Πέμπτη 8 Μαΐου 2014

ΤΟ ΕΡΩΤΙΚΟ ΣΚΑΝΔΑΛΟ ΤΟΥ ΣΥΝΙΔΡΥΤΗ ΣΕΡΓΚΕΙ ΜΠΡΙΝ ΣΥΓΚΛΟΝΙΖΕΙ ΤΗΝ GOOGLE

Ένα ερωτικό τρίγωνο, με πρωταγωνιστές τον συνιδρυτή της Google Σεργκέι Μπριν, τη σύζυγό του Ανι Βοτζίσκι και την ερωμένη του που βρίσκεται στα πρόθυρα της κατάθλιψης απασχολεί το τελευταίο διάστημα τη Σίλικον Βάλεϊ. Ο κολοσσός της Google τρίζει παρά την απίστευτη κερδοφορία του αφού το πρότυπο οικογενειάρχη και η εξωσυζυγική σχέση με την 27χρονη μοιραία γυναίκα που μπήκε ως απλή υπάλληλος στην εταιρία, έφερε τα πάνω κάτω. Ο Μπριν και η Βοτζίσκι, κατά τη διάρκεια των εφτά χρόνων του γάμου τους, είχαν τις προδιαγραφές για ένα happy end: δύο παιδιά, σημαντικές θέσεις στον επιχειρηματικό κόσμο και μια συνολική περιουσία 30 δις δολαρίων. Το ζεύγος αποτελούσε «αγαπημένο δίδυμο» των Αμερικανών, μια χίπικη εκδοχή του ζεύγους Μπιλ και Μελίντα Γκέιτς χωρίς να δείχνουν τα πλούτη τους. Ώσπου πριν από λίγους μήνες ο 40χρονος εγκατέλειψε τη συνομήλικη σύζυγό του για να «νομιμοποιήσει» τον παράνομο δεσμό του με την Αμάντα Ρόζενμπεργκ.


Γεννημένη στο Χονγκ Κονγκ, μεγαλωμένη από Βρετανό πατέρα και Κινέζα μητέρα, σπούδασε σε πανεπιστήμια της βρετανικής ελίτ, η Ρόζενμπεργκ δεν δυσκολεύτηκε να βρει δουλειά στα γραφεία της Google του Λονδίνου, στον τομέα του μάρκετινγκ. Πολύ γρήγορα πήρε μετάθεση στα κεντρικά γραφεία της Google για να ασχοληθεί με ένα νέο προϊόν που τελικά έδωσε το πάτημα στην 27χρονη Βρετανίδα να κατοχυρώσει μια θέση ανάμεσα στους σταρ της εταιρείας. Πρόκειται για τα καινοτόμα Google Glass, τα γυαλιά που παρέχουν πρόσβαση στο Ιντερνετ και πολλαπλές εφαρμογές πολυμέσων. 
Η Ρόζενμπεργκ είναι αυτή που έδωσε τη λύση όταν οι υπεύθυνοι του εγχειρήματος αναζητούσαν την προφορική εντολή που θα ενεργοποιεί τα μαγικά γυαλιά: «OK Glass» τους είπε και έτσι οι 2 λέξεις ενεργοποιούν τη συσκευή. Τις προφέρεις και ξαφνικά προβάλλει απέναντί σου σε απόσταση τριών μέτρων, μια οθόνη 25 ιντσών. Έτσι σερφάρεις στο Διαδίκτυο μέσα από τα καινοτόμα γυαλιά της Google που διαθέτουν ένα πλήκτρο διαδοχικής φωτογράφισης και ενσωματωμένη κάμερα 5 Megapixels. Ο χρήστης θα μπορεί να φωτογραφίζει και να βιντεοσκοπεί ό,τι θέλει με μια απλή κίνηση του κεφαλιού αρκεί να προσφέρει 1500 δολάρια.


Όταν αποκαλύφθηκε ο δεσμός εξόργισε ακόμη και τον συνιδρυτή και επιστήθιο φίλο του Μπριν, τον Λάρι Πέιτζ, ο οποίος ανέκαθεν προωθούσε την Google ως πρότυπο σεμνότητας. Όμως μία ακόμη πρόσφατη ανακάλυψη ότι ο 40χρονος Σεργκέι φέρει το μεταλλαγμένο γονίδιο που προκαλεί τη νόσο Πάρκινσον στεναχώρησε τους φαν. Και το τρίτο πρόσωπο όμως, η Ρόζενμπεργκ, πάσχει από κλινική κατάθλιψη όπως δημοσίευσε η ίδια στο μπλογκ της. Τα βρετανικά μέσα πάντως έγραψαν ότι στο παρελθόν διατηρούσε δεσμό με κολλητό φίλο και συνεργάτη του τωρινού εραστή της  συνιδρυτή της Google. Μάλιστα ο πρώην σύντροφος της Ούγκο Μπάρα αποχώρησε από την Google για να πάει σε ανταγωνιστική κινεζική εταιρία. 


Προερχόμενος από οικογένεια Ρωσοεβραίων επιστημόνων, ο Σεργκέι Μπριν δέχθηκε επαναστατικές επιρροές από την γιαγιά του που έφυγε από την τσαρική Ρωσία για να σπουδάσει μικροβιολογία στο Σικάγο. Οι γονείς του ήταν μαθηματικοί, το 1979, ενώ ο Σεργκέι ήταν έξι ετών, εγκαταστάθηκαν οριστικά στις ΗΠΑ. 
Ο πατέρας του έγινε καθηγητής του Πανεπιστημίου του Μέριλαντ, η μητέρα του διαπρεπής επιστήμονας της NASA και ο ίδιος εγκατέλειψε το διδακτορικό του στο Πανεπιστήμιο του Στάνφορντ, για να δημιουργήσει μαζί με τον συμφοιτητή του Λάρι Πέιτζ την Google, σε αυτό το θρυλικό γκαράζ.



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου