Παρασκευή 10 Μαΐου 2013

ΑΝΝΑ ΤΣΑΠΜΑΝ.. Η ΣΕΞΥ ΡΩΣΙΔΑ ΚΑΤΑΣΚΟΠΟΣ


Αφού την απέλασαν από τις ΗΠΑ για κατασκοπεία και αρνήθηκε να της δώσει άσυλο το Λονδίνο, η κοκκινομάλλα ‘Άν Τσάπμαν, άρχισε ήδη να εξαργυρώνει τον ντόρο που δημιουργήθηκε γύρω από την ιστορία της με αποκαλυπτικές φωτογραφίσεις και πασαρέλα ενώ ήδη δέχεται πιέσεις για κινηματογραφικό ντεμπούτο. Η όμορφη Anna Vasiλεβνα κουσιένκο, είχε συλληφθεί μαζί με άλλους 10 κατασκόπους της πρώην KGB από το FBI για κατασκοπεία στις Ηνωμένες Πολιτείες. Οι ρώσοι κατάσκοποι έμεναν μόνιμα εκεί, είχαν φτιάξει τις ζωές τους δημιουργώντας οικογένειες και ήταν όλοι πολίτες υπεράνω υποψίας. Για να πιαστεί επ’ αυτοφώρω η Τσάπμαν, οι Αμερικανοί της έστησαν παγίδα προσποιούμενοι τον σύνδεσμό της που θα της ανέθετε καινούργια αποστολή, για να αποσπάσει πολύτιμους κωδικούς υπολογιστών.
Αυτό που ακούτε δεν είναι μυθιστόρημα κατασκόπων του ψυχρού πολέμου γιατί πολύ απλά αυτά που βλέπαμε σε ταινίες  γίνονται τελικά και στην πραγματικότητα. Και η υπόθεση τα έχει όλα, όπως στις περιπέτειες του Τζέιμς Μπόντ, όμορφες και σέξι γυναίκες, Ρώσοι και αμερικανοί ανώτεροι κυβερνητικοί εκπρόσωποι, διπλοί πράκτορες, KGB, FBI και CIA θύμισαν την εποχή του Ψυχρού Πολέμου. Η πανέμορφη Άννα Τσάπμαν, διαζευγμένη και πολύ ευκατάστατη έπειτα από την περιουσία που διεκδίκησε και πήρε από τον πρώην άντρα της, γεννήθηκε το 1982 και ο πατέρας της εργαζόταν στην Σοβιετική πρεσβεία στο Ναϊρόμπι της Κένυας ως ανώτερο στέλεχος της KGB. Η άννα πήρε master στα οικονομικά από το Πανεπιστήμιο της Μόσχας και μετακόμισε στο Λονδίνο το 2003 για να εργαστεί σε μεγάλη τράπεζα. Συναντήθηκε με τον επιχειρηματία Alex Chapman σε rave party το 2001 και παντρεύτηκε λίγο αργότερα στη Μόσχα. Έτσι απέκτησε διπλή υπηκοότητα και μετά το διαζύγιο της εγκαταστάθηκε στις ΗΠΑ.
Η Άννα είχε κινήσει τις υποψίες της Αμερικανικής υπηρεσίας ασφαλείας και ήταν υπό παρακολούθηση λόγω κυρίως του παρελθόντος του πατέρα της. Από την παρακολούθηση της τον Ιούνιο του 2011 διαπιστώθηκε ότι πήγαινε σε κεντρικό βιβλιοπωλείο και μέσω lap-top αντάλλαζε μηνύματα με κυβερνητικό ανώτερο στέλεχος της Ρωσικής κυβέρνησης. Έτσι ΣΙΑ ΚΑΙ ΦΒΙ της έστησαν παγίδα. ένας αμερικανός πράκτορας προσποιήθηκε πως είναι Ρώσος και έδωσε στην Άννα μια νέα αποστολή. Να παραδώσει ή ίδια ένα πλαστό διαβατήριο και ένα lap-top σε έναν άλλο θηλυκό πράκτορα. Η σύλληψη της έγινε πρωτοσέλιδο όχι τόσο για την ουσία της πράξης της, όσο για τα ιδιαίτερα της κάλλη που έκαναν τα σκανδαλοθηρικά κυρίως έντυπα να ψάχνουν την πραγματική ταυτότητα της. Έτσι έγινε η πρώτη κατάσκοπος που ο λαός δεν αποδοκίμασε αλλά την λάτρεψε. Οι συλληφθέντες απελάθηκαν στη Ρωσία στο πλαίσιο της ανταλλαγής με 4 αμερικανούς που ήταν κατηγορούμενοι για τον ίδιο λόγο. H πρώην κατάσκοπος έχει δει τα τελευταία χρόνια τις μετοχές της να ανεβαίνουν κατακόρυφα και να γίνεται περιζήτητη. μόντελινγκ, φωτογραφήσεις σε περιοδικά, και διαλέξεις για την κατασκοπεία.
Τα αμερικανικά μμε την κυνήγησαν ενώ στην πατρίδα της έγινε σύγχρονη ηρωίδα. Τον Δεκέμβρη του 2010 η Τσάπμαν μπήκε στο κοινοβούλιο ενώ την επόμενη χρονιά άρχισε την παρουσίαση εβδομαδιαίας εκπομπής στην τηλεόραση. 
Σήμερα έχει κτηματομεσιτική εταιρία, γράφει άρθρα σε ρωσική εφημερίδα ενώ τον υπόλοιπο της χρόνο τον διαθέτει για τον φιλανθρωπικό οργανισμό που έχει ιδρύσει η ίδια, για φτωχά παιδιά που έχουν προβλήματα όρασης.



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου