Παρασκευή 26 Σεπτεμβρίου 2014

ΖΑΠΛΟΥΤΟΣ, ΣΥΝΤΑΓΜΑΤΑΡΧΗΣ, ΚΛΗΡΟΝΟΜΟΣ ΤΩΝ HYATT ΔΗΛΩΝΕΙ ΓΥΝΑΙΚΑ ΣΤΑ 63!

Ονομάζεται τζέιμς Πρίτζκερ και είναι μεγιστάνας. Μέλος της γνωστής οικογενείας που ελέγχει τον όμιλο  HYATT HOTELS. Η απίστευτη ιστορία του δισεκατομμυριούχου έγινε πρωτοσέλιδο αφού μέχρι σήμερα κανείς δεν γνώριζε τις κρυφές του επιθυμίες. Ο 63χρονος που μπήκε στο στρατό το 1974 και αποστρατεύτηκε το 2001, είναι διαζευγμένος, έχει αποκτήσει τρία παιδιά που ασχολούνται στις επιχειρήσεις της οικογένειας όπως τις τράπεζες και τα ναυτιλιακά, και έχει έντονη φιλανθρωπική δράση. Η οικογένεια Pritzker, με ρίζες πίσω στο 1830, είναι μια από τις πλουσιότερες οικογένειες στις ΗΠΑ και μπαίνει στην λίστα των πλουσίων από τότε που ξεκίνησε το περιοδικό FORBES το 1982. Στην φετινή λίστα 11 μέλη των Πίτζκερ έχουν πάνω από 1 δις δολάρια περιουσία. 
Ο 63χρονος γεννήθηκε από μια Εβραϊκή οικογένεια στο Σικάγο και σήμερα μαζί με τους συγγενείς του έχει ένα χαρτοφυλάκιο με πάνω από 60 επιχειρήσεις. την αλυσίδα ξενοδοχείων Hyatt που ξεκίνησε το  1957 και σήμερα έχει 490 ξενοδοχεία με 45 χιλ. εργαζόμενους και 4 δις τζίρο, μια αεροπορική εταιρία, καπνοβιομηχανία, την Royal Caribbean Cruise Line και την Superior Bank του Σικάγου. ο εκκεντρικός δισεκατομμυριούχος έχει στην κατοχή του την διάσημη στρατιωτική βιβλιοθήκη που είναι και μουσείο της πόλης, σημείο αναφοράς για την αμερικανική πολεμική μηχανή.
Ο παρασημοφορημένος συνταγματάρχης Pritzker υποστηρίζει πλέον ανοικτά ότι αυτή η αλλαγή, αρχικά στην ταυτότητα του, προσδιορίζει ακριβώς τα συναισθήματα του που έκρυβε εδώ και χρόνια. Τώρα μετά το διαζύγιο του αποφάσισε να κάνει το επόμενο βήμα ενώ δημοσιεύματα αναφέρουν ότι ήδη ακολουθεί αγωγή με αυξητικές ορμόνες. Οι συνάδελφοι του πάντως στην 101η Αερομεταφερόμενη Μεραρχία του Στρατού όπου υπηρετούσε για 11 χρόνια, φαίνεται πως τον στηρίζουν  δηλώνοντας πως πρέπει να εμπνεύσει με την στάση του τους νέους ανθρώπους που αντιμετωπίζουν το ίδιο δίλημμα. Με αυτή την δημόσια τοποθέτηση, ο Αμερικανός μεγιστάνας θέλει να υπερασπιστεί τα ίσα δικαιώματα των ομοφυλόφιλων ακόμη και αν θέλουν να έχουν μια στρατιωτική σταδιοδρομία.
Τρανσέξουαλ όπως δηλώνει πια και ο ίδιος, ο συνταγματάρχης το καλοκαίρι έδωσε μέσω του ιδρύματος του 3.5 εκ δολ για υποτροφίες σε Πανεπιστήμιο της Καλιφόρνια. Η επιχορήγηση θα χρηματοδοτήσει μια πολυετή ερευνητική πρωτοβουλία για την μελέτη των διαφυλικών ατόμων στο στρατό. Χορήγησε επίσης 25 εκατομμύρια δολάρια στο πανεπιστήμιο του Norwich για την Εκπαίδευση Εφέδρων Αξιωματικών. 
Τα τελευταία χρόνια έχει χρηματοδοτήσει διάφορα έργα αποκατάστασης στο Σικάγο, όπως το ιστορικό θέατρο της πόλης αλλά και σημαντικά ακίνητα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου