Τρίτη 20 Μαΐου 2014

ΕΠΕΖΗΣΕ ΔΥΟ ΦΟΡΕΣ ΑΠΟ ΑΕΡΟΠΟΡΙΚΑ ΔΥΣΤΥΧΗΜΑΤΑ ΚΑΙ ΞΑΝΑΕΠΑΙΞΕ ΜΠΑΣΚΕΤ!

Η οικογένεια του ξεκληρίστηκε μέσα σε 8 χρόνια σε δύο διαφορετικά αεροπορικά δυστυχήματα με τον ίδιο να μένει ζωντανός ανάμεσα στα συντρίμμια. Ο νεαρός Όστιν Χατς, ο μοναδικός επιζών σε 2 αεροπορικά δυστυχήματα, όχι μόνο γύρισε από τον κάτω κόσμο αλλά κατάφερε να ξανασταθεί στα πόδια του και να ξαναπαίξει μπάσκετ έπειτα από τριετή αποχή. Η ιστορία του νεαρού Αμερικανού καλαθοσφαιριστή είναι κάτι παραπάνω από συγκλονιστική, είναι ένα πραγματικό θαύμα με την αστείρευτη επιθυμία του να ζήσει και να κάνει το όνειρο του πραγματικότητα έστω και αν έχασε όλα του τα αγαπημένα του πρόσωπα.   
Το 2003 σκοτώθηκαν η μητέρα του Τζούλι, ο 5χρονος αδερφός Ίαν και η 11χρονη αδερφή του Λίντσει από τη συντριβή του ιδιωτικού αεροπλάνου της οικογένειας στις ΗΠΑ. Ο Όστιν σώθηκε χωρίς γρατζουνιά. Το 2011 το 2ο μικρό μονοκινητήριο αεροπλάνο έπεσε κατακόρυφα σε ένα γκαράζ μέσα σε κατοικημένη περιοχή. Εκεί άφησαν την τελευταία τους πνοή ο πατέρας του, γνωστός γιατρός Δόκτωρ Στέφεν Χάτς και η 2η σύζυγος του με τον ίδιο ακριβώς τρόπο. 
Και στις δύο περιπτώσεις σκοτώθηκαν οι πιλότοι ενώ ο νεαρός παρέμεινε ζωντανός από θαύμα. Η δεύτερη τραγωδία διέκοψε την μπασκετική του καριέρα του που προδιαγραφόταν λαμπρή. Άλλωστε εκείνη η μοιραία δεύτερη πτήση έγινε για να πάνε οικογενειακώς διακοπές και να γιορτάσουν την επικείμενη μεταγραφή στο Μίσιγκαν. Ο Όστιν τραυματίστηκε πολύ σοβαρά στο κεφάλι, με όλα του τα πλευρά σπασμένα και βαρύ τραύμα στον πνεύμονα. ήταν σε κώμα για οκτώ εβδομάδες. Μόλις συνήλθε έπρεπε να ξαναμάθει πώς να περπατάει αλλά και να μιλάει ξανά αφού από το σοκ του χτυπήματος έμεινε σχεδόν φυτό. Οι γιατροί ήταν εξ αρχής πολύ δύσπιστοι για το αν θα ξαναέπαιζε ποτέ μπάσκετ.
Αφού ενημερώθηκε από ψυχολόγους για τον θάνατο του πατέρα του έβαλε ως στόχο ζωής να αποδείξει στους γιατρούς ότι δεν είχε ξοφλήσει. Δεν μπορούσε να συνηθίσει στην ιδέα ότι θα περπατούσε με μπαστουνάκι από τα 20 του χρόνια και θα ακολουθούσε διάφορες ιατρικές αγωγές. Καθισμένος στην αναπηρική του καρέκλα δήλωσε πως κάποια στιγμή θα παίξει και πάλι μπάσκετ. Άρχισε να ισορροπεί, να περπατά, και δυόμιση μήνες μετά να αθλείται. Πριν από λίγες εβδομάδες έγινε η επανεμφάνιση του στο γήπεδο μπάσκετ μέσα σε κλίμα αποθέωσης. Στο ματς του λυκείου Λογιόλα με το λύκειο του Νοτρ Νταμ, ο μελλοντικός παίκτης του Μίσιγκαν «πολιορκήθηκε» από τους συμπαίκτες του οι οποίοι εισέβαλαν στο γήπεδο παρκέ έπειτα από το πρώτο του καλάθι. Ο Όστιν τους δίδαξε με την απίστευτη περιπέτεια του ότι τίποτα δεν είναι αδύνατο.
Ο ταλαντούχος καλαθοσφαιριστής είχε κατά μέσο όρο 23,3 πόντους και 9,3 ριμπάουντ ανά αγώνα ως δευτεροετής φοιτητής και γι αυτό «δεσμεύτηκε» με το πανεπιστήμιο του Μίσιγκαν δέκα ημέρες πριν τη συντριβή του 2011. Στο πλευρό του είναι τώρα πια η γιαγιά και ο παππούς που έχουν ρίξει το βάρος στο μόνο ζωντανό νεαρό μέλος της οικογένειας Χατς. Πρόσφατα μετακόμισε από την Ιντιάνα στη Νότια Καλιφόρνια για να ζήσει με το θείο και κηδεμόνα του Michael Hatch.
Ο Όστιν δηλώνει σε όλες του τις συνεντεύξεις ότι ο Θεός έχει μονίμως το χέρι του πάνω του, έχει ένα σχέδιο για τη ζωή του και γι αυτό δεν τον άφησε να φύγει και να συναντήσει τόσο πρόωρα τα αδέρφια και τους γονείς του. 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου