Πέμπτη 15 Μαΐου 2014

Cap d'Agde: Η ΠΑΝΕΜΟΡΦΗ ΓΑΛΛΙΚΗ ΠΟΛΗ ΠΟΥ ΚΥΚΛΟΦΟΡΟΥΝ ΟΛΟΙ ΓΥΜΝΟΙ!

Η όμορφη γαλλική πόλη στη Μεσόγειο Cap d'Agde δεν είναι ένα απλό θέρετρο, αλλά ο απόλυτος προορισμός για όσους αγαπούν τον γυμνισμό. Εκατοντάδες άνθρωποι ζουν εκεί το καλοκαίρι κάνοντας μήνες ολόκληρους να φορέσουν οτιδήποτε. Το χωριό των γυμνιστών αποτελεί ένα μεγάλο περιφραγμένο μέρος στο βόρειο-ανατολικό άκρο της Cap d'Agde όπου αυτά που μπορεί να κάνει κάποιος εκεί, οπουδήποτε αλλού απαγορεύονται!. Και σε άλλες χώρες της Μεσογείου υπάρχουν ξενοδοχεία που δίνουν τη δυνατότητα στους πελάτες να κυκλοφορούν άνετα στους χώρους τους απαλλαγμένοι από τα ρούχα τους, ωστόσο, οι επισκέπτες της γαλλικής πόλης μπορούν να ξεγυμνωθούν και να πάνε σε όλους τους χώρους. 
Το «Γυμνό Χωριό» καλύπτει ένα μεγάλο μέρος της πόλης και έχει πρόσβαση σε μία υπέροχη παραλία 2χλμ. Εκεί μπορείς να κάνεις τα πάντα χωρίς ρούχα: να ψωνίσεις στα μαγαζιά, να φας στα εστιατόρια. Οι επισκέπτες, οι οποίοι φτάνουν τους 40.000 σε καθημερινή βάση συνήθως ντύνονται το βραδάκι που κάνει ψύχρα ενώ δεν απαγορεύεται σε κάποιον να κυκλοφορήσει ντυμένος αρκεί σιγά σιγά να μπει στο κλίμα.
Το Naturist Village διαθέτει παραλία, μία μεγάλη μαρίνα, ξενοδοχείο, κάμπινγκ, διαμερίσματα, μαγαζιά, εστιατόρια, κλαμπ, μπαρ, ταχυδρομείο και τράπεζα συνολικά υπάρχουν 180 επιχειρήσεις.  Η γη ανήκε για πολλά χρόνια στην οικογένεια Oltra που καλλιεργούσε τους ελαιώνες πίσω από τους αμμόλοφους που γειτνιάζουν με την παραλία. Μετά τον Δεύτερο Παγκόσμιο Πόλεμο τα δύο αδέρφια παρατήρησαν ότι οι άνθρωποι που ανακάλυπταν την παρθένα παραλία τους έκαναν  μπάνιο και ηλιοθεραπεία γυμνοί. Οι αδελφοί Oltra σκέφτηκαν τότε την δημιουργία κάμπινγκ γυμνιστών στην γη τους. Έτσι κατασκεύασαν το υπαίθριο Oltra Club για διακοπές με σκηνές και τροχόσπιτα. Πρώτοι οι Γερμανοί και μετά Ολλανδοί τουρίστες το πλημμύρισαν.
Από το '70 και μετά ο χώρος που αποφασίστηκε να παραχωρηθεί σε όσους ήθελαν να κυκλοφορούν χωρίς τα ρούχα τους άρχισε να μεγαλώνει. Κατασκευάστηκαν κτίρια και υποδομές με τις ευλογίες της κυβέρνησης Pompidou που άρχισε να αναπτύσσει την ακτογραμμή και συμπεριέλαβε στα σχέδια της το «χωριό των γυμνιστών» που βρίσκεται σήμερα 45 χιλιόμετρα νοτιοδυτικά της πόλης Montpellier. Η ζωή εκεί προσφέρεται και για νυχτερινή ζωή, δίχως μάλιστα να χρειαστεί να σκεφτείτε τι θα φορέσετε. Το μόνο ίσως που πρέπει να ξεχάσετε περνώντας την πύλη της Πόλης των Γυμνιστών είναι το shopping therapy αφού το μόνο που δεν υπάρχει μέσα στο χωριό είναι τα καταστήματα πώλησης ρούχων. Αν λοιπόν θέλετε για κάποιο λόγο να βγείτε έξω από τα ρούχα σας μπορείτε να πάτε στην Γαλλία. Να πάρετε το τρένο από το Παρίσι ή την Λιλ και να πάτε εκεί όπου το γυμνό δεν είναι ντροπή και το δοκιμάζουν άνθρωποι κάθε ηλικίας.
Μόνο που εκεί υπάρχουν και κανόνες για τα ζευγάρια, τις οικογένειες, τους νέους και τους ηλικιωμένους που παραθερίζουν στο χωριό. Απαγορεύονται τα προκλητικά ρούχα, τα  άσεμνα αντικείμενα ενώ τρώνε πόρτα ηδονοβλεψίες και επιδειξίες που οδηγούνται στο τμήμα. Όσο για πιθανές σεξουαλικές επιθέσεις, αυτές δεν υπάρχουν τα τελευταία 40 χρόνια. 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου