Τετάρτη 5 Ιουνίου 2013

Ο ΖΑΠΛΟΥΤΟΣ ΚΩΜΙΚΟΣ ΠΟΥ ΖΗΤΙΑΝΕΥΕΙ..

Είναι 97 ετών και θα τον συναντήσετε στους δρόμους του Μανχάταν να ζητιανεύει. Για τους κατοίκους της 35ης Ανατολικής Οδού ο ηλικιωμένος άντρας αποτελεί οικεία φυσιογνωμία, σχεδόν κανείς τους όμως δεν γνωρίζει ότι ο υπερήλικας επαίτης και ρακοσυλλέκτης είναι στην πραγματικότητα θρύλος της κωμωδίας, με μεγάλη καριέρα στην τηλεόραση και το Μπρόντγουεϊ και ένας από τους πλουσιότερους ανθρώπους της Νέας Υόρκης. Σίγουρα εάν δεν τον κοιτάξεις με ιδιαίτερη προσοχή δεν θα καταλάβεις ότι είναι ο καθηγητής όπως τον φωνάζουν στις ΗΠΑ και πολύ γνωστός ακτιβιστής Irwin Corey ο οποίος τριγυρίζει στους δρόμους ζητώντας κέρματα από τους περαστικούς.
Ο διάσημος ηθοποιός και πρωτοπόρος στο σταντ απ κόμεντι,  όχι μόνο δεν είναι άστεγος, αλλά ζει στο διαμέρισμα που βλέπετε αξίας 3,5 εκατομμυρίων δολαρίων σε μια από τις καλύτερες γειτονιές της πόλης. Τα χρήματα που μαζεύει από τη ζητιανιά, που μπορεί να αγγίξουν και τα 200 δολάρια την ημέρα, τα παραχωρεί σε φιλανθρωπική οργάνωση για αγορά ιατρικών προμηθειών για τα παιδιά της Κούβας. Ο κυριότερος λόγος που τον οδήγησε να παριστάνει τον άστεγο, είναι ότι μετά τον θάνατο της συζύγου του Φραν δεν αντέχει τη μοναξιά. 
Ήταν παντρεμένοι για 70 χρόνια μέχρι που πέθανε τον Μάιο του 2011 και ο ίδιος ένιωσε ένα τεράστιο κενό. Το ζευγάρι έχει ένα γιο ζωγράφο, τον Ρίτσαρντ και έναν εγγονό οι οποίοι και θα κληρονομήσουν την μεγάλη περιουσία του ίργουιν . Η επαιτεία όπως λένε οι γνωστοί του είναι η προέκταση της υποκριτικής του τέχνης και η μόνη διέξοδος του φορτισμένου συναισθηματικά ψυχισμού του.  
Στη διάρκεια της πολυετούς καριέρας του ο Κόρεϊ έχει δουλέψει στο πλευρό του Γούντι Αλεν και του Τζάκι Γκλίσον, έχει εμφανιστεί σε πολλά τοκ σόου και στο στούντιο του Ντέιβιντ Λέτερμαν αφού θεωρείται ο αγαπημένος των εκπομπών για τον απολαυστικό και χιουμοριστικό λόγο του. Ακόμα και στην ηλικία των 97 ετών δεν έχει αποσυρθεί πλήρως από τον χώρο του θεάματος, αυτό άλλωστε τον κρατά ζωντανό. Τώρα εξακολουθεί να κάνει κάποιες επιλεγμένες εμφανίσεις σε club του Σικάγο και να αμείβεται πλουσιοπάροχα. Ο κόρευ γεννήθηκε το 1914  και έζησε πολύ φτωχικά παιδικά χρόνια. Μαζί με τα άλλα 5 αδέρφια του μπήκαν σε ίδρυμα μέχρι την ηλικία των 13 ετών. το 1938 βρήκε δουλειά σε μουσική θεατρική επιθεώρηση ενώ το 1943 παρουσίασε το πρώτο του stand-up comedy. Οι αριστερές του καταβολές και οι πρωτοβουλίες υποστήριξης της Κούβας τον έβαλαν για αρκετά χρόνια στο περιθώριο. Τελικά έκανε καριέρα και έδωσε παραστάσεις σε όλες τις ηνωμένες πολιτείες, και στην Ευρώπη ήρθε κάνοντας πρεμιέρα στην Αγγλία. 
Αν και ο ίδιος ο κόρευ δεν θέλει να αποκαλύψει πολλά για την οικονομική του κατάσταση, ο επί πενήντα χρόνια ατζέντης του, επιβεβαίωσε ότι ο Κόρεϊ δεν έχει την παραμικρή ανάγκη ζητιανιάς, αντιθέτως μάλιστα οι καταθέσεις και η ακίνητη περιουσία του τον κατατάσσουν στους πλουσιότερους αμερικανούς καλλιτέχνες. Άβυσσος η ψυχή του ανθρώπου.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου