Τρίτη 14 Μαΐου 2013

ΚΙΜ ΜΠΑΣΙΝΤΖΕΡ.. ΑΠΟ ΤΗΝ ΚΟΡΥΦΗ ΣΤΗΝ ΠΤΩΧΕΥΣΗ


Απλά εκθαμβωτική, μία ξανθιά καλλονή που συγκέντρωνε την προσοχή όλων περισσότερο για την εμφάνισή της, παρά για τις υποκριτικές της ικανότητες. Μιλάμε για την Κιμ Μπάσιγκερ που μας έστειλε όλους στη δίαιτα του.. ανανά μετά την ταινία «9½ εβδομάδες» με το απόλυτο στριπτίζ της 20ετίας μπροστά στα παιχνιδιάρικα μάτια του Μίκι Ρουρκ με φόντο το ψυγείο.
Η Κιμίλα Ανν γεννήθηκε στις 8 Δεκεμβρίου του 1953 στην τζώρτζια των ΗΠΑ και ήταν το τρίτο από τα πέντε παιδιά της οικογένειας, με ρίζες από Γερμανία, Σουηδία και την ινδιάνικη φυλή των Τσερόκι. Είχε καλλιτεχνικό... DNA, αφού ο πατέρας της ήταν μουσικός της τζαζ και η μητέρα της ηθοποιός, μοντέλο και κολυμβήτρια. Η μικρή Κιμ ήταν ιδιαίτερα εσωστρεφής και υπερβολικά ντροπαλή στο σχολείο αλλά πείστηκε να αρχίσει μαθήματα μπαλέτου. Στα δεκαέξι της με ύψος 1,70 μ. είχε μεταμορφωθεί σε μια πανέμορφη κοπέλα, που σάρωνε τους τίτλους καλλιστείων ομορφιάς. Το 1970 της προσφέρθηκε συμβόλαιο στο πρακτορείο μοντέλων Ford και τρια χρόνια μετά ήταν ένα πετυχημένο Top Model, με αμοιβή 1.000 δολάρια ημερησίως και εμφανίσεις σε δεκάδες εξώφυλλα περιοδικών και εκατοντάδες διαφημίσεις.
Το 76 η Μπάσινγκερ μετακόμισε στο Λος Άντζελες με σκοπό να διακριθεί στο Χόλυγουντ. Το... αγγελικό της πρόσωπο τη βοήθησε να εισχωρήσει, αμέσως, στον κόσμο της τηλεόρασης, συμμετέχοντας στην επιτυχημένη σειρά «Οι Άγγελοι του Τσάρλι». Την περίοδο αυτή γνώρισε τον μέικαπ άρτιστ, Ρον Σνάιντερ, τον οποίο αργότερα παντρεύτηκε και έμειναν μαζί 9 χρόνια.  To 1983 κατάφερε να γίνει παγκοσμίως γνωστή στο ρόλο της Ντόμινο στην ταινία του Τζέιμς Μποντ «Ποτέ μην ξαναπείς ποτέ», δίπλα στον Σον Κόνερι. Το αποκορύφωμα βέβαια έρχεται το 1986 με την ταινία που άφησε εποχή. Οι «9½ Εβδομάδες» έσπασαν ταμεία παγκοσμίως και παρά το γεγονός ότι η Κιμ προτάθηκε για Χρυσό Βατόμουρο, οι μετοχές της ανέβηκαν στα ύψη με το αισθησιακό στριπτίζ . Το 1991, η αισθηματική κομεντί «Κυνηγώντας τη γυναίκα της ζωής μου» έμελλε να είναι σημαδιακή για την όμορφη ηθοποιό. Στα γυρίσματα το σενάριο βγήκε αληθινό και η Κιμ ερωτεύτηκε τον Άλεκ Μπόλντουιν. 
Ο γάμος κράτησε μέχρι το 2002 και απέκτησαν μία κόρη. Το 97, η καλύτερη, ίσως μέχρι τώρα, ερμηνεία της ξανθιάς ηθοποιού στο αστυνομικό θρίλερ «L.A Confidential» με συμπρωταγωνιστή τον Ράσελ Κρόου, την οδηγεί στην κατάκτηση του πρώτου της Όσκαρ Β’ Γυναικείου Ρόλου, ενώ κέρδισε και Χρυσή Σφαίρα.
Το 2000, η 59χρονη σήμερα ηθοποιός πρωταγωνίστησε στην ταινία «I Dreamed of Africa» και η αμοιβή της έφτασε τα 5 εκατομμύρια δολάρια και αμέσως μπήκε στην κατηγορία των μεγάλων ονομάτων του κινηματογράφου. Οι πλούσιες απολαβές της επέτρεψαν να αγοράσει μια ολόκληρη πόλη το Braselton, της πολιτείας που γεννήθηκε, καταβάλλοντας το ποσό των 20 εκατομμυρίων δολαρίων, με στόχο να την κάνει έναν ελκυστικό προορισμό με χολιγουντιανά στούντιο και φεστιβάλ. 
Αυτή της η κίνηση σε συνδυασμό με την απόφασή της να χρηματοδοτήσει την ταινία της «Boxing Helena» ήταν καταστροφικές και είχαν σαν αποτέλεσμα να χάσει 8,1 εκατομμύρια δολάρια, να κηρύξει πτώχευση και τελικά να πουλήσει την πόλη..

1 σχόλιο: