Παρασκευή 26 Απριλίου 2013

Η ΖΩΗ ΤΗΣ ΣΕΡ


Τραγουδίστρια, ηθοποιός, παρουσιάστρια, παραγωγός, κάτοχος Οσκαρ, Γκράμι, Emmy και άλλων αμέτρητων βραβείων. Είναι γνωστή ως η "Θεά της ποπ" και έχει γράψει μια καταπληκτική πορεία στην μουσική, την τηλεόραση και τον κινηματογράφο. Μιλάμε φυσικά για την ασύγκριτη Σερ. Την μόνη τραγουδίστρια που έχει καταφέρει να έχει επιτυχίες στο αμερικανικό τοπ τεν σε καθεμία από τις προηγούμενες δεκαετίες από τα 60΄ς μέχρι τις μέρες μας. Κατέχει το ρεκόρ των περισσότερων ετών παρουσίας στην κορυφή, αφού το πρώτο Νο 1 τραγούδι της ήταν το 1965 («Ι Got Υou Βabe») και το τελευταίο το 1999- το περίφημο «Ι Βelieve», που πούλησε 10 εκατομμύρια αντίτυπα.
Η Σερ δηλώνει παρούσα στα 64 της χρόνια και έχοντας ολοκληρώσει μια τρίχρονη «αποχαιρετιστήρια» περιοδεία, ρίχνει το βάρος τώρα στο κινηματογράφο με τελευταία της ταινία το «Βurlesque» με συμπρωταγωνίστρια την Κριστίνα Αγκιλέρα. Εκτός όμως από τις επιτυχίες, η εικόνα της είναι που έχει συζητηθεί πιο πολύ από κάθε τι άλλο. Ακραίες εμφανίσεις  με κοστούμια που ξεπερνούν κάθε φαντασία, διάσημη για τα πολλά  τατουάζ, πολύ πριν γίνουν της μόδας, φήμες για δεκάδες πλαστικές εγχειρήσεις αλλά και με μια σεξουαλική ζωή σχεδόν πάντα πρωτοσέλιδο. Ο κ. Universal Ντέιβιντ Τζέφεν, Τομ Κρουζ, Βαλ Κίλμερ, Ρίτσι Σαμπόρα των Βon Jovi, Ερικ Κλάπτον ήταν μόνο μερικοί με τους οποίους είχε «ευχάριστα εξάμηνα», όπως συνηθίζει να λέει η ίδια. Η αφαίρεση γομφίων για να αποκτήσει τα απαραίτητα μήλα και «βαθουλώματα» στα μάγουλα και η αφαίρεση πλευρών έτσι ώστε η μέση να γίνει μικρότερη είναι οι πιο ακραίες από τις επεμβάσεις που της καταλογίζουν ότι έχει κάνει προκειμένου να γίνει πιο «εμπορεύσιμη». 
Γεννήθηκε στο Λος Αντζελες στις 20 Μαΐου του 46 ως Σέριλιν Σαρκασιάν Λα Πιερ. Ο πατέρας της, ήταν πρόσφυγας από της Αρμενία και εργαζόταν ως οδηγός φορτηγών και η μητέρα της, ηθοποιός και μοντέλο με  Γαλλοβρετανική καταγωγή. Οι γονείς της πήραν διαζύγιο όταν ήταν μικρή και μεγάλωσε με την μητέρα και τον πάτριο της, έναν τραπεζίτη που την υιοθέτησε.
Ήταν δεκαέξι χρόνων όταν πρωτοσυνάντησε τον αμερικανό καλλιτέχνη Σόνι Μπόνο σε ένα καφέ του Ηollywood. Ο Μπόνο την έπεισε να τραγουδήσει, όμως η σέρ ήταν τόσο ντροπαλή που δεν τολμούσε να διανοηθεί ότι θα βρισκόταν μόνη της στη σκηνή. Ο γάμος τους ανακοινώθηκε μόλις η Σερ έκλεισε τα δεκαοκτώ της και η πρώτη μεγάλη επιτυχία του ντουέτου Sonny and Cher ήρθε το 1965 με το «Ι Got You Βaby»,το οποίο πούλησε περισσότερα από 1 εκατομμύριο αντίτυπα. Την ίδια εποχή η Σερ γέννησε το πρώτο παιδί της, την Τσάστιτι. Η κοπέλα έκανε αλλαγή φύλλου το 2009 και πλέον ονομάζεται Τζαζ Μπόνο και δηλώνει συγγραφέας και μουσικός. Αυτό δημιούργησε αρχικά στην Σερ συναισθήματα ενοχής, φόβου και πόνου. Ωστόσο, σύντομα αποδέχτηκε την σεξουαλικότητά του.
Η λήξη της σχέσης του Σόνι με την Σερ στα μέσα του 70 θα συνδυαστεί με τα πρώτα επιτυχημένα σόλο βήματα της. Το 75 ο σύντομος γάμος της με τον τραγουδιστή Γκρεγκ Αλμαν θα έχει ως καρπό τον γιο της Ελάιτζα. Η τριάδα των ροκ συζύγων θα συμπληρωθεί λίγο αργότερα, με τον Τζιν Σίμονς από τους Κiss. Το 1982 θα κάνει την πρώτη ουσιαστική κίνησή στο χολύγουντ, υποδυόμενη την ομοφυλόφιλη συγκάτοικο της Μέριλ Στριπ. Μετά από υποψηφιότητες για όσκαρ τελικά θα το κερδίσει χάρη στην ερμηνεία της στην ταινία «Κάτω από τη λάμψη του φεγγαριού». 
Οι συνολικές πωλήσεις των δίσκων αγγίζουν τα 100 εκατομμύρια αντίτυπα παγκοσμίως, ενώ η Σερ έχει αμύθητη κινητή και ακίνητη περιουσία με σπίτια στο Aspen, στο Colorado, στο Λονδίνο, στο Μαλιμπού. Η προσωπική της περιουσία σύμφωνα με υπολογισμούς αγγίζει τα 600.000.000 δολάρια. 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου