Παρασκευή 12 Δεκεμβρίου 2014

ΜΕΤΑΝΙΩΜΕΝΟΣ ΝΕΟΝΑΖΙ ΑΦΑΙΡΕΣΕ ΟΛΑ ΤΑ ΣΥΜΒΟΛΑ- ΤΑΤΟΥΑΖ

Δεκάδες τατουάζ του μίσους, κάποτε «κοσμούσαν» το πρόσωπο και το σώμα του Μπάιρον Γουίντνερ και έδειχναν το μίσος που φώλιαζε στην καρδιά του για τους αλλοδαπούς. ήταν ένας από τους πιο βίαιους και ακραίους ναζιστές που έγινε νομοταγής πολίτης, ευτυχισμένος πατέρας, σύζυγος και ενεργό μέλος της κοινότητάς του. Δείτε βήμα βήμα η μεταμόρφωση του μετανιωμένου Αμερικανού ρατσιστή και μέλους ομάδας νεοναζί, που υπέμεινε ένα πραγματικό μαρτύριο με 25 εγχειρίσεις μέσα σε διάστημα 16 μηνών για να καθαρίσει το πρόσωπό του από τα τατουάζ και να γυρίσει σελίδα στην ζωή του. 
Κατά τη σκοτεινή περίοδο της ζωής του η σύζυγός του Τζούλι ζούσε με τον τρόμο και την απόγνωση. Και οι 2 ήταν μέλη του εθνικιστικού κινήματος της Εθνικής Συμμαχίας και ιδρυτές συμμορίας μέχρι το 2006 που παντρεύτηκαν και αποφάσισαν να βάλουν τέλος στο ρατσιστικό παρελθόν και να εγκατασταθούν σε μια φιλήσυχη γειτονιά. Και όλα αυτά χάρη στην ηρωική σύζυγο που ήθελε να ζήσει, πια, μια φυσιολογική ζωή με τον άντρα της και τα παιδιά τους. Το ρατσιστικό παρελθόν όμως, τους «κυνηγούσε». Ο Γουίντνερ προσπαθούσε να βρει δουλειά, αλλά με τα τατουάζ του μίσους να είναι σε όλο το πρόσωπό του, όλοι έβλεπαν μπροστά τους έναν κακοποιό. Έτσι μέσα στην απόγνωση, έφτασε η στιγμή της μεγάλης απόφασης. Ο 43χρονος ήξερε πως έπρεπε να απαλλαγεί από τα τατουάζ με το αιματοβαμμένο ξυράφι, τις σβάστικες, τις λέξεις μίσους και την σφραγίδα της συμμορίας του. ένα εγχείρημα δύσκολο και ακριβό.
Βρέθηκε στα πρόθυρα της αυτοκτονίας, ήταν απόλυτα έτοιμος να περιλούσει το πρόσωπό του με οξύ εξομολογείται στο ντοκιμαντέρ και τότε η γυναίκα του αποφάσισε να κάνει κάτι που παλιότερα θα φάνταζε αδιανόητο. Ζήτησε βοήθεια από τον ορκισμένο εχθρό του άνδρα της, τον ακτιβιστή Ντάριλ Λιμοντ Τζέκινς κι εκείνος, δεν αρνήθηκε. Τους παρέπεμψε σε έναν πρώην νεοναζί πεζοναύτη τον Τι Τζέι Λέιντεν, που είχε εγκαταλείψει το κίνημα των σκινχεντ το 1996 και αφαίρεσε όλα τα τατουάζ. Εκείνος τους βρήκε την χορηγία των 35 χιλ. δολαρίων από ανώνυμο Αμερικανό που συγκινήθηκε από την ιστορία του ζευγαριού. 
Την άνοιξη του 2008 μετακόμισαν στο Τενεσί και απευθύνθηκαν στον επικεφαλής γιατρό του τμήματος πλαστικής χειρουργικής στο νοσοκομείο της Νάσβιλ. Ο γιατρός τον προειδοποίησε πως η αφαίρεση των τατουάζ θα ήταν επίπονη διαδικασία και στις 22 Ιουνίου του 2009 έκανε το πρώτο χειρουργείο. Το πρόσωπό του πρήστηκε, το κάψιμο ήταν ανυπόφορο, τα μάτια του ήταν μαύρα και τα χέρια του φουσκωμένα σαν γάντια του μποξ. Χρειάστηκαν 16 μήνες και 25 εγχειρήσεις για να εξαφανιστούν τα τατουάζ από το πρόσωπο του Μπάιρον Γουίντνερ, για να έρθει η λύτρωση. 
Ο 43χρονος κατάφερε με επιμονή και υπομονή να βγει από το αδιέξοδο και μετά από πολυετή αναζήτηση, ρατσιστικές απειλές προς το πρόσωπό του και άγριων επιθέσεων για το ναζιστικό του παρελθόν, κατάφερε να κερδίσει μια θέση στην κοινωνία απαλλαγμένος από τις «ουλές» του. πόνος, πλαστικές επεμβάσεις, λέιζερ για την αφαίρεση των τατουάζ μα πάνω απ όλα επανεκκίνηση του μυαλού και αποβολή του μίσους ήταν η αιτίες που έσωσε τον Μπάιρον, την γυναίκα του, τον 4χρονο γιο τους αλλά και τα υπόλοιπα 4 παιδιά της Τζούλι από τον πρώτο της γάμο. Η οικογένεια ενωμένη και ο πατέρας μετανιωμένος για τις πράξεις του παρελθόντος.  



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου