΠΕΡΑΣΜΑΤΑ ΚΑΙ ΚΡΗΣΦΥΓΕΤΑ ΓΙΑ ΔΙΑΣΗΜΟΥΣ

Υπάρχουν πολυτελή ξενοδοχεία με μυστικά περάσματα και κρησφύγετα που φιλοξενούν κατά καιρούς τον εκάστοτε πλανητάρχη ή οποιαδήποτε άλλη πολύ σημαντική προσωπικότητα;. Η απάντηση είναι ναι και θα γνωρίσουμε 2 από αυτά που είναι έτοιμα να φιλοξενήσουν ακόμη και τον πρόεδρο των ΗΠΑ.

Πέμπτη 7 Ιανουαρίου 2016

ΔΥΟ ΞΑΔΕΡΦΙΑ, ΟΙ ΑΦΑΝΤΟΙ ΔΙΣΕΚΑΤΟΜΜΥΡΙΟΥΧΟΙ ΙΔΙΟΚΤΗΤΕΣ PORSCHE KAI VW!. VIDEO....

Υπάρχουν δισεκατομμυριούχοι που αρέσκονται να φιγουράρουν στα πρωτοσέλιδα, αλλά υπάρχουν και εκείνοι που δεν εμφανίζονται σχεδόν ποτέ. Οι ζάπλουτοι αυστριακοί ιδιοκτήτες της πόρσε και της VW βγήκαν στο προσκήνιο μετά το σκάνδαλο με το πειραγμένο λογισμικό στην αυτοκινητοβιομηχανία τους. 


Τετάρτη 6 Ιανουαρίου 2016

Γ. ΡΟΥΠΕΡΤ, Ο ΑΓΝΩΣΤΟΣ ΖΑΠΛΟΥΤΟΣ ΙΔΙΟΚΤΗΤΗΣ ΤΟΥ ΟΙΚΟΥ CARTIER ... VIDEO..

Γαλλικός οίκος Cartier.  Μία από τις πιο πολυτελείς μάρκες κοσμημάτων, ρολογιών και αρωμάτων. Συνώνυμο της ομορφιάς, του στυλ, της κομψότητας και της ποιότητας έγινε ένας κολοσσός με σπουδαία ιστορία στην κατασκευή κοσμημάτων για καλούς πελάτες αλλά και για όλες τις βασιλικές οικογένειες του κόσμου


Τρίτη 5 Ιανουαρίου 2016

ΕΤΟΙΜΑΖΕΤΑΙ ΤΟ ΠΡΩΤΟ ΚΑΤΑΔΥΤΙΚΟ ΠΑΡΚΟ ΚΑΙ ΥΠΟΒΡΥΧΙΟ ΜΟΥΣΕΙΟ 26 ΝΑΥΑΓΙΩΝ ΣΤΟΝ ΕΥΒΟΙΚΟ! VIDEO...

Tο πρώτο παγκοσμίως, «καταδυτικό πάρκο» με 26 αρχαία ναυάγια, δημιουργείται στην ζώνη: Ν. Ευβοϊκού - Σουνίου, προς αναβάθμιση της περιοχής, με την αξιοποίηση του ιδιαίτερα ενδιαφέροντος ενάλιου πολιτιστικού αποθέματος της χώρας.