Τρίτη 7 Μαΐου 2013

ΚΑΙ ΙΕΡΟΔΟΥΛΗ ΚΑΙ ΚΑΘΗΓΗΤΡΙΑ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟΥ!


Το πρωί φοιτήτρια, το βράδυ ιερόδουλη. Κι όμως η ιστορία που θα ακούσετε είναι πραγματική και η πρωταγωνίστρια από τις ΗΠΑ, Μπρουκ Μαγκνάντι, παραδέχεται ότι αμάρτησε για το διδακτορικό της. Είπε δημόσια ότι προκειμένου να ολοκληρώσει τις σπουδές της στο Λονδίνο έγινε κολ γκερλ, απέκτησε φήμη και χρήμα μέσα από το μπλογκ και τα βιβλία της και σήμερα είναι μία επιστήμονας που εργάζεται στο πανεπιστήμιο του Μπρίστολ.

Γεννημένη στις 5 Νοεμβρίου 75 μεγάλωσε με τον τοξικομανή πατέρα και την ιερόδουλη φίλη του. Η Μπρουκ κουβαλούσε τα βιώματα της και τελικά έκανε διπλή ζωή με το ψευδώνυμο μπελ ντε ζουρ. Ως φοιτήτρια δεν έβγαινε οικονομικά και έτσι δούλεψε για 14 μήνες, έως το 2004, στο πρακτορείο συνοδών πολυτελείας του Λονδίνου Barbarella. Τρία 2ωρα ραντεβού την εβδομάδα με ευκατάστατους κύριους, με τις υπηρεσίες της να κοστίζουν 370 ευρώ εκ των οποίων το 1/3 κατέληγε στις τσέπες του προαγωγού της. Η Μπρουκ έγινε πασίγνωστη με το ψευδώνυμο μπελ ντε ζουρ, η ωραία της ημέρας δηλαδή, όταν αποφάσισε να μοιραστεί τις ιστορίες της μέσω ενός μπλογκ στο διαδίκτυο. Φυσικά το όνομα το εμπνεύστηκε από το ομώνυμο μυθιστόρημα και την ταινία του 67. Οι περιπέτειες της τράβηξαν αναγνώστες από όλον τον κόσμο με αποτέλεσμα η ιστοσελίδα της να κερδίσει βραβείο. Και έτσι ήρθαν το πρώτο και μετά το 2ο της βιβλίο με τίτλο οι περιπέτειες ενός κολ γκέρλ του Λονδίνου. 

Τα βιβλία της μπήκαν στο τοπ τεν και κυκλοφόρησαν Her books have been published in the UK, US, Portugal, Spain, France, Netherlands, Sweden, Germany, Italy, Czech Republic, Romania, Russia, and China.στην Αμερική, την Ευρώπη και την Ασία. Ως μπελ ντε ζουρ πήρε στήλη στην εφημερίδα σάντει τέλεγκραφ, παράλληλα όμως είχε ήδη ξεκινήσει να εργάζεται στο τμήμα επιδημιολογίας του πανεπιστημίου του Νιούκαστλ. Το 2007 τα βιβλία της που ήταν πια μπεστ σέλερ μεταφέρθηκαν και στην τηλεόραση και η σειρά είχε μεγάλη επιτυχία για 4 σεζόν. Κι ενώ η φήμη της εξαπλωνόταν η περιέργεια για την πραγματική της ταυτότητα μεγάλωνε με τους δημοσιογράφους να προσπαθούν να την αποκαλύψουν. Μάταια όμως, γιατί πάντα έβρισκαν μπροστά τους μία εταιρία με άγνωστο ιδιοκτήτη που διαχειριζόταν τις αμοιβές της. Τελικά η ίδια αποφάσισε το 2009 να αποκαλύψει τα στοιχεία της σε συνέντευξη στους σάντει τάιμς. Ήταν 34 ετών όταν ένα από τα καλύτερα κρατημένα λογοτεχνικά μυστικά αποκαλύφθηκε. Εξήγησε ότι οι λόγοι που την ώθησαν στο αρχαιότερο επάγγελμα ήταν καθαρά οικονομικοί. μόνο άλλα δύο άτομα είχαν επίγνωση της ταυτότητάς της, ο ατζέντης και ο λογιστής, ο οποίος χειρίστηκε τις οικονομικές της συναλλαγές. Οι συνάδελφοι της στο Πανεπιστήμιο του Μπρίστολ όπου εργάζεται σήμερα αποδέχθηκαν την διπλή ζωή που έκανε  και η ίδια διδάσκει τώρα νευροτοξικολογία και επιδημιολογία χωρίς να κρύβει πια το μεγάλο μυστικό που κρατούσε στην καρδιά της.        
Το θρυλικό πια μπλογκ της μπελ ντε ζουρ δεν υπάρχει πια, αλλά η καθηγήτρια δημιούργησε δύο νέα. Το ένα ασχολείται με την σεξουαλικότητα και το άλλο με συνταγές και τρόφιμα. Τώρα ετοιμάζει ένα ακόμη βιβλίο με τίτλο ο μύθος του σεξ. Παντρεύτηκε έναν 34χρονο που γνώρισε μέσω ραντεβού σε ιστοσελίδα και όπως δήλωσε σε πρόσφατη συνέντευξη της, δεν θέλει να κάνει παιδιά γιατί η οικογένεια δεν είναι το καλύτερο πράγμα που έχει να προσφέρει στον κόσμο.   


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου