Πέμπτη 17 Σεπτεμβρίου 2015

ΤΡΑΠΕΖΙΤΗΣ ΖΟΥΣΕ ΣΑΝ ΦΥΓΑΣ ΜΕ 45 ΕΚ. ΔΟΛ ΠΟΥ ΕΙΧΕ ΑΡΠΑΞΕΙ ΑΠΟ ΤΗΝ ΤΡΑΠΕΖΑ..

Μέχρι το καλοκαίρι του 2012 ο 47χρονος μεγαλοτραπεζίτης Aubrey Lee Price, επικεφαλής στην Montgomery Bank στην Georgia των ΗΠΑ, ήταν πολύτεκνος πατέρας, σωστός οικογενειάρχης και καλοπληρωμένο στέλεχος. Ξαφνικά όμως κατηγορήθηκε για υπεξαίρεση τεράστιου ποσού που μετέφερε από λογαριασμούς πελατών σε δικούς του. Έστησε μια καλοσκηνοθετημένη παράσταση υπεξαιρώντας 45.000.000 δολάρια, με σενάριο έτοιμο για χολιγουντιανή ταινία. Για να διαφύγει την σύλληψη, ο τραπεζίτης και σύμβουλος επενδύσεων δεκάδων πολιτών παράτησε την οικογένεια του, σκηνοθέτησε τον θάνατό του, έκανε πλαστικές επεμβάσεις στο πρόσωπο, άφησε μακριά μαλλιά και πήγε στη Βενεζουέλα.
Ο Πράις, που στα νιάτα του ήταν πάστορας στην εκκλησία της γειτονιάς του, έγινε φυγάς και εξαφανίστηκε ένα πρωί αφήνοντας πίσω του μια επιστολή στην σύζυγο του Ρεβέκα στην οποία ανέφερε ότι πάσχει από κατάθλιψη και θα θέσει τέρμα στη ζωή του, πηδώντας στην θάλασσα. Φρόντισε μάλιστα να βιντεοσκοπήσει την επιβίβασή του σε πλοίο στην Φλόριντα και μετά να εξαφανιστεί. Οι αρχές έκαναν εκτεταμένες έρευνες από αέρος και θαλάσσης αλλά δεν βρήκαν την σωρό του. Τον κήρυξαν επίσημα νεκρό τον Δεκέμβριο του 2012, το FBI όμως δεν έπαψε ποτέ να τον αναζητά αφού το ποσό των 45 εκ. δολαρίων που έλειπε από το θησαυροφυλάκιο της τράπεζας ήταν μεγάλο δέλεαρ ακόμη και για τον διευθυντή του υποκαταστήματος. Η φωτογραφία κυκλοφόρησε παντού, μπήκε στην λίστα με τους 10 κακοποιούς καταζητούμενους με αμοιβή 20 χιλιάδες δολάρια για όποιον έδινε πληροφορίες, την ώρα που τα 4 παιδιά και η γυναίκα του βυθίζονταν στο πένθος και τα χρέη.
Ο Πράις πήγε στην Βενεζουέλα με πλαστή ταυτότητα και αγόρασε τεράστιες εκτάσεις γης. Μπλέχτηκε με το εμπόριο κοκαίνης το οποίο και χρηματοδότησε. Έκανε όμως το μοιραίο λάθος να επιστρέψει στις ΗΠΑ. 20 μήνες μετά την εξαφάνιση του σε έναν έλεγχο ρουτίνας της αστυνομίας στην Georgia, o πονηρός τραπεζίτης συνελήφθη για παράβαση του κώδικα οδικής κυκλοφορίας και τότε αναγνωρίστηκε. Συνελήφθη μόλις 100 μίλια μακριά από το σπίτι της οικογένειας του. Φανταστείτε το σοκ της Ρεβέκας και των 4ων παιδιών που ανακάλυψαν ότι ήταν ζωντανός ο πατέρας τους από τις τηλεοπτικές ειδήσεις. Η 43χρονη που είναι δασκάλα και ζει κοντά στο όριο της φτώχειας με 800 δολάρια το μήνα από την πρόνοια, είναι ευτυχισμένη που ο άνδρας της είναι  ζωντανός μετά από 1,5 χρόνο πένθους αλλά ταυτόχρονα αναζητά απαντήσεις και θέλει διαζύγιο.
Οι αστυνομικοί που έκαναν έρευνα στο ενοικιασμένο σπίτι του πρώην τραπεζίτη στην Φλόριντα, βρήκαν 225 δενδρύλλια ινδικής κάνναβης αλλά δεν εντόπισαν πουθενά τα κλοπιμαία εκατομμύρια. Ο Price, που είχε φτιάξει μόνος του έξι πλαστές ταυτότητες, ομολόγησε την ενοχή του χωρίς να αποκαλύψει πως μετέφερε τα χρήματα σε οφ σορ εταιρίες σε τράπεζες φορολογικών παραδείσων. 
Καταδικάστηκε σε ποινή φυλάκισης 70 ετών, θα μείνει τουλάχιστον 30 στο κελί και συμφώνησε να καταβάλει πίσω στην τράπεζα τα 45 εκατομμύρια δολάρια αλλά οι λεπτομέρειες δεν έχουν ακόμη καθοριστεί. Ο ίδιος υπερασπίστηκε τον εαυτό του ισχυριζόμενος ότι ήθελε να προστατέψει τους πελάτες της τράπεζας από τους κακούς χειρισμούς των στελεχών της.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου