Δευτέρα 5 Μαΐου 2014

ΣΟΥΖΑΝ ΚΑΝΤ, Η ΠΙΟ ΠΛΟΥΣΙΑ ΓΕΡΜΑΝΙΔΑ ΚΑΙ ΤΑ ΡΟΖ ΣΚΑΝΔΑΛΑ

Σεξ, εκβιασμοί και δωροδοκίες είναι τα συστατικά δύο διαφορετικών σκανδάλων στα οποία μπλέχτηκε η 52χρονη Σουζάν Καντ Κλάτεν, δισεγγονή του Γκίντερ Καντ ιδρυτή της ΒΜW. Είναι η πλουσιότερη γυναίκα στη Γερμανία με περιουσία που ανέρχεται σε 12 δις. ευρώ και νούμερο 44 στην λίστα των πλουσιότερων ανθρώπων στον κόσμο. Σπάνια μιλά στα ΜΜΕ τα οποία όμως ασχολούνται συχνά με την ζωή της. Από το 1978 όταν παρολίγον να πέσει θύμα απαγωγής μέχρι το ροζ σκάνδαλο αλλά και το ύποπτο δωράκι στο κόμμα της μέρκελ.
Η δισεκατομμυριούχος απασχόλησε πρόσφατα την γερμανική κοινή γνώμη όταν τον περασμένο Οκτώβριο δώρισε στο κόμμα της Καγκελαρίου Μέρκελ, το CDU, το ποσό των 690.000 ευρώ, μόλις τρεις ημέρες μετά το “μπλόκο” που έβαλε η καγκελάριος  στην υιοθέτηση αυστηρότερων κανόνων στην εκπομπή διοξειδίου του άνθρακα απο τα αυτοκίνητα, ρύθμιση που προωθούσε η ΕΕ. Η Σουζάν κατέχει το 12,6% της μεγαλύτερης αυτοκινητοβιομηχανίας πολυτελών αυτοκινήτων στον κόσμο, της BMW, που περιλαμβάνει και τις μάρκες Mini και Rolls-Royce. Ελέγχει επίσης εταιρεία χημικών,  ανθρακοπαραγωγική εταιρία, κατασκευάστρια εταιρία πιστωτικών καρτών και διαβατηρίων καθώς και εταιρεία ανεμογεννητριών. Τα πλούτη της τα κληρονόμησε από τον πατέρα της, ενώ ο παππούς της ήταν στενός συνεργάτης των Ναζί κατά τον Β' Παγκόσμιο Πόλεμο. Συνάντησε τον μηχανικό Jan Klatten μέσα στα εργοστάσια της BMW. Παντρεύτηκαν το 1990 και απέκτησαν τρία παιδιά, όμως αποδείχτηκε άτακτη και άπιστη.
Η Σούζαν έγινε πρωτοσέλιδο με την εξωσυζυγική της σχέση με τον Ελβετό πλέιμπου Helg Scarbi που γνώρισε το 2007 σε σπα στην Αυστρία. Ζούσαν τον έρωτά τους σε πολυτελείς σουίτες, μόνο που ο Σγκάρμπι φρόντιζε να νοικιάζει και το διπλανό δωμάτιο για τον φίλο του Ερνάνι Μπαρέτα, ο οποίος με κάμερα κατάφερνε να βιντεοσκοπεί όλες τις προσωπικές στιγμές του ζεύγους. Κι όταν το ειδύλλιο φούντωσε, η κυρία Κλάτεν έδωσε στον εραστή της 7 εκατομμύρια ευρώ, πιστεύοντας πως χρειαζόταν τα χρήματα για ν’ αποφύγει τη φυλάκιση επειδή άφησε παράλυτο ένα παιδί έπειτα από τροχαίο ατύχημα, μάλιστα υποτίθεται πως οι γονείς του παιδιού ήταν μέλη της μαφίας.
Η παράνομη σχέση κράτησε 2 χρόνια μέχρι που ο Scarbi αποφάσισε να απαλλάξει την αγαπημένη του από μερικά εκατομμύρια: της ζήτησε 53 εκατ. ευρώ, για να μην δημοσιοποιήσει κασέτα με τις ερωτικές τους περιπτύξεις. Έπεσε στα 49 εκατ. ευρώ, απειλώντας ότι θα έστελνε φωτογραφίες και βιντεοταινίες με ερωτικές περιπτύξεις στην οικογένειά της εάν δεν του κατέβαλλε τα χρήματα. Σαν καλή επιχειρηματίας, η Κλάτεν κατέβασε το ποσό στα 14 εκατ., δεν είχε όμως σκοπό να υποκύψει στον εκβιασμό αν και είδε φωτογραφίες της σε άσεμνες στάσεις δημοσιευμένες στον τύπο. Ετσι μαζί με τα λεφτά, τον Σγκάρμπι περίμενε και η αστυνομία που τον συνέλαβε. Όπως αποδείχτηκε στο δικαστήριο ο δράστης και ο συνεργός του ήταν μέλη διεθνούς σπείρας εκβιαστών που είχε αποσπάσει από τρεις τουλάχιστον κυρίες της υψηλής κοινωνίας της Γερμανίας και της Ιταλίας 10 εκατ. Ευρώ, πάντα χρησιμοποιώντας την γοητεία του 45χρονου.
Ο Ελβετός καταδικάστηκε σε ποινή κάθειρξης 6 ετών, και σε λίγους μήνες θα αποφυλακιστεί. Κατάφερε όμως να αποσπάσει 5 εκατ. ευρώ από την πανίσχυρη Γερμανίδα επιχειρηματία τα οποία δεν βρέθηκαν ποτέ. Όπως λένε κάποιοι είναι φυλαγμένα σε ασφαλές σημείο και μόλις ο Σκάρμπι αποφυλακιστεί θα τα χρησιμοποιήσει για να κάνει μια νέα αρχή. 


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου