Τετάρτη 2 Ιανουαρίου 2013

ΡΟΚΙ, Ο ΑΝΙΚΗΤΟΣ ΠΥΓΜΑΧΟΣ!. Η ΑΛΗΘΙΝΗ ΙΣΤΟΡΙΑ..



Είναι η άγνωστη ιστορία του θρυλικού λευκού μποξέρ Ρόκι Μαρσιάνο από τον οποίο εμπνεύστηκαν τον ρόκυ μπαλμπόα με τον σιλβέστερ σταλλόνε.  

Ήταν ο μεγαλύτερος λευκός πυγμάχος όλων των εποχών, ο μοναδικός αήττητος σταρ του ρινγκ.  49 νίκες μέχρι τον Σεπτέμβριο του 1955.  δεν ήταν ιδιαίτερα ψηλός και τα πόδια του δεν ήταν τόσο γρήγορα. Η τεχνική του, σύμφωνα με τους ειδικούς, δεν ήταν και τίποτα το ιδιαίτερο. Απλά  ήταν ο πρώτος πυγμάχος που χρησιμοποιούσε το μυαλό του. Περίμενε τον αντίπαλο να πάρει θάρρος και να κάνει λάθος. Έμπαινε στο ρινγκ για να κερδίσει και δεν έχανε χρόνο, κάνοντας επίδειξη. Γροθιά και κάτω. Γροθιά που χαρακτηρίστηκε "τσιμέντο" από τις εποχές που έσκαβε δρόμους. Οι 14 πρώτοι επαγγελματικοί αγώνες του Μαρσιάνο δεν κρίθηκαν πέρα από τον 5ο γύρο και οι εννέα τελείωσαν στον 1ο! 
Το 1952 πήρε τη ζώνη του παγκόσμιου πρωταθλητή από τον Τζέρσεϊ Τζο Γουόλκοτ με ένα κλασικό νοκ άουτ στον 13ο γύρο. Το χτύπημα έμεινε στην ιστορία ως Suzie Q, τίτλος δανεικός από μια χορευτική φιγούρα. Έχει ψηφιστεί ως ο σημαντικότερος αγώνας στην ιστορία του μποξ. Στις 27 Απριλίου του 1956, αποφάσισε να κρεμάσει τα γάντια του. Ήταν 33 χρονών με ρεκόρ 49-0.  Ο Μαρσιάνο εγκατέλειψε το ρινγκ για να αφοσιωθεί στην οικογένεια του. Με 1.700.000 δολάρια σε χρηματικά έπαθλα ένιωθε ότι ήταν οικονομικά ασφαλής. Μόνο που ο μάνατζερ του είχε βάλει αρκετά χρήματα στην τσέπη.  Απέκτησε τη δική του τηλεοπτική εκπομπή, τη δική του εταιρεία παρασκευής ζυμαρικών και κυρίως πληρωνόταν για να δίνει διαλέξεις και να παραχωρεί συνεντεύξεις. 
 Σε ένα τέτοιο επαγγελματικό ταξίδι του έστησε καρτέρι ο θάνατος. Στις 31 Αυγούστου του 1969, λίγες ώρες πριν από τα 46α γενέθλια του, ο πιλότος του μικρού αεροσκάφους στο οποίο επέβαινε επιχείρησε να προσγειώσει το Cesna κοντά στο Ντε Μόινς της Άιοβα. Οι ασχημες καιρικές συνθήκες και η απειρία του οδήγησαν σε ένα τρομακτικό δυστύχημα. Και οι τρεις επιβάτες βρήκαν ακαριαίο θάνατο.  Ο τρίτος επιβάτης ήταν ο 22χρονος Φράνκι Φαρέλ, γιος του Ιταλού μαφιόζου Λούις Φράτο. Η οικογένεια του Μαρσιάνο αρνείται ακόμα και σήμερα ότι ο Ρόκι είχε δεσμούς με τη μαφία. Ο Σιλβέστερ Σταλόνε εμπνεύστηκε τον χαρακτήρα του Ρόκι Μπαλμπόα από την ιστορία του Ρόκι Μαρσιάνο.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου