Τετάρτη 22 Μαΐου 2013

Ο ΠΡΩΤΟΣ ΤΡΑΝΣΕΞΟΥΑΛ ΠΟΥ ΠΑΝΤΡΕΥΤΗΚΕ ΛΟΡΔΟ!


Στις μέρες της δόξας της η Αpril Ashley, υπήρξε ένα από τα πιο διάσημα μοντέλα της Vogue και κατάφερε να ξελογιάσει διάσημους άντρες όπως ο Omar Sharif και ο Peter O’Toole ενώ τράβηξε το ενδιαφέρον μεγάλων καλλιτεχνών όπως του Salvador Dali και του Pablo Picasso οι οποίοι θέλησαν να την ζωγραφίσουν. Ήταν περιζήτητη στον χώρο του μόντελινγκ και ως νούμερο ένα στην μεγάλη Βρετανία έβγαζε υπέρογκα ποσά από τις αμοιβές της την δεκαετία του 50. Όμως τον Νοέμβριο του 61, Ο λαμπερός της κόσμος καταρρίφθηκε μέσα σε μια μέρα, όταν ένας «φίλος» πούλησε την ιστορία της στον Τύπο και αποκάλυψε στις εφημερίδες το μεγάλο της μυστικό!. Ένα μεγάλο σκάνδαλο ήρθε να συγκλονίσει το Λονδίνο!. Η πανέμορφη μελαχρινή April ήταν άντρας που γεννήθηκε το 1935 ως George Jamieson!.


Αυτό που δεν γνώριζαν οι περισσότεροι όμως είναι τα πολύ δύσκολα παιδικά και εφηβικά της χρόνια που περιλαμβάνουν μεγάλα προβλήματα υγείας, ένα βιασμό και μία απόπειρα αυτοκτονίας. Γεννήθηκε στο Λίβερπουλ και ήταν ένα από τα έξι παιδιά της οικογένειας τζέιμισον. Εκ γενετής είχε ανεπάρκεια ασβεστίου και έκανε ενέσεις. Μελαχρινός, αδύνατος και θηλυπρεπής, ο μικρός Τζορτζ Τζέιμσον γίνεται ο περίγελος των συμμαθητών του που τον χτυπούν σχεδόν επί καθημερινής βάσεως. Στα 15 του, σε μια μάταιη προσπάθεια να γίνει άνδρας, εντάσσεται στο εμπορικό ναυτικό. Επειτα από δύο χρόνια στη θάλασσα, ο Τζορτζ αποπειράται να αυτοκτονήσει. Δεν τα καταφέρνει, απολύεται και αφού κάνει δύο ακόμη αποτυχημένες προσπάθειες να τερματίσει τη ζωή του, καταλήγει σε ψυχιατρική κλινική. ήδη είχε διαπιστώσει το υπανάπτυκτο σύστημα των γεννητικών του οργάνων.
Στην αυτοβιογραφία αναφέρει και την ιστορία του βιασμού από έναν τρόφιμο του ψυχιατρείου Αυτή η σεξουαλική κακοποίηση τον άλλαξε εντελώς τον εσωτερικό κόσμο. Μετακόμισε στο Λονδίνο το 1950 και στην συνέχεια στο Παρίσι 5 χρόνια μετά όπου έπιασε δουλεία ως τρανσέξουαλ χορεύτρια σε καμπαρέ χωρίς να αποκαλύπτει την πραγματική ταυτότητα.
Έκανε αλλαγή φύλου στη Καζαμπλάνκα το 1960 σε μία 7ωρη επέμβαση, αφού πριν είχε καταφέρει να συγκεντρώσει 3.000 λίρες. Μετά την επέμβαση αλλαγής φύλλου στο μαρόκο, ο Τζορτζ μεταμορφώνεται στην πανέμορφη Εϊπριλ και επιστρέφει στο Λονδίνο, όπου γνωρίζει τεράστια επιτυχία ως μοντέλο και ως ηθοποιός με έναν μικρό ρόλο στην ταινία του Νόρμαν Πάναμα «Στον δρόμο προς το Χονγκ Κονγκ», με τους Μπομπ Χόουπ και Μπινγκ Κρόσμπι. το διάσημο πια πρόσωπο της, ζήλευαν οι γυναίκες και ποθούσαν οι άντρες. Κι όμως παρά τις ενστάσεις δεν δίστασε να παντρευτεί τον  λόρδο Arthur Cameron Corbett  το 1963 και να μπει στην καλή κοινωνία.
Ο γάμος με τον λόρδο και το πολύκροτο διαζύγιο τους, μέσω της ακυρότητας του μυστηρίου το 1969, έγιναν μεγάλο θέμα στις εφημερίδες. Ο γάμος δεν ήταν νόμιμος αφού στα χαρτιά η April ήταν άντρας!. Στο βιβλίο της η έιπριλ αποκαλύπτει πως  ήξερε από πολύ νωρίς ότι ήταν μια γυναίκα και ότι δεν θα μπορούσε να ζήσει σε ένα ανδρικό σώμα. Η επιλογή της ήταν μονόδρομος.

Την δεκαετία του 80 η Ashley έκανε τον δεύτερο της γάμο ενώ το 2005, μετά από ψήφιση νόμου αναγνωρίστηκε ως γυναίκα και εκδόθηκε νέο πιστοποιητικό γέννησης. Τώρα η 77χρονη δίνει διαλέξεις στην Αγγλία υπέρ των δικαιωμάτων των ομοφυλόφιλων και ζει μόνη της στο Φούλαμ
Μάλιστα τιμήθηκε για τον αγώνα της με τον τίτλο του μέλους του Τάγματος της Βρετανικής Αυτοκρατορίας.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου