Τετάρτη 20 Νοεμβρίου 2013

ΣΑΛΟΣ ΜΕ ΤΟ ΝΕΟ ΒΙΒΛΙΟ ΓΙΑ ΤΙΣ ΟΜΟΦΥΛΟΦΙΛΙΚΕΣ ΤΑΣΕΙΣ ΤΗΣ Μ. ΜΟΝΡΟΕ

Η Μέριλιν είναι αναμφισβήτητα ένα από τα πρόσωπα που πουλούν περισσότερο μετά το θάνατό τους. Η ανασφαλής και προβληματική Αμερικανίδα ηθοποιός, που έγινε το απόλυτο sex symbol, ίσως δεν φαντάστηκε ποτέ ότι η ζωή της, ακόμα και 50 χρόνια μετά το θάνατό της, θα συνέχιζε να απασχολεί. Ένα νέο βιογραφικό βιβλίο ήρθε να προστεθεί στα τόσα άλλα και να κάνει πάταγο. Γιατί το συγκεκριμένο με τίτλο Μέριλιν Μονρόε ιδιωτικό και απόρρητο, υποστηρίζει ότι η ξανθιά θεά ένιωθε έλξη για τις γυναίκες και είχε συνάψει αρκετές σχέσεις με το ίδιο φύλο. Η συγγραφέας του βιβλίου ισχυρίζεται ότι ήρθαν στα χέρια της απόρρητες συνομιλίες της ηθοποιού με τον ψυχαναλυτή της Ralph Greenson, ο οποίος πέθανε το 1979, και στη συνέχεια διασταύρωσε αυτές τις πληροφορίες με ανθρώπους από το κοντινό της περιβάλλον. 


Εκτός από το ότι είχε σχέσεις με αμέτρητους άντρες,  διατηρούσε συχνά παράλληλους δεσμούς, μεθούσε συνέχεια, έπαιρνε ψυχοφάρμακα και κάπνιζε ουσίες, στο βιβλίο αυτό μαθαίνουμε ότι είχε και ιδιαίτερες ερωτικές επιθυμίες για τις γυναίκες. Εκεί στον περιβόητο καναπέ του ψυχαναλυτή, η Marilyn αποκάλυψε εκτός των άλλων ότι είχε σεξουαλικές σχέσεις με τις ηθοποιούς Marlene Dietrich, Joan Crawford, Barbara Stanwyck αλλά και ένα one night stand, με την Elizabeth Taylor, την οποία παρεμπιπτόντως ζήλευε πολύ για το υψηλό κασέ που είχε. Βλέπεται η Λίζ έπαιρνε 1 εκ. δολάρια την ταινία και η Μονρόε μόλις 100 χιλιάδες. Για την Taylor φέρεται να είπε: "Συναντηθήκαμε στην πρεμιέρα του show του Φράνκ Σινάτρα στο Las Vegas. Το άγγιγμα της ήταν ηλεκτρικό. Αλλά ήθελα να δω πόσο μακριά θα το πάει η σκύλα, όπως την χαρακτηρίζει. Την ανάγκασα να κάνει εκείνη όλη την ερωτική δουλειά". για την Crawford εκμυστηρεύτηκε: «Πήγαμε στην κρεβατοκάμαρά της. Η Joan είχε ένα γιγαντιαίο οργασμό και άρχισε να ουρλιάζει σαν μανιακή». H Marilyn σε αυτές τις περιβόητες συνομιλίες με τον ψυχοθεραπευτή της φαίνεται να του είπε επίσης ότι δεν είχε νιώσει ποτέ οργασμό με άντρα και ότι δεν είχε σεξουαλική σχέση με κανέναν από τους αδελφούς Kennedy.
Οι εμμονές της ήταν δύο αλλά δεν μπορούσε να τις κατακτήσει. Η Betty Grable, την οποία καταδίωκε για να κάνουν σχέση, αλλά και η Judi Garland, μητέρα της Λάιζα Μινέλι. Αυτέ τις έντονες λεσβιακές τάσεις φαίνεται πως τις είχε σε όλη την διάρκεια της ζωής της αφού εκτός από τις συναδέλφους τις είχε ερωτικά τετατέτ και με τις δύο καθηγήτριες υποκριτικής που την υποστήριζαν στις ταινίες της. Η Νατάσα Λίτες και η Πόλα Στράσμπεργκ είχαν περάσει από το κρεβάτι της διάσημης ηθοποιού. Στις απόρρητες συνομιλίες που έχει στα χέρια της η ερευνήτρια Michelle Morgan αποκαλύπτεται ότι τα τραύματα από την παιδική της ηλικία ήταν που την έκαναν να μην απολαμβάνει το σεξ με άντρες και να αναζητεί μεγαλύτερες γυναίκες. Λίγο πριν από τη γέννησή της, ο πατέρας της είχε εγκαταλείψει τη μητέρας της και η Μέριλιν μεγάλωσε χωρίς να τον γνωρίσει. Η μητέρα της, Γκλάντις, άλλαζε συνεχώς ερωτικούς συντρόφους αλλά λόγω σοβαρών ψυχολογικών προβλημάτων πέρασε σχεδόν όλη τη ζωή της μπαινοβγαίνοντας σε διάφορα ιδρύματα.


Σε ηλικία 9 ετών, η Μέριλιν μπήκε σε ορφανοτροφείο και δύο χρόνια αργότερα δόθηκε για υιοθεσία. Στις 5 Αυγούστου του 1962 η οικονόμος της τη βρήκε νεκρή, γυμνή στο κρεβάτι της με ένα άδειο μπουκάλι από υπνωτικά χάπια στο πλευρό της. Ήταν μόλις 36 ετών. 
Ο φημολογούμενος ερωτικός δεσμός της, όμως, με τον Τζον Κένεντι και οι αντιδράσεις από το περιβάλλον του αμερικανού προέδρου κάνουν πολλούς, ακόμα και σήμερα, να πιστεύουν ότι ο φάκελος «Μέριλιν» δεν έπρεπε να κλείσει με την ένδειξη «αυτοκτονία».


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου