Δευτέρα 2 Ιουνίου 2014

Τ.ΙΣΜΑΙΛΟΦ. ΠΟΙΟΣ ΕΙΝΑΙ Ο ΜΕΓΙΣΤΑΝΑΣ ΠΟΥ ΜΑΓΕΨΕ ΤΗ ΜΟΝΙΚΑ ΜΠΕΛΟΥΤΣΙ

Είναι κοντούλης, μυστακοφόρος, πολύ πλούσιος και  κυκλοφορεί με επιχρυσωμένο αεροπλάνο. Η πισίνα που διαθέτει το ξενοδοχείο του είναι η μεγαλύτερη της Μεσογείου και για να την διασχίσεις από τη μια άκρη στην άλλη χρειάζεσαι μισή ώρα με γόνδολα. Ο 57χρονος Ρώσος μεγιστάνας Τέλμαν Ισμαΐλοφ μπήκε ξαφνικά στα πρωτοσέλιδα των περιοδικών τον Μάιο του 2009, όταν στα  λαμπερά εγκαίνια του υπερπολυτελούς ξενοδοχείου «Mαrdan Palace» στην Τουρκία, επίτιμη καλεσμένη του ήταν η εκρηκτική καλλονή Μόνικα Μπελούτσι. 
Μετά τον χωρισμό της με τον Γάλλο ηθοποιό Βενσάν Κασέλ, η ιταλική εφημερίδα «La Republica» ισχυρίζεται πως ο Ρώσος πολυεκατομμυριούχος επιχειρηματίας είναι τώρα ο νέος έρωτας της, αυτός που έκλεψε τη χυμώδη Ιταλίδα από την αγκαλιά του Γάλλου γόη.


Ο μεγιστάνας δηλώνει λάτρης της χλιδής και της καλοπέρασης είναι γνωστός για την αδυναμία που τρέφει στις όμορφες γυναίκες και έχει εμμονή με τις καλλονές που προέρχονται από τον καλλιτεχνικό χώρο. Πέρυσι έδωσε 1.400.000 δολάρια προκειμένου να τραγουδήσει η Τζένιφερ Λόπεζ στο πάρτι των γενεθλίων του για 10 λεπτά! Και αυτή δεν ήταν η μοναδική φορά που έκανε κάτι αντίστοιχο, καθώς οι δεξιώσεις και τα πάρτι εκατομμυρίων που διοργανώνει έχουν αφήσει εποχή όπως εκείνη τη βραδιά που ο Ισμαΐλοφ χόρευε ενώ από το ταβάνι έπεφταν βροχή τα χαρτονομίσματα των 100 δολαρίων. Ο 57χρονος επιχειρηματίας έχει πληρώσει αδρά τη Σάρον Στόουν, την Μαράια Κάρεϊ και την Πάρις Χίτλον για να τον διασκεδάσουν.


Είναι γιος ενός τσαγκάρη από το Αζερμπαϊτζάν, που πολλοί επιμένουν να συνδέουν με την Αζερική μαφία. Γεννημένος στο Μπακού στις 26 Οκτωβρίου 1956, ο Τελμάν είναι το δέκατο από τα δώδεκα παιδιά της οικογένειας. Από τα 14 του βοηθούσε τον πατέρα του και αργότερα ως φοιτητής ανέλαβε υπεύθυνος του μοναδικού εμπορικού καταστήματος που υπήρχε στη σημερινή πρωτεύουσα του Αζερμπαϊτζάν, το οποίο τότε ανήκε στη Σοβιετική Ενωση. Ο νεαρός Τελμάν ήξερε ότι χρειάζεται να κάνει πολιτικές γνωριμίες και γι' αυτό φρόντισε να περάσει από το υπουργείο Εμπορίου ως σύμβουλος. Και εν συνεχεία ξεκίνησε τη δημιουργία μιας αυτοκρατορίας από 30 εταιρείες, στις οποίες απασχολούνται ο ίδιος και οι δυο γιοι του. Η επί 30 χρόνια σύζυγος του σπάνια εμφανίζεται στο πλευρό του επιχειρηματία.    


Ο Τέλμαν Ισμαΐλοφ ήταν μέχρι το 2009 ιδιοκτήτης της μεγαλύτερης αγοράς της Ανατολικής Ευρώπης, όπου εργάζονταν 100.000 έμποροι στην καρδιά της Ρωσίας. Η προκλητική επίδειξη πλούτου του Ισμαΐλοφ έκανε έξαλλο τον Βλαντιμίρ Πούτιν, οι ρωσικές αρχές έβαλαν λουκέτο στην αγορά επικαλούμενοι φαινόμενα μαύρης εργασίας και λαθραίας διακίνησης προϊόντων. Οι επιχειρηματικές δραστηριότητες του Ισμαϊλοφ άρχισαν να ανθίζουν στα τέλη της δεκαετίας του '80. Στην αυτοκρατορία του, τον όμιλο "AST", βρίσκονται εργοστάσια, εστιατόρια, καφετέριες, ξενοδοχεία, ταξί, κατασκευαστικές εταιρείες, κοσμηματοπωλεία, ακίνητα ενώ  απέκτησε πρόσφατα το πλειοψηφικό πακέτο των μετοχών της ποδοσφαιρικής ομάδας, Μπεϊτάρ Ιερουσαλήμ. Συνολικός κύκλος εργασιών πάνω από 2 δισ. δολάρια ετησίως.


Ναυαρχίδα των επιχειρήσεών του Ισμαίλοφ είναι το ξενοδοχείο Μαρντάν Πάλας που έχτισε στην Αττάλεια της Τουρκίας και κόστισε 1,3 Δις δολ. Το συγκρότημα πήρε το όνομά του από τον πατέρα τού Τελμάν και για τη διαμόρφωση της παραλίας μεταφέρθηκαν 9.000 τόνοι άμμου από την Αίγυπτο. 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου