Τετάρτη 22 Μαΐου 2013

Ο ΖΙΓΚΟΛΟ ΤΟΥ ΧΟΛΙΓΟΥΝΤ


Ονομάζεται Σκότι Μπάουερς και στα 88 του χρόνια ήρθε να ταράξει τα νερά του Χόλυγουντ. Ο Αμερικανός πρώην πεζοναύτης που έγινε ζιγκο
λό την δεκαετία του 40, αποκαλύπτει σε ένα βιβλίο φωτιά τις ερωτικές περιπέτειες που ισχυρίζεται ότι είχε με πλήθος διάσημων σταρ ακόμη και με το βρετανικό βασιλικό ζεύγος, τον εδουάρδο τον 8ο και την γυναίκα του Wallis Simpson. Στο βιβλίο των 286 σελίδων με τίτλο «Full Service: Οι περιπέτειές μου στο Χόλιγουντ και η Μυστική Σεξουαλική Ζωή των Σταρ», ο Μπαουερς ρίχνει φως σε ένα δίκτυο πορνείας που είχε «εξυπηρετήσει» όπως λέει, γνωστούς ηθοποιούς αλλά και τον σκηνοθέτη Τζορτζ Κιούκορ και τη τραγουδίστρια Εντίθ Πιαφ.
Ο 88χρονος υποστηρίζει ότι κοιμήθηκε με την elite του Hollywood, Μάλιστα, σε κάποιες από τις εν λόγω περιπέτειες συμμετείχαν περισσότερα από δύο άτομα, ενώ οι επαφές δεν ήταν μόνο αμφισεξουαλικού αλλά και ομοφυλοφιλικού τύπου κυρίως με τους Κάρι Γκραντ, Ροκ Χάντσον και Σπένσερ Τρέισι. Στο βιβλίο που βάζει φωτιά στην μέκκα του κινηματογράφου, περιγράφει με μπόλικες, άκρως πιπεράτες λεπτομέρειες  φοβερές ερωτικές περιπέτειες που θα ζήλευαν ακόμη και ο (μυθιστορηματικός) Δον Ζουάν και ο (ιστορικά υπαρκτός) Καζανόβας. Συνήθιζε, λεέι, να βρίσκει ερωτικούς συντρόφους για τις ηθοποιούς  Ρίτα Χέιγουορθ και Βίβιαν Λι. 
Είχε κανονίσει σεξουαλικά ραντεβού με 150 διαφορετικές γυναίκες για την Κάθριν Χέπμπορν, η οποία όπως αναφέρει στο βιβλίο της άρεσαν οι γυναίκες. Παρέμεινε σιωπηλός τόσα χρόνια επειδή δεν ήθελε να πληγώσει αυτούς τους ανθρώπους δηλώνει τώρα ο Μπαουερς, ο οποίος τονίζει ότι ο λόγος της κυκλοφορίας του επίμαχου «ροζ» βιβλίου δεν είναι τα χρήματα αλλά δεν πείθει και πολλούς.
όλα ξεκίνησαν το 1946, όταν ήταν μόλις 23ων χρόνων. Έχοντας απολυθεί από τους πεζοναύτες αμέσως μετά το Β' Παγκόσμιο Πόλεμο, έπιασε δουλειά σε ένα βενζινάδικο στο Χόλιγουντ. Μία ημέρα τον πλησίασε ο ηθοποιός Γουόλτερ Πίτζον, προσφέροντάς του ένα χαρτονόμισμα των 20 δολαρίων για να κάνει σεξ μαζί του. Εκείνος δέχθηκε και σύντομα πλήθη αστέρων του Χόλιγουντ έσπευδαν στο βενζινάδικο για να κλείσουν ραντεβού με τον γυμνασμένο νεαρό πρώην πεζοναύτη. Αρκετές φορές μπήκε στο στόχαστρο της αστυνομίας αλλά δεν συνελήφθη γιατί δεν κρατούσε ατζέντα με διευθύνσεις, τηλέφωνα ή ραντεβού. Το 1950 παραιτήθηκε από τη δουλειά του στο βενζινάδικο και για τα επόμενα 20 χρόνια κέρδιζε τα προς το ζην δουλεύοντας ως ζιγκολό. Ο Μπαουερς, ο οποίος δηλώνει ότι προτιμάει τη συντροφιά των γυναικών, συνέχισε αυτόν τον ανορθόδοξο τρόπο ζωής μέχρι τις αρχές τις δεκαετίας του 1980, όταν και παντρεύτηκε. Ωστόσο, όπως γράφει στο βιβλίο, ήταν το ξέσπασμα της επιδημίας του AIDS που τον ώθησε να σταματήσει και στράφηκε σε άλλες βιοποριστικές δραστηριότητες όπως του μπάρμαν και του μηχανικού αυτοκινήτων.


Σήμερα ο πρώην πεζοναύτης ζει στους λόφους του Χόλιγουντ με τη σύζυγό του Λόις και δεν προλαβαίνει να δίνει συνεντεύξεις. Το βιβλίο γράφτηκε με την συμβολή του λάιονελ φρίντμπεργκ, γνωστού δημιουργού ντοκιμαντέρ, και αναμένεται να πουλήσει εκατομμύρια αντίτυπα σε όλο τον κόσμο αρκεί οι συγγραφείς να βρουν συμβιβαστική λύση με τους συγγενείς των σταρ που θίγονται μετά θάνατο και ήδη κινούνται νομικά εναντίον.  

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου