Τετάρτη 28 Μαΐου 2014

΄΄ΠΕΦΩΤΙΣΜΕΝΑ΄΄ ΠΑΙΔΙΑ INDIGO. ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΤΗΝ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑ ΚΑΙ ΖΟΥΝ ΑΝΑΜΕΣΑ ΜΑΣ;

Ο όρος «παιδί indigo» προέρχεται από την Nancy Ann Tappe, η οποία ταξινόμησε τις προσωπικότητες των ανθρώπων ανάλογα με το χρώμα της αύρας τους, "indigo" είναι το χρώμα "λουλακί" όπως έλεγε. Η Τέιπ από το 1970 υποστήριζε ότι κάθε παγκόσμια περίοδος συνοδεύεται από την υπεροχή ανθρώπων που έχουν αυτό το χρώμα. Το φαινόμενο Indigo έχει αναγνωριστεί ως μια από τις εκπληκτικότερες αλλαγές της ανθρώπινης φύσης που έχουν καταγραφεί ποτέ στην κοινωνία. Μιλάμε για παιδιά που πιστεύεται ότι έχουν μοναδικές, ασυνήθιστες και μερικές φορές υπερφυσικές ικανότητες. Στα βιβλία της η Τέιπ αναφέρει ότι αυτά τα φαινόμενα συμβαίνουν παγκοσμίως και τελικά οι άνθρωποι Indigo θα αντικαταστήσουν όλα τα άλλα χρώματα. Για παράδειγμα σήμερα οι περισσότεροι ενήλικες είναι Μπλε ή Βιολετί.
Όταν είναι μικρά παιδιά, οι Indigo αναγνωρίζονται εύκολα από τα ασυνήθιστα μεγάλα, διαυγή μάτια τους. Υπερβολικά έξυπνα, πρώιμα αναπτυγμένα παιδιά με εκπληκτική μνήμη και ισχυρή επιθυμία να ζήσουν ενστικτωδώς, αυτά τα παιδιά της επόμενης χιλιετίας είναι ευαίσθητες, προικισμένες ψυχές με εξελιγμένη συνείδηση, και έχουν έρθει εδώ για να μας βοηθήσουν να αλλάξουμε τον παλμό της ζωής μας και για να δημιουργήσουν μία γη, μία υδρόγειο και ένα είδος. Είναι η γέφυρά μας προς το μέλλον. Και όντως η Τέιπ είχε δίκιο αφού τα παιδιά από το 2000 και μετά ομολογουμένως έχουν αυτά τα χαρακτηριστικά. Οι επιστημονικές ανακαλύψεις μας πάνε σχεδόν καθημερινά ένα βήμα παραπέρα ενώ στις ανεπτυγμένες χώρες το προσδόκιμο ζωής ανεβαίνει συνεχώς. Πρόσφατες έρευνες δείχνουν πως οι σημερινοί δεκάχρονοι σκέφτονται και πράττουν όπως ακριβώς οι 15χρονοι των προηγούμενων δεκαετιών. Τα παιδιά που γεννιούνται αφομοιώνουν πολύ καλύτερα τις νέες τεχνολογίες σε σχέση με έναν μεσήλικα. Μπορείς να αντικρίσεις έναν 7χρονο να δένει και να λύνει στην κυριολεξία ένα Pc, την ίδια στιγμή που ένας 50χρονος αδυνατεί να πραγματοποιήσει μια τηλεφωνική κλήση από το κινητό του τηλέφωνο! Ποια είναι λοιπόν τα παιδιά Indigo; Ποιες είναι οι διαφορές τους νοητικές και ψυχικές σε σχέση με τους παλαιότερους; Γιατί ολοένα και περισσότεροι επιστήμονες στο εξωτερικό υιοθετούν τη θεωρία περί Indigo και μιλούν για διαφορετική αύρα;
Η έννοια των παιδιών indigo αποκτήσει λαϊκό ενδιαφέρον με τη δημοσίευση μιας σειράς βιβλίων στα τέλη της δεκαετίας του 1990. Για παράδειγμα το βιβλίο The Indigo Children γράφει ότι πολλά παιδιά που έχουν διαγνωστεί με διαταραχή ελλειμματικής προσοχής και υπερκινητικότητας αντιπροσωπεύουν «ένα νέο εξελικτικό άλμα της ανθρωπότητας». Αυτά τα παιδιά δεν χρειάζονται φάρμακα αλλά ειδική φροντίδα και εκπαίδευση. 
Η Nancy Ann Tappe πιστεύει ότι «οι περισσότεροι άνθρωποι Indigo βλέπουν αγγέλους και άλλα όντα σε μια μεταφυσική προσέγγιση που κάνει. Έρχονται στον κόσμο με ένα αίσθημα ότι είναι προνομιούχοι, αντιμετωπίζουν δυσκολίες με την απόλυτη εξουσία φαίνονται αντικομφορμιστές απέναντι σε οποιοδήποτε σύστημα. Μοιάζουν αντικοινωνικά εκτός αν υπάρχουν τριγύρω τους άλλοι της ίδιας συναίσθησης, συχνά γίνονται εσωστρεφείς και νιώθουν ότι κανένας άνθρωπος δεν τους καταλαβαίνει. Για κάποιους επιστήμονες πάντως αυτό είναι το ίδιο με το να έχεις δυσλειτουργικό εγκέφαλο ή κάποια ψυχική διαταραχή. Το Διεθνές Ινστιτούτο Ψυχικής Υγείας λέει ότι αυτή είναι η πιο συνηθισμένη παιδική διαταραχή και εμφανίζεται στο 3-5% των παιδιών σχολικής ηλικίας. Είναι γεγονός ότι δεν υπάρχουν επιστημονικές μελέτες για την ύπαρξη των παιδιών indigo και το φαινόμενο μάλλον αφορά τα παιδιά που έχουν διαγνωστεί με μαθησιακές δυσκολίες. 
Η  Nancy Τέιπ που αποβίωσε τον Σεπτέμβριο του 2012, ασχολήθηκε για μια ζωή στη μελέτη του χρώματος, της συνείδησης, της ευαισθητοποίησης, και τις εφαρμογές τους στην ανθρώπινη προσωπικότητα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου