Πέμπτη 1 Μαΐου 2014

8 ΧΡΟΝΙΑ ΦΥΛΑΚΙΣΗ ΣΤΟΝ ΔΙΑΣΗΜΟ ΓΑΛΛΟ ΓΥΝΑΙΚΟΛΟΓΟ ΠΟΥ ΚΑΤΗΓΟΡΗΘΗΚΕ ΓΙΑ 33 ΒΙΑΣΜΟΥΣ!

Δεν λέει να κοπάσει ο σάλος που έχει ξεσπάσει στη Γαλλία μετά τις καταγγελίες που ήρθαν στο φως κατά του διάσημου Γάλλου γυναικολόγου και γκουρού στην εξωσωματική γονιμοποίηση, Αντρέ Αζού, τον οποίο 33 πελάτισσές του κατηγορούν για βιασμό και σεξουαλική κακοποίηση. Η είδηση ότι ο επονομαζόμενος «Μάγος των Μωρών», με εμπειρία 30 ετών και ιδιοκτήτης της φημισμένης κλινικής (La Muette) εκμεταλλευόμενος την θέση ισχύος που είχε, έριχνε στο κρεβάτι του ιατρείου του ανυπεράσπιστες γυναίκες, έπεσε σαν κεραυνός εν αιθρία στο Παρίσι.
Το γεγονός ότι ανάμεσα στις πελάτισσές του συγκαταλέγονται και η πρώην Πρώτη Κυρία της Γαλλίας Κάρλα Μπρούνι αλλά και η πρώην υπουργός Δικαιοσύνης Ρασιντά Ντατί φέρνει το γιατρό σε ακόμη δυσκολότερη θέση και κάνει το σκάνδαλο να φαντάζει ακόμη πιο μεγάλο. Η Μπρούνι και ο τότε πρόεδρος της Γαλλίας Σαρκοζί απέκτησαν την κορούλα τους το 2011 και έδωσαν επιπλέον κύρος στην κλινική η οποία στη Γαλλία έχει πολύ υψηλά ποσοστά επίτευξης εγκυμοσύνης με μεθόδους υποβοηθούμενης αναπαραγωγής. Το όνομα του γιατρού έκανε τον γύρο του κόσμου και η κλινική του πλημμύρισε από δημοσιογράφους και φωτογράφους που ήθελαν να δουν την διάσημη μαμά και το μωράκι. Κατά την δικαστική εκδίκαση της υπόθεσης ο Αζού αρνήθηκε τις κατηγορίες περί βιασμού και παραδέχτηκε, μόνο, ότι είχε σεξουαλικές σχέσεις με ορισμένες από τις πελάτισσές του, με κάποιες από τις οποίες απέκτησε και μωρά, κάτι που ήθελαν έτσι κι αλλιώς οι γυναίκες, απ ότι είπε ο γιατρός.
Στο δικαστήριο του Παρισιού, ένα από τα θύματά του, η Μαρί Γεζεκέλ, 51 ετών, κατέθεσε την ιστορία του δικού της Γολγοθά και συγκλόνισε: «Κατά την διάρκεια της επίσκεψής μου στην κλινική, στα μέσα της δεκαετίας του ' 80, ο Αντρέ Αζού μου είπε ότι αφού δεν μπορούσε να με αφήσει έγκυο ο άντρας μου, θα το έκανε εκείνος. Ήμουν 20 ετών και απογοητευμένη. Αμέσως με βίασε. Ξαναπήγα να τον δω δύο φορές και κάθε φορά με βίαζε. Έπεσα στην παγίδα του γιατί ήθελα απεγνωσμένα ένα παιδί» είπε και έκανε το κοινό να δακρύσει. Από την πλευρά του, μετά την κατάθεση της Γεζεκέλ, ο γάλλος γιατρός έσπευσε να πει πως, όλες τις φορές, η πελάτισσά του ήθελε να κάνει σεξ μαζί του κι ότι ο ίδιος δεν άσκησε βία. Η πρώην σύζυγος του Γάλλου γυναικολόγου τον οποίο επισκέπτονται ζευγάρια από όλη την Ευρώπη τον υπερασπίστηκε. Η Dominique κατέθεσε στο Ποινικό Δικαστήριο πως δεν πιστεύει ότι ο πρώην σύζυγός της, κακοποιούσε σεξουαλικά γυναίκες που ζήτησαν τη βοήθειά του για να τη θεραπεία της υπογονιμότητας. Είναι ένας γλυκός και καθόλου βίαιος άνθρωπος με τον οποίο απέκτησα τρία παιδιά κατέθεσε η πρώην.

Ο γιατρός για πρώτη φορά κατηγορήθηκε για σεξουαλική κακοποίηση από μία ασθενή το 2005. Από την δεκαετία του 90 όμως υπήρχαν καταγγελίες και είχε μπει στο στόχαστρο των αρχών ο ίδιος όμως πάντα υποστήριζε ότι το σεξ ήταν συναινετικό. Η δικογραφία αναφέρει έξι κατηγορίες για βιασμό και σεξουαλική επίθεση ενώ θα καταθέσουν άλλες 27 γυναίκες αν και οι υποθέσεις τους έχουν απορριφθεί από το δικαστήριο επειδή ο χρόνος παραγραφής είχε λήξει. 
Οι εισαγγελείς ισχυρίζονται ο γιατρός καταχράστηκε την εμπιστοσύνη των γυναικών κατά τη διάρκεια μιας δύσκολης στιγμής στη ζωή τους, όταν δηλαδή ήταν απελπισμένες και ήθελαν πάση θυσία να γίνουν μητέρες. Ο Αντρέ Αζού που έχει πάρει παράσημο της Λεγεώνας της Τιμής για την ιατρική προσφορά του, στην δίκη κατήγγειλε καθαρά οικονομικά κίνητρα από πλευράς των ασθενών του αλλά τελικά καταδικάστηκε σε 8 χρόνια κάθειρξης.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου