Τρίτη 11 Νοεμβρίου 2014

ΤΟ ΄΄ΜΑΓΙΚΟ ΝΗΣΙ΄΄ ΤΟΥ Ρ. ΜΠΡΑΝΣΟΝ ΠΡΟΣ ΕΝΟΙΚΙΑΣΗ ΜΕ 62.000 ΕΥΡΩ ΗΜΕΡΗΣΙΩΣ!

Ο επίγειος παράδεισος που βλέπετε ονομάζεται Νέκερ και βρίσκεται στις Παρθένες Νήσους, στην καραϊβική που είναι και φορολογικός παράδεισος. Το νησί ανήκει στον εκκεντρικό δισεκατομμυριούχο Ρίτσαρντ Μπράνσον που το ήθελε από την δεκαετία του 70 αλλά τότε δεν είχε λεφτά για να το αγοράσει. Με τιρκουάζ νερά, άσπρη άμμο και εξωτική βλάστηση, το Necker Island με την μυστηριώδη ιστορία του, σήμερα διατίθεται ολόκληρο προς ενοικίαση.
Συνιδιοκτήτης του νησιού ήταν για δεκαετίες ο Λόρδος Cobham ο οποίος χρειάστηκε κεφάλαια και πούλησε το ονειρεμένο νησί για μόλις 175.000 λίρες. Ένας από τους όρους που έβαλε η βρετανική κυβέρνηση στην οποία ανήκουν υποχρεωτικά τα νησιά, ήταν ο ιδιοκτήτης να χτίσει εκεί ένα resort εντός 5ετίας αλλιώς το νησί θα επέστρεφε στο βρετανικό δημόσιο. Αυτό ήταν ακριβώς και το όνειρο του Μπράνσον. Να χτίσει στο τροπικό νησί των ονείρων του ένα πολυτελές κατάλυμα. Οταν το αγόρασε σε ηλικία 28 ετών ήταν ακατοίκητο. Και όλα αυτά μόλις 6 χρόνια αφότου ξεκίνησε το ταξίδι για την κορυφή με την εταιρεία Virgin Group. Του πήρε 3 χρόνια και περίπου 10 εκατομμύρια δολάρια για να χτίσει όσα ονειρευόταν. Χρησιμοποίησε την τοπική πέτρα, βραζιλιάνικο ξύλο, ασιατικές αντίκες και μπαμπού από το Μπαλί. Οι αρχιτέκτονες δημιούργησαν αρχικά 10 υπνοδωμάτια με έντονο εξωτικό χρώμα.
O Λόρδος Cobham ζητούσε αρχικά για το νησί $ 5 εκατομμύρια και ο Richard Branson προσέφερε μόλις $ 100.000. το ήθελε πολύ και για να το αγοράσει ανέβαζε συνεχώς την προσφορά του. Τελικά συμφώνησαν στις $ 180,000. Το νησί σήμερα μπορεί να φιλοξενήσει 28 άτομα και νοικιάζεται  προς 62.000 δολάρια την ημέρα. Περιλαμβάνει δύο ιδιωτικές παραλίες, ιδιωτικές πισίνες, γήπεδα τένις, θέα που κόβει την ανάσα, εστιατόριο, περίπου 60 άτομα προσωπικό και άφθονα θαλάσσια σπορ. Διατίθεται για γάμους, διακοπές ή κάθε άλλη εξυπηρέτηση για υψηλούς και φυσικά πλούσιους προσκεκλημένους. Εκεί παντρεύτηκε ο Λάρι Πέιτζ, ο συνιδρυτής της Google τη γυναίκα του το 2007 αλλά το νησί αποδείχτηκε πολύ μικρό για τους 600 καλεσμένους του. 
O Branson προσέφερε δωρεάν το νησί στον πρίγκιπα William και την δούκισσα του Cambridge Catherine για το μήνα του μέλιτος του βασιλικού ζεύγους. Το 2011 το Μεγάλο Σπίτι, όπως αποκαλείται το κεντρικό ξενοδοχείο κάηκε από πυρκαγιά που προκάλεσε τροπικός τυφώνας. Μεταξύ των επισκεπτών εκείνης της ημέρας ήταν η ηθοποιός Κέιτ Γουίνσλετ που έσωσε την 90χρονη μητέρα του Branson, Εύα, και την 29χρονη κόρη του Holly.
Το Necker Island που έχει έκταση μόλις 74ων στρεμμάτων, πήρε το όνομά του τον 17ο αιώνα από τον Ολλανδό Johannes de Neckere που το ανακάλυψε και παρέμεινε ακατοίκητο μέχρι τα τέλη του 20ου αιώνα. Το 1965 ο διάσημος φωτογράφος Don McCullin και ένας δημοσιογράφος έμειναν 14 μέρες στο νησί κατ 'εντολή της εφημερίδας Daily Telegraph ως πειραματόζωα για να δουν πόσο θα άντεχαν αν ήταν ναυαγοί. φίδια, σκορπιοί, ταραντούλες, κουνούπια και άλλα έντομα ήταν οι μόνοι κάτοικοι του νησιού που σήμερα έχει μεταμορφωθεί πλήρως. Όταν το νησί πουλήθηκε στον Βρετανό κροίσο περιβαλλοντολόγοι εξέφρασαν την ανησυχία τους για το σπάνιο είδος μικρής σαύρας με την ονομασία  gecko που ζει μόνο εκεί. Ο 63χρονος Branson υποχρεώθηκε να έχουν πλήρη και απρόσκοπτη πρόσβαση για να μελετούν τις σαύρες. 
Με προσωπική περιουσία κοντά στα 4 δισ. Ευρώ, ελέγχει 400 επιχειρήσεις σε 30 χώρες και αποφάσισε πέρυσι να εγκαταλείψει τη χώρα του και να ζήσει στο ιδιωτικό του νησί με την σύζυγο του Tζόαν. Κάποιοι λένε ότι έτσι μπορεί να γλιτώνει την καταβολή εκατομμυρίων ευρώ τον χρόνο σε φόρους.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου