Πέμπτη 1 Μαΐου 2014

CANDY CRASH, ΤΟ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΕΣ ΠΑΙΧΝΙΔΙ ΣΤΟΝ ΚΟΣΜΟ ΠΟΥ ΕΧΕΙ ΕΘΙΣΕΙ 500 ΕΚ. ΑΝΘΡΩΠΟΥΣ!

Η νέα μόδα που έγινε παγκόσμια μανία μέσα σε δύο χρόνια ονομάζεται Candy Crush. Είναι το πιο γλυκό παιχνίδι του διαδικτύου με πρωταγωνίστριες πολύχρωμες καραμελίτσες που ξετρελαίνουν μικρούς και μεγάλους. Το Candy Crush ξεκίνησε στο Facebook τον Απρίλιο του 2012 και μετά κυκλοφόρησε στις συσκευές της Apple και στο διαδίκτυο. Το παιγνίδι με την εκκίνηση δίνει 5 ευκαιρίες, αν όμως κάποιος θελήσει να αποκτήσει έξτρα ζωές, θα πρέπει να περιμένει 30 λεπτά ή να του χαρίσουν «κανονάκι» φίλοι ή άγνωστοι, που σπάνε και αυτοί καραμελάκια στο facebook. Τελευταία λύση, αν ο παίκτης ανεβάσει τον εθιστικό πυρετό να πληρώσει και αγοράσει μερικές ζωές με λιγότερο από ένα ευρώ. Το παιχνίδι παίζετε ακόμη και με ένα χέρι και είναι εξόχως ανταγωνιστικό, αφού μέσω του facebook μπορείς να παρακολουθήσεις την πορεία των φίλων σου, να δώσεις αλλά και να πάρεις ζωές. Στόχος είναι απλά να φέρουν κοντά τρία ή και περισσότερα ίδια καραμελάκια για να τα σβήσουν. Το παιχνίδι έχει κατέβει σε 500 εκ. συσκευές και οι εφευρέτες του κερδίζουν 630 χιλ. ευρώ ημερησίως!. Ένας από αυτούς ο Μέλ Μόρις ήταν απλός πωλητής ξύλινων δαπέδων που εγκατέλειψε το σχολείο στα 16 και σήμερα είναι ένας από τους πλουσιότερους ανθρώπους της Μ. Βρετανίας.


 το παιχνίδι εξαπλώνεται διαρκώς, οι πίστες ξεπερνούν τις 540 και παίκτες κάθε ηλικίας δεν σταματούν να παίζουν. Ήδη το κάντυ κρας έχει γίνει γλυκό σε ζαχαροπλαστεία, τισερτ, φορέματα, παντελόνια, τσάντες, κάλτσες, παπούτσια, θήκη κινητού ακόμη και σχέδιο νυχιών. Κι όλα αυτά επειδή ο Mel Morris συνέλαβε την ιδέα και οι συνέταιροι του την έκαναν πράξη. 
Ο Ρικάρντο Τζακόνι και ο Σεμπάστιαν Κνούτσον λογίζονται πια ως εκατομμυριούχοι. Η  εταιρία Κινγκ που διαχειρίζεται το παιχνίδι μπήκε στο χρηματιστήριο της Νέας Υόρκης και προσδοκά να αντλήσει κεφάλαια που ξεπερνούν τα 7 δις δολάρια. Ο Mel Morris έχει κρατήσει το 12 τοις εκατό των μετοχών και απολαμβάνει την επιτυχία και τα πλούτη του. αυτή η ιδέα ήταν η δεύτερη που του απέφερε μεγάλα κέρδη αφού το δαιμόνιο μυαλό του γνώριζε ότι τέτοιες εφαρμογές αποδεικνύονται χρυσοφόρες. 
Το 1998 είχε φτιάξει μια πολύ γνωστή βρετανική ιστοσελίδα γνωριμιών η οποία πουλήθηκε 5 χρόνια μετά για 30 εκ. ευρώ. Ο Morris, που έζησε από το 1996 έως το 2004 σε ένα σπίτι τριών δωματίων στην περιοχή του Derbyshire, στα 58 του είναι πια εκατομμυριούχος αφού η περιουσία του υπολογίζεται σήμερα στα 630 εκ. ευρώ. Πέρασε όμως πολύ δύσκολα μέχρι την κατάκτηση της κορυφής. Χωρίς να έχει αποφοιτήσει από το σχολείο μπήκε στο εμπόριο και έφτιαξε αργότερα εταιρεία κατασκευής ξύλινων δαπέδων. Η συνάντηση του με τον σημερινό Διευθύνοντα σύμβουλο της κινγκ, ιταλό επιχειρηματία Riccardo Zacconi ο οποίος έχει βγάλει 300 εκ., ήταν μόνο η αρχή. Η δυναμική του παιχνιδιού είναι τεράστια και ήδη κάποιοι λένε ότι θα ξεπεράσει κατά πολύ τα άνγκρυ μπέρντς.      


τώρα η εταιρία κινγκ, με περισσότερους από 650 εργαζόμενους, έχει 180 παιχνίδια τα οποία παρέχει μέσω κινητών τηλεφώνων και τάμπλετ. Σε αντίθεση με άλλες παρόμοιες εταιρείες τεχνολογίας που έχουν προσπαθήσει να μπουν στο χρηματιστήριο, η κινγκ με το κάντυ κράς είναι κερδοφόρα κατά μισό δις και δεν έχει χρέη. Τα τελευταία  στοιχεία δείχνουν ότι μόλις τον Φεβρουάριο, 144 εκατομμύρια άνθρωποι ήταν ενεργοί καθημερινοί παίκτες του Candy Crush, και οι περισσότεροι πληρώνουν κατά την διάρκεια του παιχνιδιού. 
 Η χώρα που κρατάει τα ηνία, και ο λαός έχει ξετρελαθεί με τα κάντυ κρας, είναι το Χονγκ Κονγκ όπου ένας στους 7 που έχει πρόσβαση στο διαδίκτυο παίζει μόνο με τις πολύχρωμες αλλά χρυσοφόρες καραμέλες. Το παγκόσμιο προφίλ των παικτών είναι κυρίως γυναίκες ηλικίας 25 με 55 χρονών

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου