Πέμπτη 18 Απριλίου 2013

ΛΑΟΥΡΑ ΑΝΤΟΝΕΛΙ.. Η ΙΤΑΛΙΔΑ ΒΑΣΙΛΙΣΣΑ ΤΩΝ ΣΟΦΤ ΠΟΡΝΟ


Laura Antonelli. Η θρυλική πρωταγωνίστρια των σοφτ Ιταλικών αισθησιακών ταινιών της δεκαετίας του 70. Η αξέχαστη Μalizia στην ομώνυμη ταινία, που ως υπηρέτρια στοίχειωσε τα όνειρα του έφηβου γιου του αφεντικού της. Η εκρηκτική, πανέμορφη ηθοποιός κέρδισε εύκολα μια θέση στην λίστα των ωραίων γυναικών της Ιταλίας ενώ έζησε έναν θυελλώδη έρωτα στο πλευρό του Ζαν Πολ Μπελμοντό για 9 χρόνια από το 72 έως το 80. Γεννήθηκε 28 Νοεμβρίου 41 στην Pola της Κροατίας ως Λόρα Antonaz. Μαζί με τους γονείς και τους αδερφούς της εγκαταστάθηκε στη Νάπολη. Ήταν καλή μαθήτρια και τελείωσε την γυμναστική ακαδημία. Το 1965 έκανε την πρώτη εμφάνιση της σε σήριαλ της ιταλικής τηλεόρασης και το 1970 ξεκίνησε την κινηματογραφική της καριέρα. Με πολλές παρουσίες σε ερωτικές κωμωδίες δεν άργησε να απασχολεί τον τοπικό τύπο και να προκαλεί με γυμνές φωτογραφήσεις ακόμη και στο πλέυ μπόυ.
   Το 1970, παντρεύτηκε τον Ιταλό παραγωγό Enrico Piacentini και λίγο μετά την καλούν στο Παρίσι για να συμμετάσχει σε ένα έργο με τον Μπελμοντό. Η έλξη είναι αμοιβαία και το ειδύλλιο πλέκεται γρήγορα. Η Αντονέλι χωρίζει τον άνδρα της και εγκαθίσταται στο σπίτι του γάλλου σταρ. Οι δυο τους γίνονται περιζήτητοι από τα μμε και το εκμεταλλεύονται ανάλογα, οι προτάσεις για ταινίες πέφτουν βροχή. Από το χωρισμό της και μετά το 1980, η καριέρα της παίρνει την κάτω βόλτα. Μία ταινία ανά 3-4 χρόνια χωρίς επιτυχία και η Λάουρα μένει στα αζήτητα. Στα τέλη της δεκαετίας του 1980, εμφανίστηκε στην τηλεόραση σε δύο πετυχημένα σήριαλ. Η αρχή του τέλους για την καριέρα της έγινε τη νύχτα της 27ης  Απριλίου 1991, όταν η αστυνομία έκανε έφοδο σε βίλα και στην τσάντα της ηθοποιού βρέθηκαν 36 γραμμάρια κοκαΐνης. Δικάστηκε και καταδικάστηκε για εμπορεία ναρκωτικών σε 3,5 χρόνια φυλάκιση με αναστολή.
9 χρόνια μετά, ο δικαστικός αγώνας της αντονέλι δικαιώθηκε και οι κατηγορίες για εμπόριο ναρκωτικών ανατράπηκαν αποδεικνύοντας ότι οι ουσίες ήταν για προσωπική χρήση. Η Λάουρα προσπάθησε να ζωντανέψει 20 χρόνια μετά την πρώτη προβολή και πάλι την Μαλίτσια χωρίς όμως επιτυχία βάζοντας άδοξο τέλος στην κινηματογραφική της πορεία. Για να παίξει όμως την σέξυ υπηρέτρια ακολούθησε αντιρυτιδική θεραπεία με ενέσεις με αποτέλεσμα το πρόσωπό της να παραμορφωθεί. Το  κολλαγόνο προκάλεσε σοβαρή αλλεργία και η αντονέλι στράφηκε κατά του πλαστικού χειρουργού. Ακολούθησαν 13 χρόνια δικαστικής διαμάχης για να καταλήξει ο γιατρός να αποζημιώσει την ηθοποιό με 108 χιλ. ευρώ. Η αντονέλι εμφάνισε όλα αυτά τα χρόνια έντονες ψυχικές διαταραχές και νοσηλεύτηκε σε ίδρυμα.
Σήμερα στα 71 της χρόνια ζει μόνη κλεισμένη στον εαυτό της και δεν συναντά ούτε τις φίλες της. Μένει σε ένα μικρό διαμέρισμα στην κωμόπολη Λαντισπόλι, λίγο έξω από την Ρώμη, με μηνιαία σύνταξη 500 ευρώ. Χαρακτηρίστηκε μια από τις πιο σαγηνευτικές γυναίκες του ιταλικού κινηματογράφου αλλά σήμερα στο σπίτι της δεν υπάρχει ούτε μια φωτογραφία από τα έργα στα οποία έπαιξε. Περιμένει τώρα να λάβει την ειδική κρατική υποστήριξη για τους καλλιτέχνες, που ζουν σε κατάσταση ένδειας και όπως δηλώνει η ίδια η ζωή επί της Γης δεν την ενδιαφέρει πια...




Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου