Παρασκευή 30 Μαΐου 2014

ΤΟ ΙΔΙΩΤΙΚΟ ΝΗΣΙ ΤΟΥ Μ.ΜΠΡΑΝΤΟ ΑΝΟΙΓΕΙ ΤΙΣ ΠΥΛΕΣ ΤΟΥ ΩΣ ΠΟΛΥΤΕΛΕΣ ΞΕΝΟΔΟΧΕΙΟ!

Το ιδιωτικό καταφύγιο του Μάρλον Μπράντο, αυτή η μικρή παραδεισένια ατόλη στη μέση του Νότιου Ειρηνικού, ανοίγει δέκα χρόνια μετά τον θάνατο του καλλιτέχνη σαν πολυτελές θέρετρο. Είναι ένας εξωτικός παράδεισος στη Γαλλική Πολυνησία ο οποίος από τη στιγμή που ανακαλύφθηκε από τον ηθοποιό στη διάρκεια των γυρισμάτων του φιλμ Η Ανταρσία του Μπάουντι, έκανε τα πάντα για να τον αποκτήσει. Το κοραλλιογενές νησάκι βρίσκεται τριάντα μίλια από την Ταϊτή είναι προσβάσιμο μόνο με ιδιωτικό αεροπλάνο, έχει παραλίες με λευκή άμμο, φοίνικες καρύδας, εξωτικά πουλιά και άφθονη θαλάσσια ζωή. 
Σήμερα μέσα από αυτά τα βίντεο αποκαλύπτεται η νέα του μορφή καθώς ετοιμάζεται να υποδεχτεί τους πρώτους επισκέπτες. Εκεί στο Tetiaroa, όπως ονομάζεται το νησάκι ο Μπράντο, ο μεγάλος ηθοποιός γνώρισε την Ταιτινή καλλονή Ταρίτα με την οποία παντρεύτηκε στον τρίτο του γάμο.
Ο Μπράντο απέκτησε 12 βιολογικά παιδιά εκ των οποίων τα 4 εκτός γάμου και τρία υιοθετημένα. 2 από αυτά έχουν χάσει την ζωή τους ενώ ως κληρονόμοι του Μπράντο λογίζονται και τα εγγόνια του. 8 από τα παιδιά του ως διαχειριστές του νησιού ανακοίνωσαν ότι από 1 Ιουλίου οι 35 πολυτελείς βίλες με πισίνα και ιδιωτική παραλία θα κοστίζουν μέχρι και £ 7.500 τη βραδιά. Θα είναι προς ενοικίαση σε όσους θελήσουν να κάνουν διακοπές  στο θρυλικό ιδιωτικό νησί του μεγάλου ηθοποιού. Τα παιδιά του Μπράντο συνεργάστηκαν ώστε να αξιοποιηθεί η περιουσία τους με τρόπο που θα έβρισκε σύμφωνο τον πατέρα τους και που θα αναδείκνυε την φυσική ομορφιά και την πολυνησιακή παράδοση. Το θέρετρο που χτίστηκε ονομάστηκε όπως ήταν φυσικό, 'The Brando' και περιλαμβάνει όλες τις απαραίτητες πολυτέλειες και παροχές που συνήθως συναντάς σε αντίστοιχα εξωτικά συγκροτήματα..
Ο ίδιος ο Μπράντο όταν μιλούσε για το νησί το περιέγραφε ως τον παράδεισο που έγινε το σπίτι του και το μέρος που κατάφερνε να βρίσκει γαλήνη και δύναμη όταν ήθελε να βρίσκεται μακριά από τη δημοσιότητα. Η ατόλη εκτείνεται σε μια συνολική έκταση 6 τετραγωνικών χλμ. 1.445 στρέμματα χωρίζονται σε 12 νησίδες ενώ η λιμνοθάλασσα έχει περίπου 7 χλμ. πλάτος και 30 μέτρα βάθος. Το νησί έχει μια ιδιαίτερη θέση στις καρδιές των ανθρώπων της Γαλλικής Πολυνησίας, ως «ιερός χώρος» αφού  ανήκε στην οικογένεια Pomare κυβερνήτες της Ταϊτής. Η βασιλική οικογένεια έζησε εκεί ενώ σύμφωνα με το μύθο ο βασιλιάς έκρυψε σε άγνωστο μέρος θησαυρούς το 1789. Το 1960 ο Μάρλον Μπράντο ανακάλυψε το νησί κι ενώ έψαχνε εξωτικές τοποθεσίες για τα γυρίσματα της ταινίας η Ανταρσία του Bounty. 6 χρόνια μετά αγόρασε το νησί για $ 270.000.
Θέλοντας να ζήσει εκεί ο Brando έχτισε ένα μικρό χωριό το 1970 και κατασκεύασε αεροδιάδρομο και ελικοδρόμιο αφού η πρόσβαση από την θάλασσα ήταν αδύνατη. Μετά το θάνατό του το 2004 ο γιος του Μπράντο και η σύζυγος του Tarita έμειναν εκεί και λειτούργησαν ένα ξενοδοχείο. Σήμερα μετά από την εξασφάλιση χρηματοδότησης από εταιρία πολυτελών ξενοδοχείων, χρησιμοποιώντας διάφορες μεθόδους ανανεώσιμων πηγών ενέργειας - φωτοβολταϊκά, γεννήτριες βιο-καυσίμων και κλιματισμό από θαλασσινό νερό, όλα είναι έτοιμα για να υποδεχθεί το νησί του Μπράντο τους πρώτους πελάτες, την πρώτη Ιουλίου, στην ίδια ημερομηνία που άφησε την τελευταία του πνοή ο Γάλλος γόης. 
Δύο εστιατόρια έξι αστέρων, το οποίο θα διαθέτουν παραδοσιακή πολυνησιακή κουζίνα, σπα, γυμναστήρια και θαλάσσια σπορ περιμένουν πελάτες.   

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου