Δευτέρα 22 Ιουνίου 2015

ΑΝΟΙΞΕ Η ΔΙΑΘΗΚΗ ΤΟΥ ΔΙΑΣΗΜΟΥ ΣΧΕΔΙΑΣΤΗ ΟΣΚΑΡ ΝΤΕ ΛΑ ΡΕΝΤΑ ΜΕ ΠΟΛΛΕΣ ΕΚΠΛΗΞΕΙΣ

Αγέρωχος, κομψός και πάντα χαμογελαστός, ο απόλυτος τζέντλεμαν και σχεδιαστής που αγαπούσε τις γυναίκες Οσκαρ ντε λα Ρέντα, πέθανε στις 22 Οκτωβρίου 2014 στην ηλικία των 82 ετών στο σπίτι του στο Κονέκτικατ έπειτα από 10ετή μάχη με τον καρκίνο. Τώρα 6 μήνες μετά τον χαμό του ήρθε η ώρα να ανοίξει η χρυσή διαθήκη του που τελικά έκρυβε πολλές εκπλήξεις κυρίως για το μοναχοπαίδι του. Αμύθητης αξίας ακίνητα, μετρητά και ένας κολοσσός της μόδας.
Ο σπουδαίος σχεδιαστής όχι μόνο «φορέθηκε» από τις πιο αναγνωρίσιμες γυναίκες των τελευταίων έξι δεκαετιών, αλλά «αγαπήθηκε» από τη βιομηχανία της μόδας όσο λίγοι. Υπεύθυνος για αναρίθμητες εμφανίσεις λαμπερών σταρ στο κόκκινο χαλί, από τη θρυλική Οντρεϊ Χέμπορν έως την Τέιλορ Σουίφτ, την Sarah Jessica Paker και τη Jennifer Lawrence. Ένα από τα όμορφα νυφικά του έβαλε η Αμάλ Αλαμουντίν στον βενετσιάνικο γάμο της με τον Τζορτζ Κλούνεϊ. Φίλες του οι Πρώτες Κυρίες του Λευκού Οίκου, Τζάκι Κένεντι – Ωνάση, Laura Bush, Nancy Reagan, Χίλαρι Κλίντον. Είχε ιδιαίτερους δεσμούς με την Ελλάδα και πολλούς φίλους εδώ. Η Ελένη Μενεγάκη φόρεσε τις όμορφες δημιουργίες του και φωτογραφήθηκε μαζί με τον μεγάλο μετρ για εξώφυλλο περιοδικού το 2008.  
Ο Ντε Λα Ρέντα το 1967 είχε την τύχη ως αναγνωρισμένος σχεδιαστής έχοντας θητεύσει δίπλα στον Ντιόρ, να παντρευτεί την κραταιά διευθύντρια της «Vogue», Φρανσουάz ντε Λαγκλάντ, η οποία του μετέφερε τα μυστικά της ομορφιάς και του καλού γούστου. Μαζί παραδόθηκαν στην ξέφρενη ζωή του λαμπερού Παρισιού. Η Φρανσουάζ πέθανε από καρκίνο το 1983 και ο Αριστείδης Ορτίζ ντε λα Ρέντα, όπως είναι το πλήρες όνομά του υιοθέτησε τον γιο του Moises από ένα ορφανοτροφείο στην Δομινικανή Δημοκρατία αμέσως μετά το θάνατο της.
Το 1989 παντρεύτηκε την Ανέτ Ενγκελχαρντ η οποία είχε ήδη τρία παιδιά. Στη διαθήκη του ο De La Renta άφησε το μεγαλύτερο μέρος της περιουσίας του, ύψους 26 εκ δολαρίων στη αγαπημένη του. Κληρονομεί μεταξύ άλλων ένα διαμέρισμα στην Park Avenue αξίας 13 εκατομμυρίων δολαρίων ένα εξοχικό σπίτι στο Connecticut αξίας 2,8 εκατομμυρίων δολαρίων και την ακίνητη περιουσία του στη Δομινικανή Δημοκρατία. Η σύζυγός του επίσης αναλαμβάνει τη διαχείριση των τραπεζικών του λογαριασμών, ανάμεσα τους και ένας επενδυτικός ύψους 3,3 εκατομμυρίων δολαρίων. Τα τρία της παιδιά τα αγαπούσε σαν δικά του και γι αυτό δούλευαν όλα στην εταιρία του. Σήμερα, ο γαμπρός του De La Renta, Alex Bolen είναι διευθυντής και η σύζυγος του Eliza Bolen, είναι Vice President στην εταιρία.
Όπως καταλάβατε ο Μόουζες δεν δικαιούται σχεδόν τίποτα. Εκτελεστής της διαθήκης μετά τη γυναίκα του είναι η κόρη της Εliza που θα μοιραστεί μαζί με τα άλλα δύο της αδέλφια αλλά και τον Moises ένα καταπίστευμα που τους κληροδότησε ο σχεδιαστής. Γιατί όμως οι σχέσεις του με το μοναδικό παιδί του είχαν ψυχρανθεί εδώ και μια δεκαετία;. Ο Moises που μέχρι τότε συνεργαζόταν με τον πατέρα του αποφάσισε το 2009 να ξεκινήσει τη δική του σειρά ρούχων ανεξάρτητα από την διάσημη φίρμα ντε λα ρέντα όμως δεν γνώρισε επιτυχία. Λίγο αργότερα ο πατέρας του δήλωσε δημοσίως την απαξιωτική άποψη του για την προσπάθεια του γιου του."Ο Moises έκανε τη δική του σειρά, πέντε με έξι κομμάτια αλλά αυτό δεν τον κάνει σχεδιαστή Μόδας."  
Πατέρας και γιος δεν ήρθαν ποτέ ξανά κοντά και αυτό φάνηκε και από την τελευταία επιθυμία του σχεδιαστή. Του άφησε λίγα και θα πρέπει να σταθεί μόνος στα πόδια του..

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου