Τετάρτη 3 Δεκεμβρίου 2014

ΒΡΕΤΑΝΟΣ ΕΚΑΤΟΜΜΥΡΙΟΥΧΟΣ ΤΑ ΠΟΥΛΗΣΕ ΟΛΑ ΚΑΙ ΠΗΓΕ ΣΤΗΝ ΦΥΛΗ ΤΩΝ ΜΑΣΑΙ!

Ζούσε μία συνηθισμένη ζωή εκατομμυριούχου, μέχρι τη στιγμή που αποφάσισε ότι θέλει να γίνει ο πρώτος λευκός που θα περάσει την τελετή μύησης στη φυλή των Μασάι. Έκανε όσα υπαγόρευε η παράδοση και όταν επέστρεψε στο Μπρίστολ κυκλοφορούσε με ένα ύφασμα τυλιγμένο γύρω του και σανδάλια. Τελικά άφησε την έπαυλή του στη Βρετανία και εγκαταστάθηκε στην Κένυα, όπου ζει σε μία καλύβα από λάσπη. Αυτός είναι ο εκκεντρικός εκατομμυριούχος που αγάπησαν οι Μασάι, ο  Γκράχαμ Πέντριλ.
Όταν κάποιος γυρίζει από την Κένυα στις αποσκευές του, εκτός από τα αναμνηστικά θα έχει γεμίσει και την ψηφιακή μηχανή με χιλιάδες φωτογραφίες. Ο 63χρόνος έμπορος αντικών και έργων τέχνης όμως γοητεύτηκε τόσο πολύ από την ζωή στην Αφρική που γύρισε "βραβευμένος" από τους Μασάι. Επηρεασμένος από τον πολιτισμό τους δηλώνει τώρα πως θα πουλήσει την θαυμάσια βίλα του για να φύγει πίσω στην Κένυα ενώ  προς το παρόν όταν είναι στην Μ. Βρετανία πάει στα επαγγελματικά ραντεβού με την χαρακτηριστική στολή των Μασάι.
Το ταξίδι για σαφάρι στην άγρια Αφρική με τις καμηλοπαρδάλεις και τα λιοντάρια, έμελλε να του αλλάξει την κοσμοθεωρία. Ο 63χρονος εργένης πήγε για τουρισμό και ενεπλάκη σε ένα επεισόδιο με δύο βίαιες φυλές Μασάι, έκανε τον ειρηνοποιό και τελικά πήρε τον τίτλο του γέροντα της μιας φυλής αφού θυσίασαν μια αγελάδα προς τιμήν του. μάλιστα του έδωσαν το όνομα Σιπαρό που σημαίνει γενναίος. Φορώντας την ρόμπα και σανδάλια άρχισε να κυκλοφορεί σε κεντρικούς δρόμους της πατρίδας του με τους υπόλοιπους Βρετανούς να τον κοιτάζουν κάπως περίεργα.  Όταν όμως τον αναγνωρίζουν του φέρονται ευγενικά γιατί ο Πέντριλ δεν είναι τυχαίος. Το αρχοντικό του στο βόρειο Μπρίστολ κατασκευάστηκε το 1891 ως ένα εκπαιδευτικό ινστιτούτο ενηλίκων. Έγινε νοσοκομείο και τελικά εξοχικό σπίτι το 1910. Ως ιδιωτική κατοικία του Graham Pendrill, ο πύργος που περιλαμβάνει 12 υπνοδωμάτια και ένα ρολόι κατασκευασμένο το 1892, είναι από τα πιο σπουδαία αξιοθέατα στην περιοχή. 
Σκοπός του Graham Pendrill είναι πριν αποχωρίσει για την Αφρική να μετατρέψει τα πολλά δωμάτια του αρχοντικού του 19ου αιώνα, σε ένα άνετο κινηματογράφο και θέατρο 60 θέσεων, πλούσια διακοσμημένο από τις δεκαετίες '40 και '50. Στο σινεμά του Tower House κινηματογράφου θα παίζουν μόνο διαχρονικές ταινίες έως και την δεκαετία του '60 .εάν όλα πάνε καλά ο κινηματογράφος θα ανοίξει τις πόρτες του το καλοκαίρι. Ο Πέντριλ έκανε τους Βρετανούς δημοσιογράφους να στείλουν αποστολή στο Ναιρόμπι και το χωριό Oldonyo Onyokie 50 μίλια νότια της πρωτεύουσας για να δουν πώς οι ντόπιοι υποδέχτηκαν ένα λευκό άνδρα στην καθημερινότητα τους. Οι γηραιότεροι αμφιβάλλουν ότι θα είναι σε θέση να αντεπεξέλθει στις συνθήκες διαβίωσης όπως την ακαθαρσίας λόγω έλλειψης νερού, τον καύσωνα ή τις ασθένειες. Κι όμως ο Πέντριλ όχι μόνο έβαλε αγγελία £ 1.200.000 για το σπίτι του, αλλά ανακοίνωσε την αποχώρηση του και στην κοπέλα του Natalie 34 ετών και στην ηλικιωμένη μητέρα του..
  

Το χωριό έχει μικρά σπιτάκια από λάσπη με αχυρένιες σκεπές και κάποιες τσίγκινες παράγκες. Παρά το ειδυλλιακό περιβάλλον, η φτώχεια είναι ολοφάνερη και η μόνη πηγή απασχόλησης εκτός της εκτροφής ζώων είναι ένα κοντινό εργοστάσιο επεξεργασίας άλατος. Εκείνος όμως θα βοηθήσει με τα χρήματα του τις υποδομές.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου