Παρασκευή 6 Φεβρουαρίου 2015

ΑΠΟΚΑΛΥΦΘΗΚΕ Ο SERIAL KILLER ZODIAC ΠΟΥ ΣΚΟΤΩΣΕ 40 ΑΝΘΡΩΠΟΥΣ ΣΤΑ 60΄ς ΣΤΙΣ ΗΠΑ!

Ποιος είναι ο Zodiac, ο περίφημος serial killer της δεκαετίας του '60 που αναστάτωσε τις ΗΠΑ και δεν συνελήφθη ποτέ;. η ιστορία του διαβόητου Αμερικανού δολοφόνου που είχε σκοτώσει περισσότερους από 40 ανθρώπους και έγινε χολιγουντιανή ταινία με πρωταγωνιστές τους Robert Downey Jr και Jake Gyllenhaal το 2007, έρχεται και πάλι στο προσκήνιο με το βιβλίο του Gary Stewart στο οποίο γράφει ότι ο Ζόντιακ, ο Τζακ ο αντεροβγάλτης της Αμερικής, ήταν βιολογικός του πατέρας.
Εδώ και δέκα χρόνια ο 50χρονος αναζητούσε τις ρίζες του όπως εξιστορεί στο βιβλίο του. Γεννήθηκε στη Νέα Ορλεάνη και αμέσως εγκαταλείφθηκε σε κλιμακοστάσιο πολυκατοικίας, ενώ λίγο αργότερα δόθηκε για υιοθεσία. Η επικοινωνία με την βιολογική του μητέρα Judy, πριν ακριβώς δέκα χρόνια, ήταν το έναυσμα για να αρχίσει να αναζητά τον βιολογικό του πατέρα και έτσι έφθασε στον Zodiac. Η μητέρα του ήταν 14 ετών όταν το έσκασε από το σπίτι της με τον 27χρονο έμπορο βιβλίων Earl Van Best. Έμεινε έγκυος και γέννησε το παιδί τους κρυφά από την οικογένεια της στη Νέα Ορλεάνη τον Φεβρουάριο του 1963 και το εγκατέλειψε σε μια πολυκατοικία. Οι γονείς της όμως κυνήγησαν τον Μπεστ ο οποίος συνελήφθη με την κατηγορία του βιασμού ανηλίκου και πέρασε αρκετά χρόνια σε φυλακή υψίστης ασφαλείας.
Ο 50χρονος Γκάρυ συνομίλησε με 500 άτομα, πήρε συνεντεύξεις από ειδικούς επιστήμονες, απόστρατους αστυνομικούς και ιατροδικαστές για να φτιάξει το προφίλ του δράστη. Οι γραφολόγοι είπαν ότι ο Ζόντιακ είχε "σχεδόν" το ίδιο γραφικό χαρακτήρα με τον πατέρα του Στιούαρτ. Όμως επισήμως η αστυνομία του Σαν Φρανσίσκο δεν τον αφήνει να συγκρίνει το DNA του με τα στοιχεία που έχει στο αρχείο της για το Zodiac. Μετά από κάθε έγκλημα που έκανε συνήθιζε να στέλνει ειρωνικά γράμματα στην αστυνομία, αλλά και δέματα με ματωμένα ρούχα των θυμάτων του!. Ο Zodiac είχε αρχίσει τις κατά συρροή δολοφονίες επιτιθέμενος σε ζευγάρι που βρισκόταν σε πάρκο πριν από 40 χρόνια.
Κατάφερε οχτώ μαχαιριές στα θύματά του αλλά ο άνδρας, ο Bryan Hartnell κατόρθωσε να επιζήσει, ενώ η φίλη του λίγο μετά την επίθεση εξέπνευσε στο νοσοκομείο. Ο Hartnell κατέθεσε ότι ο  δολοφόνος ήταν μια απόκοσμη μορφή που φορούσε μαύρη κουκούλα και μαύρο πουκάμισο. Έως τώρα 7 φόνοι συνδέονται μεταξύ τους με τον δολοφόνο από τα στοιχεία που έχει η αστυνομία.
Τον Δεκέμβριο του 68 οι φοιτητές Μπέτι Λου Τζένσεν και Ντέιβιντ Φάραντεϊ είχαν βγει το πρώτο τους ραντεβού με το αυτοκίνητο της μητέρας του αγοριού. Σταμάτησαν σε ένα σημείο όπου σύχναζαν νεαροί εραστές και μία ώρα αργότερα  ένας περαστικός βρήκε τα πτώματά τους. Οι αρχές άρχισαν να ανησυχούν για νέες δολοφονίες όταν ο δράστης άρχισε να στέλνει κωδικοποιημένα γράμματα σε διαφορετικές εφημερίδες, αναφέροντας λεπτομέρειες που μόνον ο δολοφόνος θα μπορούσε να γνωρίζει. Στις επιστολές αποκάλυπτε ένα μόνο κομμάτι του κώδικα ο οποίος θα πρόδιδε σταδιακά την ταυτότητά του. Ο κώδικας αποτελείτο από ελληνικά, αστρολογικά και καιρικά σύμβολα, χαρακτήρες αλφαβήτου, σύμβολα ναυτικών όπως και του κώδικα Μορς. H αποκωδικοποίηση ενός εκ των τεσσάρων σημειωμάτων προκάλεσε ανατριχίλα.«Μου αρέσει να σκοτώνω ανθρώπους γιατί έχει πολύ πλάκα. Έχει πιο πολύ πλάκα από το κυνήγι, γιατί ο άνθρωπος είναι το πιο επικίνδυνο ζώο απ' όλα. Δεν θα σας πω το όνομά μου, γιατί θα προσπαθήσετε να με κάνετε να σταματήσω να συλλέγω σκλάβους για τη μετέπειτα ζωή στον παράδεισο», έγραφε τότε ο Zodiac! 
Ο Stewart γράφει στο βιβλίο του ότι ο πατέρας του δεν βρίσκεται πια στη ζωή από το 1984.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου