Δευτέρα 27 Μαΐου 2013

ΤΟ ΜΥΣΤΙΚΟ ΤΟΥ Dylan McDermott ΠΟΥ ΤΟΝ ΣΤΟΙΧΕΙΩΝΕ ΓΙΑ 40 ΧΡΟΝΙΑ


Ο σταρ του κινηματογράφου και της τηλεόρασης Dylan McDermott ήταν μόλις πέντε ετών όταν η μητέρα του Diane είχε πυροβοληθεί στο κεφάλι. Δεν είδε τι είχε συμβεί, επειδή τον είχε βγάλει έξω από το σπίτι, μετά από ξυλοδαρμό, ο γκάνγκστερ φίλος της. Για τέσσερις δεκαετίες, ο θάνατος της Diane McDermott είχε χαρακτηριστεί ως αυτοκτονία.
Ο ντύλαν, που είναι πλέον ένας επιτυχημένος ηθοποιός βραβευμένος με Χρυσή Σφαίρα δεν μπορούσε όλα αυτά τα χρόνια να αποδεχθεί ότι η αγαπημένη του μητέρα είχε βάλει τέλος στην ζωή της. Ακόμη και τώρα, 40 χρόνια μετά, τον στοιχειώνει η στιγμή, που ενώ στεκόταν έξω από το σπίτι του, άκουσε φωνές, και ένα πυροβολισμό, πριν η μητέρα του μεταφερθεί σε φορείο με έναν επίδεσμο γύρω από το κεφάλι της. Η υπόθεση δεν θεωρήθηκε φόνος από την αστυνομία τον Φεβρουάριο του 1967, αλλά ο ηθοποιός πίεζε εδώ και χρόνια να ανοίξουν οι αρχές εκ νέου τον φάκελο του θανάτου. Πριν από λίγες ημέρες ανακάλυψε ότι η μητέρα του δολοφονήθηκε από το φίλο της που ήταν γνωστός κακοποιός και ναρκομανής.
 Τον  Jonh Sponza, ο οποίος ως μοναδικός αυτόπτης μάρτυρας είπε στην αστυνομία ότι η φίλη του αυτοπυροβολήθηκε, ενώ προσπαθούσε να καθαρίσει το όπλο.
Η αστυνομία είχε αρχικά αρκετά στοιχεία για τον Sponza αλλά το 1972 βρέθηκε στο πορτ-μπαγκάζ ενός αυτοκινήτου νεκρός. Οι ανακολουθίες αστυνομικών και δικαστών ήταν πάρα πολλές. Ο πυροβολισμός ήταν στην αριστερή πλευρά του πίσω μέρους του κεφαλιού της Diane αλλά εκείνη ήταν δεξιόχειρας. Ο ιατροδικαστής είπε επίσης ότι το πιστόλι που βρέθηκε κοντά στο σώμα της ήταν πολύ μικρού διαμετρήματος από αυτό που την σκότωσε. Όπως όλα δείχνουν η αστυνομία δεν συνέχισε την έρευνα για τον Sponza, επειδή τον προστάτευε o πατέρας του που εργαζόταν ως δεσμοφύλακας σε φυλακή. Τα επίσημα αρχεία και οι φωτογραφίες χάθηκαν από τον φάκελο και η υπόθεση έκλεισε βιαστικά. Δημοσιεύματα της εποχής έγραφαν ότι ο γκάνγκστερ ήταν εκτός από ληστής τραπεζών και πληροφοριοδότη της αστυνομίας.
Ο Ντύλαν αμέσως μετά το φονικό πήγε μαζί με την επτά μηνών αδελφή του Robin Herrera στο σπίτι της γιαγιάς τους η οποία είπε στα δύο εγγόνια ότι η μητέρα τους ήταν τραυματισμένη στο νοσοκομείο. «Προκειμένου να επιβιώσω και να φτάσω εδώ που έχω φτάσει σήμερα, χρειάστηκε να θάψω εκείνη την περίοδο της ζωής μου βαθιά μέσα μου για 40 χρόνια λέει σε συνέντευξη του ο ντύλαν. Ο πατέρας του ήταν ιρλανδικής καταγωγής και η μητέρα του ιταλικής. Γεννήθηκε αναπάντεχα όταν η μητέρα του ήταν δεκαπέντε ετών και ο πατέρας του δεκαεπτά. Το 1967, το ζευγάρι χώρισε και τα δύο αδέρφια ζούσαν με τους συντρόφους της μητέρας τους.
ο  McDermott έχει παίξει στις «Ανθισμένες μανόλιες», έχει γίνει όμως γνωστός κυρίως στις σειρές «The practice» και «American Horror Story». Το 1995 παντρεύτηκε την ηθοποιό Σίβα Afshar Ρόουζ και απέκτησαν δύο κόρες. 14 χρόνια μετά χώρισαν και τότε αποκαλύφθηκε ένα ακόμη μυστικό για τον ντύλαν. Μέχρι την ηλικία των 30 ετών είχε εξάρτηση από το αλκοόλ. 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου